Skip to main content

Bogdan Nicola, unul dintre fondatorii The Group, pus sub control judiciar. Decizia nu este definitivă

 
bogdan_nicola_04
bogdan_nicola_04

Sursa foto: The Group
Sursa foto: The Group

Publicitate

Tribunalul Bucureşti a decis săptămâna trecută punerea sub control judiciar a lui Bogdan Nicola, trimis în judecată pentru infracţiunea de „cumpărare de influenţă”. Măsura nu este definitivă, aceasta fiind deja contestată. 

Bogdan Nicola este fratele Mihaelei Nicola, amândoi fiind fondatori ai grupului de companii de comunicare, The Group, alături de Zoltan Szigeti.

CONTEXT. Direcţia Naţională Anticorupţie a decis în vara anului trecut trimiterea în judecată a lui Bogdan Nicola alături de alte cinci persoane. Potrivit unui comunicat emis de instituţie la momentul respectiv, Bogdan Nicola ar fi plătit 10.000 de euro pentru obţinerea unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ) necesar construirii unui imobil.

Controlul judiciar presupune anumite limitări, printre care, inculpatul trebuie să se prezinte la instanţă ori de câte ori sunt chemaţi, să se prezinte organului de poliţie conform programului de supraveghere, să nu se apropie de alţi inculpaţi sau martori, să nu deţină arme şi nici să nu părăsească ţara.

În afară de Bogdan Nicola, tot în vara anului trecut au fost trimişi în judecată Tămăşanu Eugen (cumpărare de influenţă), Folea Virgil Valentin, angajat la Administraţia Domeniului Public Sector 1 (trafic de influenţă), Bogdan Vasile - Silviu şi Pandelea Ovidiu - Florian, inspectori la Poliţia comunitară din cadrul Primăriei Sector 1, şi Trocan Nicoleta Tamara, consilier asistent la primăria Sectorului 1 Bucureşti,în sarcina cărora s-a reţinut complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă.

De menţionat că din cele şase persoane trimise în judecată, trei au fost deja condamnate la închisoare. În ianuarie 2014, Pandelea Ovidiu - Florian a primit mai multe pedepse, dintre care cea mai mare a fost de doi ani şase luni de închisoare,  Folea Virgil Valentin la doi ani şi şase luni, iar Bogdan Silviu Valentin la cinci ani de închisoare.

Tot atunci, instanţa a decis „disjungerea cauzei în ceea ce îi priveşte pe inculpaţii Nicola Teodor Bogdan, Tămăşanu Eugen, Trocan Nicoleta Tamara şi formarea unui alt dosar”. 

Judecarea noului dosar a început în data de 7 martie şi s-a ajuns în faza controlului judiciar. Un nou termen pentru judecarea dosarului a fost stabilit pentru această toamnă.

Decizia integrală a instanţei, în continuare: 

În baza art. 362 alin. 1 cu referire la art.202 alin.1, 3 ?i 4 lit.b C.pr.pen., art.211 şi urm. C.pr.pen. ia faţă de inculpaţii NICOLA TEODOR-BOGDAN şi TĂMĂŞANU EUGEN, măsura preventivă a controlului judiciar. În baza art.215 alin 1 lit. a-c şi alin.2 lit.a, d, f, j C.pr.pen., pe durata măsurii preventive a controlului judiciar, inculpaţii NICOLA TEODOR-BOGDAN şi TĂMĂŞANU EUGEN trebuie să respecte următoarele obligaţii:

• să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori sunt chemaţi;

• să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei;

• să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa de către organul judiciar care a dispus măsura, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori sunt chemaţi.

• să nu depăşească limita teritorială a României, decât cu încuviinţarea prealabilă a instanţei;

• să nu se apropie de inculpata TROCAN NICOLETA TAMARA şi de martori şi să nu comunice cu aceştia şi nici între ei, direct sau indirect, pe nicio cale;

• să comunice periodic informaţii relevante despre mijloacele lor de existenţă;

• să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme.

În baza art.215 alin 3 C.pr.pen. atrage atenţia inculpaţilor că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care le revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive. Admite cererea inculpatului TĂMĂŞANU EUGEN. Încuviinţează inculpatului TĂMĂŞANU EUGEN să părăsească teritoriul României pe o perioadă de 10 zile, respectiv în perioada 30.08.2014 până la data de 08.09.2014. Cu drept de contestaţie în 48 de ore de la comunicare. 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Iulia Bunea Iulia Bunea
    Este fratele
  • Maria Maria
    "Bogdan Nicola este Mihaelei Nicola" ?

Trimite un comentariu

sus