Skip to main content

7 Iulie. Google s-a răzgândit: Nu va mai elimina din căutări anumite articole de presă

 
Google-logo-the guardian
Google-logo-the guardian

Google-logo-the guardian

Publicitate

DECIZIE. Google a revenit asupra deciziei de a elimina din rezultatele cautarilor articole ale unor institutii de media, intre care s-au numarat BBC si The Guardian, unele materiale care au fost scoase in ultima saptamana de pe motorul de cautare fiind reintroduse, scrie Wall-Street.ro, care citează bbc.com.

După ce şi-a atras numeroase acuzaţii de cenzură, Google a început să reintegreze în rezultatele căutărilor unele link-uri pe care le eliminase în numele aşa-numitului "drept de a fi uitat". Astfel, mai multe articole postate online de publicatia britanica The Guardian au fost eliminate din căutari la începutul acestei săptămâni, însă ulterior au început să reapară în integralitatea lor pe motorul de căutare.


Google s-a răzgândit: Nu va mai elimina din căutări anumite articole de presă


MOBILIZARE. Ucrainenii recurg la o soluţie din secolul XXI, şi anume mobilizarea voluntarilor pe Facebook, în contextul în care patria este în pericol, iar armata este slabă, prost echipată şi coruptă, tot atâtea neajunsuri scoase la iveală de rebeliunea din estul ţării, scrie Mediafax.

Pe rafturile unui depozit, în centrul Kievului, sunt înghesuite cereale şi cutii de conserve de tot felul. În acest sediu neîncăpător s-au instalat voluntarii, în care colectează donaţiile destinate militarilor care luptă contra insurecţiei proruse ce a izbucnit în estul ţării în urmă cu peste trei luni.
"La început, eram puţini, vreo douăzeci. Ne-am adunat cu ajutorul Facebookului. Voiam să-i ajutăm pe soldaţi", declară Aleksei Savşenko, în vârstă de 34 de ani, un om de afaceri care se ocupă cu inventarul şi înregistrarea donaţiilor.
Ucrainenii se mobilizează pe Facebook pentru a ajuta armata să lupte împotriva separatiştilor


DOCUMENTAR. Moartea rapperului Tupac Shakur, ucis în timpul unui atac armat în 1996, va fi investigată într-un episod al serialului documentar „The '90s: The Last Great Decade?“, care va fi difuzat începând de duminică pe postul National Geographic din Statele Unite ale Americii, scrie Adevărul.

Rapperul Malcolm „E.D.I. Mean" Greenridge speră ca episodul documentar să ajute poliţia să scoată la iveală noi dovezi astfel încât ucigaşul lui Tupac Shakur să fie adus în faţa justiţiei.
Moartea rapperului Tupac Shakur, analizată într-un documentar al National Geographic


Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus