Skip to main content

Robert Turcescu: „E, probabil, ultimul an în care piaţa tv din România va mai avea atâtea televiziuni de ştiri”

 
robert-turcescu2
robert-turcescu2

robert-turcescu22

Publicitate

Jurnalistul Robert Turcescu comentează decăderea televiziunii în contextul restructurărilor care au loc în aceste zile la postul de ştiri B1 TV.

„E, probabil, ultimul an în care piaţa tv din România va mai avea atâtea televiziuni de ştiri. De la anul, vorba lui VVP, scapă cine poate. Nici generalistele nu se simt prea bine, dar încă o mai duc în ritmul ăsta un an-doi. Apoi vine alt dezastru. Şi tot asa...Dupa cvasi-dispariţia presei scrise urmează televiziunile”, a scris jurnalistul astăzi pe Facebook.

„Scriu rândurile acestea cu tristeţe: azi am fost nevoit să mă despart de un om de bază al emisiunii SSI. Nu e dintre cei pe care îi vedeţi la tv. E un om din spatele camerelor, din echipa redacţională. Se duce dracu' şandramaua media din România”, a mai scris acesta.

„O sa stam pe net ca anticomunistii in parcuri asteptind sa vina americanii/nemtii/ bulgarii sau, cine stie, rusii sa investeasca in mass-media. De ani de zile tot spun ca pentru consolidarea democratiei e nevoie de reglementari rapide in piata presei romanesti. Poate chiar de ajutoare de stat (stati, nu dati cu parul, e doar o idee care merita, va spun sigur, macar o dezbatere!) sau de facilitati fiscale in stare sa repuna pe picioare institutiile media. Altminteri, aleluia! A se nota”, a încheiat Turcescu.

Reamintim că postul B1 TV trece prin restructurări puternice: bugetele de salarii vor scădea cu aproximativ 15-20%. Mai mulţi angajaţi vor fi restructuraţi în perioada următoare sau vor salariile diminuate, după cum paginademedia.ro a anunţat AICI. Printre cei care au încheiat colaborarea cu televiziunea de ştiri se numără şi jurnalistul Sabin Orcan

Contactat de Paginademedia.roSorin Oancea, director B1 TV, a declarat că “este vorba de optimizări, de ajustări, în contextul actual de piaţă. S-a întâmplat şi la alte televiziuni, acum a venit rândul nostru.” Oancea a precizat că este vorba de 14 oameni restructuraţi. Alţi angajaţi ar putea pleca în urma reajustării salariului.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • MUMU MUMU
    Uitati-va bine la Turcescu ce spune ca spune bine ! A avut dreptate si cu preluarea RDS de catre Vodafone :|
  • Robert Robert
    Asta ar putea fi un lucru bun pentru Digi 24 care ar putea lua locul unei alte televiziuni de stiri.
    Acum exista 6 televiziuni de stiri:
    - Antena 3 este cea mai urmarita,
    - Romania TV este acum cea mai zgomotoasa,
    - Realitatea TV este cea mai veche, dar este de asemenea una cu un istoric tulburat in ultima vreme, trecand prin cateva preluari, si nu stiu daca s-au linistit apele acolo.
    - B1 TV probabil nu va mai fi mult timp televiziune de stiri, poate redeveni un post generalist,
    - TVR News este un post cu costuri apropiate de 0, cu jurnale preluate de pe TvR1 si TvR2 si productii preluate de pe EuroNews.
    - In sfarsit, Digi 24, un post de stiri echilibrat, sustinut financiar de celelalte servicii RCS-RDS, care insa nu a fost preluat pana acum in alte retele probabil pentru ca difuzeaza si niste stiri false din Belgravistan (reclame la Digi.Mobil).
  • Robert Robert
    @Avatar
    Pe Digi Digital sunt si cateva posturi internationale.de stiri:
    - BBC World News
    - CCTV
    - CNN
    Exista si EuroNews insa doar in varianta preluata de TVR News iar RT a fost la un moment dat, sper sa fie preluat din nou.
  • Robert Robert
    Cred ca Turcescu si Banciu ar trebui sa vorbeasca cu Moraru, desi la postul acela nu prea sunt bani.
  • Robert Robert
    Cred ca trustul B1TV se pregateste sa fuzioneze cu Romania TV, iar EvZ si Capital isi vor schimba si ele proprietarul impreuna cu B1.
    Sper ca B1 va redeveni televiziune generalista cu aceasta ocazie, chit ca o parte din program va transmite teleshopping si preluari DW.
  • george george
    la upc este rt varianta in engleza si mai este si russia24 in rus
  • Mm Mm
    Economia de piata isi spune cuvantul,Turcescu era foarte bun la Europa FM,bunicel la Realitatea Tv,dar in rest ... a scazut foarte mult.Nu stiu daca B1 da faliment sau altceva (niciodata nu a fost o televiziune de calitate,cu studiouri de clasa,cu imagine foarte bune,etc gen Digi24 sau macar Antena3 - Realitatea) dar ca jurnalist trebuie sa iti faci treaba foarte bine ca sa rezisti.Inca ceva: ce cauta Turcescu la Academia Catavencu,de exemplu?Omul are hazul unui cozi de topor,cel mult.
  • Avatar Avatar
    La cine esti abonat frate de prinzi RT (Russia today)? La Chisinau?
  • stelian stelian
    pai sa dispara b1, ca si asa sunt destule televiziuni de stiri. Mai pot disparea si altele, cred ca doua televiziuni de stiri ajung, nu ne trebuie 4,5 romanesti, doar oricum le avem pe cele straine (Euronews, CNN, RT etc.)
  • Avatar Avatar
    prea multe televiziuni si prea putini manageri.
    Oancea prefera sa inchida emisiuni si sa dea afara oameni de productie in timp ce plateste una dintre cele mai stufoase si ineficiente echipe tehnice din televiziunile romanesti.
  • geo geo
    Adevarul este ca avem prea multe televiziuni in Romania...la ce economie modesta si piata de publicitate slaba exista...
  • Andrei Andrei
    Turcescu v-a dat o stire si voi nu v-ati prins. B1 se inchide dupa alegeri.

    Ce-as mai vrea sa vad inca alte cateva in aceeasi situatie...
  • jiji jiji
    La ce emisiuni de rahat face cu invitati gen Tatoiu...sa nu se mire ca dispare. Asta nu e jurnalism.
  • gigi gigi
    Deunazi citeam tot pe aici o stire ca B1 TV a fost "campion la minute de promovare electorală în campania pentru europarlamentare" - http://www.paginademedia.ro/2014/05/b-1-tv-campion-la-minute-de-promovare-electorala-in-campania-pentru-europarlamentare-cum-au-stat-celelalte-posturi/
    Observ cum, din pacate, jurnalistul roman a ajuns sa se asemene tot mai mult unui mercenar ale carui servicii sunt folosite mai ales in campaniile electorale.
    Pe de alta parte cred ca daca ar exista o solidaritate intre jurnalisti si in general intre romani, situatia s-ar schimba mult in bine. Dar asa, fiecare tine de ciolanul lui, de multe ori cu orice compromis, in speranta ca o sa mai roada ceva vreme la el. Si cu toate astea, mai devreme sau mai tarziu, fiecaruia o sa-i soseasca timpul sa primeasca un sut in fund de la locul de munca. Deci iata cum, pentru un slar de mizerie, am ajuns sa ne canibalizam intre noi, atat aici cat si in afara tarii.
  • dan dan
    ramane cna fara obiectul activitatii :))

Trimite un comentariu

sus