Skip to main content

Sorin Alexandrescu, interviu în presa străină: În cel mult doi ani Antena 1 va depăşi Pro TV. Grupul ar putea lansa un canal pentru copii

 
Sorin Alexandrescu, interviu în presa străină: În cel mult doi ani Antena 1 va depăşi Pro TV. Grupul ar putea lansa un canal pentru copii

sorin alexandrescu

Publicitate

Sorin Alexandrescu, directorul general al Antena Group, a declarat că Antena 1 va devansa Pro TV în audienţe, în cel mult doi ani şi că grupul de media ar putea lansa un canal pentru copii. El a spus, într-un interviu acordat publicaţiei TBIcă grupul are contracte cu 80% din vedetele autohtone.

Este târziu pentru competiţie să-şi facă o strategie diferită pentru că în ultimii trei ani am reuşită să atragem cele mai multe vedete să semneze cu noi”, a precizat Alexandrescu.

Şeful Antena Group spune că în cel mult doi ani Antena 1 va trece peste Pro TV. „Cred că se va întâmpla şi cred că nu vor trece mai mult de doi ani până când îi vom depăşi”, a declarat Alexandrescu jurnalistului TBI.  „Acum suntem complet echipaţi pentru a concura direct cu ei - nu este niciun dubiu”, a mai completat şeful Antena Group.

Alexandrescu a mai precizat că Antena 1 va ajunge de pe locul al doilea pe primul loc mulţumită patronatului local - televiziunea a fost fondată de Dan Voiculescu, iar acum este deţinută de fiicele acestuia. Corina şi Camelia (care este preşedintele companiei), dar şi talentelor, tot locale.

Articolul, care se întinde pe trei pagini (la care se adaugă şi o reclamă cu rezultatele în audienţă ale posturilor Antena Group), nu ocoleşte problemele pe care Alexandrescu le are cu justiţia. Şeful Antena Groupa fost trimis în judecată pentru şantaj, alături de Camelia Vocilescu, Dan Voiculescu, dar şi George Matiescu (şeful Intact Publishing).

sorin alexandrescu

Ce a mai spus Alexandrescu: 

„Avem cel mai bun conţinut şi echipe de producţie disponibile în România”

„În prezent, cu ceea ce am făcut până acum, suntem pregătiţi pentru o alternativă unică în România. Este târziu pentru competiţie să-şi facă o strategie diferită pentru că în ultimii trei ani am reuşită să atragem cele mai multe vedete să semneze cu noi. Mai mult de 80% dintre vedete au deja un contract semnat cu noi, iar povestea nu se termină aici. În cel mult un an, cred că 90% dintre cele mai relevante talente vor lucra exclusiv cu Intact.”

Potrivit şefului Antena Group, mai mulţi distribuitori internaţionali de formate s-au arătat interesaţi pentru a vinde Next Star, realizat de Dan Negru. Însă compania ar putea începe să-şi vândă singură conţinutul propriu.

Alexandrescu mai spune că o problemă reală în România este cea legată de retransmisia posturilor TV pe cablu şi DTH. Neînţelegerile cu cabliştii sunt obişuite, mai spune el în interviu, iar autorităţile sunt de vină pentru acest lucru. „Aş spune că dificultăţile pieţei sunt cauzate de slăbiciunea autorităţilor. Avem un Consiliu al Concurenţei care este, aş spune, destul dă decizii favorabile când este vorba despre probleme create de un mare operator de cablu din România - cel mai mare (n.r. - este vorba despre RCS&RDS)”

sorin alexandrescu (2)

„Nu te poţi baza pe cineva care ia decizii pe o perioadă de mai mulţi ani, aceasta este o industrie în care totul se întâmplă astăzi, iar tu când ai o autoritate care permite unui asemenea jucător să joace incorect într-o piaţă atât de competitivă atunci nu este decât o concluzie.”

„Sunt încrezător că vom ajunge la o înţelegere cu Focus Sat (n.r. - reţea DTH din care posturile Antena Group lipseşte). „Nu vreau să-i pun pe aceeaşi poziţie cu RCS&RDS. Ei sunt o organizaţie diferită cu oameni diferiţi. Acestea sunt cazuri diferite”

Alexandrescu spune că este mulţumit de faptul că Antena Play a ajuns la jumătate de milion de utilizatori: „Rata piratării este uriaşă. Veţi vedea că orice producţie este disponibilă pe site-urile de torente în mai puţin de 48 de ore de la lansare. (...) Când ai o asemenea magnitudine a piratării, să ai 500.000 de persoane care plătesc să urmărească (n.r. - producţiile Intact) este un succes”

El mai spune că grupului îi lipseşte un canal pentru copii. „Un post pentru copii ar putea fi perfect pentru portofoliul nostru şi este una dintre opţiunile pe care o avem în vedere pentru viitor. Va fi un nou canal (nu un rebranding). Dar cel mai important lucru, la acest moment este să îmbunătăţim poziţia posturilor pe care le avem deja”.

