Skip to main content

Consiliul Concurenţei investighează modul în care au fost vândute drepturile din Liga I, după o sesizare a RCS&RDS

 
LPF
LPF

Foto: Sport.ro
Foto: Sport.ro

Publicitate

Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie asupra modului în care Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) a vândut drepturile de televizare ale meciurilor din cadrul competiţiei Liga I. Investigaţia a fost declanşată în urma unei plângeri, anunţă instituţia.

Este vorba despre RCS&RDS, companie care a şi anunţat public că a făcut o sesizare pe acest subiect, după cum paginademedia.ro a scris AICI.

LPF a vândut drepturile de televizare ale meciurilor de fotbal ce se desfăşoară în cadrul competiţiei Liga I către compania Intel Sky Broadcast LTD, pentru o perioadă de 5 ani.

Reamintim că LPF a cesionat drepturile de difuzare a meciurilor din Liga I către firma Intel Sky Broadcast LTD, pe o perioadă de cinci ani. Meciurile din Liga I sunt difuzate în prezent de posturile Look TV şi Look Plus, deţinute tot de  Intel Sky Broadcast LTD.

Astfel de investigaţii durează ani buni. Reprezentanţii Consiliului Concurenţei au mai menţionat că autoritatea „a derulat o investigaţie în urma vânzării de LPF a drepturilor de difuzare pentru perioada 2008-2011 către Consorţiul format din SC TV Antena 1 SA şi SC RCS&RDS SA. Investigaţia s-a finalizat în 2011 prin acceptarea unor angajamente asumate de LPF”.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Anton Anton
    E ca si cum ai zice ca vanzatoare de la paine iti fura 2 lei cand iei paine :). In Anglia e 30 EUR pe luna sa vezi Premier Ligue. Daca am vrut in Europa trebuie sa ne aliniem. O sa vezi ca in curand nu o sa mai mearga nici cu downloadat filme si muzica de pe net ... nici cu neplata impozitelor ... nasol in Europa.
  • Vasile Vasile
    Primele care ar fi trebuit sa faca scandal sunt chiar cluburile. In primul rand pentru ca fotbalul fara suporteri si audienta nu inseamna nimic. In al doilea rand ce ne facem daca societatea din Malta nu vine cu banii? Vor ramane in urma doar cateva zeci de mii de abonati la cablu cu banii luati pe doi ani de pseudo-spectacol.
  • Anton Anton
    La RDS le vedeai moka cand erau ei intelesi cu Mitica si la la echipe ajungea fix ... NIMIC. E nasol cand echipele isi cer drepturile ... si Mitica isi ia mare sut.
  • 12121 12121
    cu ce te-a furat RCS-ul, ti-a dat 6 ani de liga 1 gratis, look impreuna cu UPC iti fura cate 10 lei in fiecare luna.
  • mariana mariana
    Hotii striga hotii.
  • 12121 12121
    la RCS le vedeai moka, la restul e pe bani.
  • ioan pelin ioan pelin
    acum ca sunt meciurile din LIGA I la alte televiziuni si le poate vedea oricine celor de la RCS RDS nu le convine, au avut destul timp exclusivitate data de miticsa dragomir

Trimite un comentariu

sus