Skip to main content

Urzeala tronurilor, cel mai de succes serial din istoria canalului HBO

 
game of thrones
game of thrones

game of thronesUrzeala tronurilor, serialul fantasy produs de HBO, a depăşit "Clanul Soprano" şi a devenit producţia cu cel mai mare succes la public din istoria acestui post de televiziune, au anunţat ieri reprezentanţii acestuia, citaţi de Reuters.

Publicitate

Episoadele din cel de-al patrulea sezon al serialului "Urzeala tronurilor" au avut o audienţă medie de 18,4 milioane de telespectatori - inclusiv redifuzări, video la cerere (VOD) şi streaming mobil -, depăşind precedentul record de 18,2 milioane de telespectatori stabilit de sezonul din 2002 al serialului "Clanul Soprano".

Sezonul trei al show-ului a avut o audienţă medie de 14,4 milioane de telespectatori pe episod. Ultimele două episoade din cel de-al patrulea sezon al show-ului urmează să fie difuzate în curând, iar episodul final al acestui sezon va rula pe micile ecrane nord-americane pe 15 iunie. HBO a anunţat deja că va produce sezonul al cincilea şi sezonul al şaselea din "Game of Thrones".

Inspirat din seria de romane "Cântec de gheaţă şi foc/ A Song of Ice and Fire", de George R. R. Martin, serialul original HBO "Urzeala tronurilor" are o acţiune centrată vag în secolul al XV-lea, într-un regat fictiv numit Westeros. Magicul, epicul şi fantasticul vin în completarea acţiunii din "Urzeala tronurilor".

Serialul "Game Of Thrones" a fost recompensat cu numeroase premii internaţionale, inclusiv un Glob de Aur şi un premiu Emmy, câştigate de Peter Dinklage la categoria cel mai bun actor în rol secundar.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus