Skip to main content

25 Iulie. Stenograme. Cum ordona baronul PSD Adrian Duicu unor jurnalisti sa dea telefoane in numele unor televiziuni centrale de stiri

 
adrian duicu _ realitatea
adrian duicu _ realitatea

Foto: Realitatea
Foto: Realitatea

Publicitate

STENOGRAME. „Il suni acuma, in secunda asta! (...) Si spui ca esti de la Romania TV." „Dar repede (...) Ii spui ca esti de la B1." Asa le comanda, in urma cu un an, baronul PSD Adrian Duicu unor jurnalisti locali care lucrau si pentru televiziunile centrale Romania TV, B1 TV si Realitatea TV, dupa cum reiese din stenogramele incluse la dosarul presedintelui suspendat al CJ Mehedinti, scrie HotNews. Discutiile cu cei doi oameni de presa, Adrian Bidilici si Mihai Badescu, releva o incercare de a intimida, prin intermediul media, o echipa de control trimisa la nivel local de Ministerul de Interne, pentru o „ancheta cu Ponea".

Potrivit stenogramelor obtinute de HotNews.ro, pe 29 iunie 2013, spre pranz, Adrian Duicu era informat in legatura cu o ancheta a corpului de control al ministrului de Interne, ce viza politia locala. Din discutiile cu mai multi interlocutori reiese ca era vorba despre o ancheta cu "sefu' al mare (...) Ponea", pe care Adrian Duicu o asociaza cu "problema cu Stanisoara (Mihai Stanisoara, deputat de Mehedinti - n.red.), cu reclamatia lu' Stanisoara la ministru' vis-a-vis de betiile astora de-acolo".


Stenograme. Cum ordona baronul PSD Adrian Duicu unor jurnalisti sa dea telefoane in numele unor televiziuni centrale de stiri, pentru a intimida o echipa de control a Internelor


REACŢIE. Ministerul Culturii (MC) solicită renunţarea la folosirea în scop comercial a portretului lui Mihai Eminescu dintr-o campanie publicitară online ce promovează un test pentru depistarea bolilor venerice, considerând că "acest gen de acţiune este revoltătoare", scrie Mediafax.

"Ministerul Culturii a constatat cu stupoare că portretul marelui poet român Mihai Eminescu este folosit abuziv în contextul unei campanii publicitare de promovare a unor teste pentru depistarea bolilor venerice. Ministerul consideră că acest gen de acţiune este revoltătoare şi nu se află în conformitate cu bunele uzanţe şi exploatarea normală a operei artistice", se arată în comunicat.
Ministerul Culturii solicită retragerea imaginii lui Eminescu dintr-o campanie pentru un test de boli venerice


JURNALIST ARESTAT. Washington Post a anunţat joi că deţine informaţii potrivit cărora corespondentului său la Teheran, Jason Rezaian, soţia sa şi doi fotografii americani ar fi fost arestaţi, scrie Mediafax care citează AFP.

Cotidianul american a anunţat că deţine "informaţii credibile" privind arestarea corespondentului său în Iran. Jason Rezaian ar fi fost arestat marţi.

„Suntem profund tulburaţi de aceste informaţii şi suntem îngrijoraţi pentru Jason, Yeganeh (soţia sa) şi alţii doi care au fost arestaţi împreună cu ei", a declarat Douglas Jehl, redactorul-şef al Washington Post, citat într-un articol.
Jason Rezaian, în vârstă de 38 de ani, deţine dublă cetăţenie - americană şi iraniană. El lucra pentru Washington Post din 2012.
Corespondentul Washington Post în Iran a fost arestat, anunţă publicaţia


BILANŢ. Grupul Dentsu Aegis Network România (Aegis Group România) a înregistrat în 2013 o cifră de afaceri de 9,37 milioane euro şi pierderi de 86.725 euro, conform datelor de la Ministerul Finanţelor Publice, calculate de Forbes România la cursul de 4,41 lei/euro.
Dentsu Aegis Network România cuprinde patru agenţii: Carat, Vizeum, Aegis Media Central Services, toate firme de media, şi Kinecto (digital.) Compania Kinecto a intrat anul trecut în acest grup prin vânzarea acesteia de către acţionarii săi, Radu Ionescu (foto) şi Dragoş Grigoriu (Tempo), către reţeaua globală de media şi comunicare digitală Aegis Media.

În România, grupul Dentsu Aegis Network este condus de Hartmut Riester, CEO Country Manager. Agenţiile Carat, Vizeum şi Aegis Media Central Services sunt conduse de Răzvan Varabiescu (director general), iar agenţia Kinecto este condusă de fostul acţionar, Radu Ionescu.
Grupuri de comunicare în 2013: Dentsu Aegis Network România


Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus