Skip to main content

Alexandru Iacobescu, directorul RTV, căruia deputatul Sebastian Ghiţă i-a împrumutat 90 de milioane de euro, a fost audiat la DNA

 
Alexandru Iacobescu
Alexandru Iacobescu

Alexandru IacobescuAlexandru Iaconescu, directorul general al România TV, postul de televiziune deţinut de către deputatul PSD Sebastian Ghiţă, a fost audiat de procurorii DNA, au declarat surse judiciare pentru Gandul.info.

Publicitate

Iacobescu a fost citat într-un dosar în care procurorii investighează o serie de presupuse infracţiuni economice, printre care şi suspiciuni de spălare de bani. Acest dosar a pornit de la o plângere penală depusă în 2011 de către ANAF la DNA. Sesizarea a fost trimisă procurorilor după ce inspectorii fiscului au efectuat un control la 13 companii fondate de deputatul PSD Sebastian Ghiţă.

Alexandru Iaconescu, directorul general al România TV, postul de televiziune deţinut de către deputatul PSD Sebastian Ghiţă, a fost audiat de procurorii DNA. Iacobescu a fost citat într-un dosar în care procurorii investighează o serie de presupuse infracţiuni economice, printre care şi suspiciuni de spălare de bani.

Acest dosar a pornit de la o plângere penală depusă în 2011 de către ANAF la DNA. Contactat de gândul Alexandru Iaconescu a precizat că este într-o întâlnire şi nu îşi poate prezenta punctul de vedere. Îi vom reda punctul de vedere în momentul în care îl va face public.

RiseProject, un portal de investigaţii jurnalistice şi Centrul de Investigaţii Media au publicat în martie anul acesta o serie de anchete în care citau mai multe rapoarte ale ANAF efectuate la firmele fondate de deputatul PSD Sebastian Ghiţă. Potrivit documentelor care pot fi consultate aici.

ANAF ar fi descoperit că aceste companii nu ar fi respectat legislaţia şi că au constatat indicii referitoare la posibile infracţiuni de natură economică, chiar şi spălare de bani. ANAF a sesizat în acest caz Oficiul pentru Prevenirea şi Combatrea Spălării Banilor, dar şi DNA.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • nisac nisac
    mda, astia ne sunt milionarii
  • protopopescu protopopescu
    eu nu ma intreb de unde a avut ghita sa ii dea imprumut 90.000.000 euro. eu ma intreb ce a facut acest domn cu banii pe care i-a imprumutat. avea nevoie sa isi plateasca intretinerea? si-a luat casa, masina?
  • marius marius
    Pica si dl guita....incet, incet!! Rabdare ...si tutun...

Trimite un comentariu

sus