Skip to main content

Radu Paraschivescu face două emisiuni noi la Digi24: Dă-te la o carte şi Pastila de limbă

 
radu paraschivescu
radu paraschivescu

radu paraschivescu

Radu Paraschivescu va realiza, din această săptămână, la Digi24 două emisiuni noi de cultură, una despre lumea literaturii şi alta despre limba română.

Cele două producţii vor fi difuzate de sâmbătă, 7 iunie, de la ora 19.55, respectiv duminică, 8 iunie, de la aceeaşi oră.

Prima emisiune Dă-te la o carte este o producţie despre lumea literaturii.

“Dă-te la o carte” este o emisiune care se va ocupa de literatură „străină sau română, scrisă de consacraţi sau debutanţi”, după cum spune prozatorul Radu Paraschivescu.

„Dă-te la o carte”, în ciuda percuţiei uşor bulevardiere a titlului, nu are nimic vulgar. „A te da la o carte” înseamnă a te apropia de ea, a-i mirosi cerneala, a-i pipăi coperta, a o deschide, a o răsfoi, a te împrieteni cu ea. Emisiunea va fi filmată în librării, parcuri, săli de aşteptare, holuri de hotel, staţii de metrou, gări, agenţii de voiaj, florării, restaurante”, mai spune Paraschivescu.

„Încerc să apropii cât mai mulţi oameni de plăcerea cititului, să le spun, fără ifose, că o carte e răsplătitoare fie şi pentru că-ţi oferă ţie, cititor, prilejul să trăieşti sute, mii sau zeci de mii de vieţi.” Este îndemnul cu care Radu Paraschivescu porneşte colaborarea cu Digi24 HD.

În emisiunea Pastila de limbă prozatorul, traducătorul şi jurnalistul îşi propune să evidenţieze şi să corecteze greşelile de vorbire.

Radu Paraschivescu: „A doua emisiune va pune lupa pe greşelile de limbă pe care le facem din grabă sau din ignoranţă. Nici ea nu are un conţinut aulic şi nu e livrată scorţos şi doct. Nu vreau să pisez lumea cu amănunte care pot părea pedanterii, ci doar să arăt de ce a-ţi vorbi prost limba e o formă de neglijenţă vinovată şi un cusur, sper, remediabil.”

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Adriana Dinculescu Adriana Dinculescu
    As dori sa aud un comentariu al Dvs.la expresia " in cap".Aproape tuturor persoanelor li se intampla ceva "in cap",dar de fapt expresia corecta este "la cap"( ex. : lovit in cap)
  • mihai tanoaga mihai tanoaga
    domnule profesor, vin cu rugamintea de a incerca sa lamuriti intelesul real a doi termeni (folositi de politicieni si chiar de ziaristi de la "realitatea") , ma refer : EXPERIENTA si EXPERTIZA, al doilea luat din engleza ca atare ca suna mai "TELECTUAL". Va multumesc! Poate imi dat si un raspuns, retoric, la confuzia lor!
  • cristina cristina
    Excelenta decizia celor de la Digi24! si felicitari pentru cele doua nume, extrem de inspirate, ale emisiunilor

Trimite un comentariu

sus