Skip to main content

EXCLUSIV. TVR, transformări radicale într-un proiect de grilă. TVR 2, grilă de TVR 1. O dată-n viaţă şi meciurile, mutate pe TVR 2. Dispare Ora de ştiri

 
Iuliana Tudor
Iuliana Tudor

Iuliana Tudor

Publicitate

EXCLUSIV. TVR pregăteşte schimbări radicale pentru grila de toamnă. Paginademedia.ro a intrat în posesia unuia dintre proiectele de grilă de programe luate în calcul pentru această toamnă şi o prezintă în continuare, în exclusivitate.

Potrivit proiectului intrat în posesia Paginademedia.ro, grila TVR 2 seamănă mai mult cu cea a actualului TVR 1: Tezaur folcloric figurează, pentru prima dată în istoria emisiunii pe TVR 2. Tot pe TVR 2 apare şi emisiunea de forţă a postului public – O dată-n viaţă.

În proiectul intrat în posesia Paginademedia.ro, şi meciurile din Liga Campionilor sunt date pe TVR 2.

TVR 1 ar urma să fie, din toamnă un post de News&Current Affairs (idee anunţată de preşedintele Stelian Tănase încă de la preluarea mandatului), iar TVR 2 s-ar transforma într-un canal generalist.

Proiectul de grilă a stârnit discuţii aprinse în interiorul instituţiei. Transformările au luat în calcul şi schimbarea numelor canalelor, idee la care s-a renunţat ulterior.

Paginademedia.ro vă prezintă, în continuare, ideile pentru toamnă, aşa cum apar în acest proiect. Potrivit informaţiilor Paginademedia.ro, grila nu este încă finalizată şi ar putea interveni schimbări.

Principalele idei:

- TVR 1 va fi un canal de News & Current Affairs. În această perspectivă, proiectul de grilă mută pe TVR 2 o serie de emisiuni precum: O dată-n viaţă şi Tezaur folcloric.

- Meciurile din UEFA Champions League apar, în proiectul TVR, tot pe canalul 2, marţea.

- Jurnalul TVR figurează de la ora 19.00, faţă de ora 20.00, cum este acum. Programul de ştiri al postului public a mai fost difuzat, în trecut, la ora 19.00, dar rezultatele slabe de audienţă au determinat mutarea de la ora 20.00.

- În cursul săptămânii, grila de seară a TVR 1 este dată de Jurnal (19.00), urmat de un talk-show (de la ora 21.00) şi de Moise Guran, de la 22.30. În timpul zilei, minorităţile au zilnic, la prânz, un tronson de două ore. După amiaza este şi spaţiul pentru programe de la canalele regionale.

- În weekend, rămân emisiunile lui Mircea Dinescu şi Cornel Nistorescu. Seara de sâmbătă apare cu un show social politic, iar emisiunea Eugeniei Vodă este de la ora 22.00.
- Serialele coreene nu mai apar în proiectul de grilă.

TVR 2 – marea surpriză

Marea surpriză a proiectului este însă TVR 2, cu o grilă mai apropiată de ce era în mod normal TVR 1:

- principalul jurnal al serii pe TVR 2 apare între orele 18.00 şi 19.00. Din noul proiect, dispare Ora de ştiri, programul tradiţional al postului.
- De la ora 20.00, există o linie de programe astfel: luni – teatru TV, marţi – Destine ca-n filme cu Iuliana Marciuc şi meciurile din Liga Campionilor, filme în weekend
- Iuliana Tudor figurează pe TVR 2, în fiecare vineri, de la ora 20.10.
- Tot pe TVR 2 apar în proiect Tezaur folcloric (duminica) şi Memorialul durerii (sâmbăta)

Din proiectul de grilă:

TVR 1:

În timpul săptămânii:

19.00: Telejurnalul
20.00: Talk-show
21.30-22.30: linie de emisiuni

Luni: Anchete
Marţi: Un sfert de secol
Miercuri: Dosar România
Joi: Un sfert de secol
Vineri: Crime scene. Investigaţii

De la 22.30, de luni până joi, este Moise Guran, cu Biziday. Vineri, este un magazin de ştiri culturale
23.00 Serialul CSI, sezonul 12

Sâmbătă:

17.30: Teleenciclopedia
19.00: Telejurnal
20.10: Film
22.00: Profesioniştii, cu Eugenia Vodă
23.00: Film

Duminică:

Rămân dimineaţa ProPatria, Universul Credinţei şi Viaţa Satului. Rămâne şi emisiunea lui Cornel Nistorescu.
Mircea Dinescu rămâne cu Politică şi delicateţuri, duminica, de la 14.30
19.00: Telejurnal
20.10: Show social politic
22.00: Film

TVR 2:

Seara, nu mai există Ora de ştiri, de la 22.00. Principalul jurnal al zilei pe TVR 2 este de la ora 18.00 la 19.00

Luni seara: Teatru TV de la ora 20.00
Marţi: de la 20.10, Destine ca-n filme, cu Iuliana Marciuc
Marţea se mută şi meciurile din UEFA Champions League
Miercuri, de la 20.10: Telecinemateca
Joi: Gala umorului, apoi

Miercuri şi joi, de la ora 22.00 este un Quizz show.

