Skip to main content

B1 TV, după cazul Bădin: Cerem angajaţilor să spună dacă acordă sau nu servicii de consultanţă politicienilor şi partidelor

 
andrei badin
andrei badin

andrei badin

Publicitate

B1 TV va cere angajaţilor să depună o declaraţie de interese interese în care să precizeze dacă acordă, direct sau indirect, consultanţă sau orice alt tip de servicii, pe baza unui contract sau fără contract, politicienilor, partidelor politice, funcţionarilor publici, demnitarilor sau altor categorii de persoane fizice şi juridice.

Solicitarea către angajaţi vine în urma cazului Bădin şi se referă la orice „, relaţii de colaborare care ar intra în contradicţie cu prevederile codului deontologic al jurnaliştilor sau cu legile în vigoare, sau care le-ar putea afecta independenţa deciziilor editoriale”

BACKGROUND. DNA a anunţat astăzi începerea urmăririi penale împotriva jurnalistului Andrei Bădin pentru luare de mită. Acesta ar fi primit 5.000 de lei pentru a opri o campanie de presă care o viza pe Rovana Plumb, Ministrul Mediului şi al Schimbărilor Climatice.

POZIŢIA INTEGRALĂ A POSTULUI B1:

În continuarea informării trimise anterior şi ca urmare a comunicatului de presă emis între timp de către Direcţia Naţională Anticorupţie prin care se confirmă demararea procesului de urmărire penală în cazul jurnalistului Andrei Bădin, B1 TV îşi reafirmă decizia de suspendare a acestuia din emisiunile postului nostru de televiziune.

De asemenea, B1 TV va solicita tuturor jurnaliştilor săi precum şi personalului cu atribuţii editoriale, angajaţi sau colaboratori, să depună o declaraţie de interese în care să precizeze dacă acordă, direct sau indirect, consultanţă sau orice alt tip de servicii, pe baza unui contract sau fără contract, politicienilor, partidelor politice, funcţionarilor publici, demnitarilor sau altor categorii de persoane fizice şi juridice, relaţii de colaborare care ar intra în contradicţie cu prevederile codului deontologic al jurnaliştilor sau cu legile în vigoare, sau care le-ar putea afecta independenţa deciziilor editoriale.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • reporter reporter
    penibilă e atitudinea postului, care face emisiuni peste emisiuni pe tema duicu, uitând să ia o poziție oficială față de un angajat urmărit penal în această chestiune... această lipsă de reacție mânjește și reputația ziariștilor care mai erau nepătați acolo
  • Livia Pila Livia Pila
    Amuzanta chestia asta cu consultanta. Pai pe la b1tv e musteste de consultanti:Robert Turcescu, Madalina Puscalau, Sabin Orcan, Sorina Matei, Andreea Pora. Astia consulta si racnesc cu scopul de a-si impune sfatul. Lor li se adauga mai calmii Catalin Presecariu si Nelu Barbu. Plus Romicul Jurca.
  • Vaslie Vaslie
    Penibil! In primul rand nu reiese de undeva ca "jurnalistul" ar fi luat spaga sub forma de contract de consultanta. In al doilea rand deciziile se refera la "jurnanistii". Dar sefii lor pot acorda "orice fel de servicii"? Dar patronii? In al treilea rand ... publicati odata "codul deontologic al jurnalistului", ca B1 este toata ziua cu deontologia in gura, dar nimeni nu stie ce inseamna. "Deontologia" e doar un cuvant pe care "jurnalistii buni" si-l agata de piept ca sa arate ca ei sunt buni, spre deosebire de de "jurnalistii rai".

Trimite un comentariu

sus