Alexandrescu, despre CME: „La finalul zilei, ei sunt controlaţi de o entitate, iar noi nu. Influenţa acelei entităţi în CME a fost ani buni foarte puternică dar un lucru face diferenţa, aceasta este singura industrie din lume în care cunoştinţele locale sunt mai importante decât cele internaţionale”

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Daniel Daniel
    Cred ca e o problema a blogerului... Ar trebui sa faca un sistem de identificare a comentatorului cum e la zoso.ro... Pana una alta urez mult succes antenelor... pana la urma locul 2 nu e asa de rau :)
  • Bercea si Izaura Mondialu Bercea si Izaura Mondialu
    Nu e o greseala, omul asa vorbeste cu mari dezacorduri. Daca o sa cauti aici in site instiintarea prin care cofetarul asta, Alexandrescu, da in judecata pagina de media vei vedea ca si acolo are un dezacord grav. Dar, stai linistita, Camelia Voiculescu nu va remarca asta.
  • vocea romaniei vocea romaniei
    https://www.facebook.com/photo.php?v=900170173342597&set=vb.224865767539711&type=3&permPage=1
    mare diferenta fata de precedentul studiou
  • vocea romaniei vocea romaniei
    schimbare de grafica si studiou pt vocea romaniei https://www.facebook.com/photo.php?v=903710342988580
  • Librarul Librarul
    sorin alexandrescu are dreptate. antenele chiar au tot ce le trebuie pentru a ajunge la acest nivel. si au demonstrat ca de fiecare data cand isi propun ceva reusesc. au dus la final o multime de proiecte si campanii de succes. nu trebuie decat vointa si dedicatie ca si pana acum, iar restul va veni de la sine
  • gogu gogu
    vorbe n vant.. ei se pregatesc sa stranga bani pentru cautiunea ciocolatierului puscarias si a securistului Felix . Cred ca mai curand vor face un post "RAHOVA Tv ".va fi plin de vedete,politicieni si moguli acolo.
  • PEDAGOGUL PEDAGOGUL
    Alexandrescu se afla intr-o grava eroare. Antena 1 a depasit de foarte mult timp Pro tv.
  • noName noName
    Antena nu poate trece la HD din cauza lui Voiculescu. Nu aveți idee ce penibil se vede în HD Voiculescu cu o singură lentilă :-)
  • Vasilica Vasilica
    Asta daca vor trece de digitalizare... ;-)
  • ronny ronny
    antena are toate sansele sa se dezvolte frumos si sa devina cel mai bun post tv
  • Andrei Andrei
    Acest lucru este datorat si afilierii politice.
    M-am corectat.
  • Andrei Andrei
    Cea mai mare si mai importanta problema a trustului este imaginea prost construita. Acest lucru este datorat si din cauza afilierii politice.
    Este cam greu in 2 ani sa le spui varstnicilor care se uita la Andreea Esca la Pro TV, sa se uite la Andreea Berecleanu la Antena 1. Ca sa nu mai zic de filme (hd) si de alte chestii...
  • @Maria @Maria
    Toate vedetele si persoanele care au plecat din trustul pro-ului nu au plecat pt ca "au fost date afara" cum sustii tu sau alte persoane fane prosteve. Au plecat pt ca au fost fie cooptate de conducerea antenelor, fie pt. ca au plecat de buna voie la antena dupa ce si-au dat demisia. Sarbu si cu toti ceilalti din staff au mirosit ca pro-ul se duce de rapa cu toate audientele alea mirifice ale ei si au sters-o (prin demisie) pana nu se scufunda barca cu tot cu ei.
  • Jenescu Sergiu Jenescu Sergiu
    Cu siguranta Antena va depasi pro tv in curand. La ce investitii au facut, e doar o chestiune de timp.
  • lucian lucian
    Eu cred ca Antenele si-o vor lua in barba dupa ce seful lor o sa infunde puscaria. Nu cred ca va depasi Pro-ul. Pro-ul a stiut intotdeauna sa vina cu ceva nou, nu sa fure de la altii.

Trimite un comentariu

sus