Vineri: O dată-n viaţă, de la ora 20.10. Emisiunea va fi reluată sâmbătă dimineaţa

Sâmbătă:

Memorialul durerii, de la ora 16.00

19.00: Comedie din arhivă
20.00: Talent show
21.00: Film
23.00: Film

Duminică:

Tezaur folcloric, de la ora 13.00
17.00: D’ale lu’ Mitică
20.00: Film românesc
22.00: Serial
23.00: Omul cu chitara, cu Ducu Bertzi

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • aldea aldea
    Ce ți se par atâția bani,4 lei/lună?
  • aldea aldea
    Ce ți se par atâția bani,4 lei/lună?
  • Robert Robert
    E deranjant că se tot mută ora Telejurnalului de seară.
    TVR 1 este principalul post de televiziune recepționat în mediul rural, iar oamenii de la țară intră mai târziu în case, mai ales vara, de aceea o oră mai potrivită pentru Telejurnal este ora 20:00, ora la care se transmiteau știrile și in anii 90 și inainte de 89.
    Pro TV-ul este cel care a adus știrile inițial la 19:30 și apoi la 19:00.
    TVR a încercat și în anii trecuți o variantă de jurnal la ora 7 fără 7 (18:53), din păcate rezultatele nu au fost mulțumitoare și jurnalul a revenit la ora 20:00.
  • Robert Robert
    Cred ca Stelian Tănase vrea să continue ce a început predecesorul său.
    O grilă TVR 1 cu un film pe săptămână și in rest emisiuni informative înseamnă un post cu un buget mai mic însă unul care poate fi retransmis international fără prea mari bătăi de cap.

    Noul TVR 1 poate inlocui și TVR News (dacă nu mai este considerată oportună păstrarea materialelor preluate și traduse după Euronews), TVR Internațional (post care nu are nici acum o grila extraordinară) și TVR Moldova (acesta din urmă putând păstra programele locale și retransmite în restul timpului programul TVR 1).

    Deci TVR ar putea rămâne cu 4 canale naționale (1,2,3 si canalul HD care ar putea fi legat mai degrabă de TVR 2) și studiourile regionale.
  • MariusZ. MariusZ.
    Omul asta nu cred ca e sanatos la cap. De parca nu am avea posturi de stiri, mai transforma si TVR 1 intr-unul dintre ele. Mie mi se padibil de proasta care va esua lamentabil pana la urma. In ultimele cateva luni, TVR 2 oricum devenise postul mai bun dintre cele doua. Asta e. O sa se aleaga praful de televiziunea publica sub conducerea marelui "jurnalist" Tanase Stelian.
  • Elga Nelly Elga Nelly
    Da, vad ca nu figureaza nimic de "Nocturne".
  • mariana mariana
    e clar, comunistul de nistorescu are emisiune pe banii nostri o mizerie de televiziune asta este tvr-ul slujbasi ai partidului stat format din comunisti si securisti.audienta0 programe -0.
  • Preston Preston
    E clar.Audiență zero!
  • Livia Pila Livia Pila
    Sigur ca Tanase-Infarct vrea sa faca din TVR 1 canal de vorbarie. Asa isi poate plati din bani publici amicii, tovarasii de libatii nocturne, sponsorii si amanta intepata. Tanase Infarct face ce vrea caci Irina Radu, Gherghescu, Bucuroiu sunt oameni de paie, iar Zgabercea un infractor.
  • Livia Pila Livia Pila
    Sigur ca se face din Tvr 1 post de vorbarie. Ca asa poate Tanase-Infarct sa isi miluiasca cu emisiuni amicii, sponsorii si amanta intepata. DNAar face bine sa il cheme la raport pe Tanase Contracost.
  • steven steven
    Astia transforma tvr1 in post de stiri,de parca nu ar fi destule.Pai show social politic vreau eu sa vad duminica seara pe tvr1?!?
  • Simona Simona
    Eugenia Voda ramane, dar Catalin Stefanescu cu Garantat 100%? Si Marina Constantinescu cu Nocturnele? Parca se lauda cu un TVR2 cu mult mai multa cultura!!!
  • Sorin Sorin
    Ora de Stiri este singurul produs de calitate ramas pe TOATE posturile romanesti. Decizia de a scoate aceasta emisiune mi se pare scandaloasa. Daca se initiaza o petitie pentru salvarea acesteia sunt gata sa o semnez.
  • Alex Alex
    Mie mi se pare o ideea buna mutarea meciurilor de CL pe tvr 2, in felul asta mai ridica si tvr 2 care era cu muult sub tvr 1 ca audienta, si apoi, nu-l mai fragmenteaza pe Moise in zilele respective. Iar punerea jurnalului din nou la ora 19 arata ca vor sa se bata cu ceilalti, s avedem daca vor si reusi de aceasta data!
  • geo geo
    Cred ca o sa scoatem TVR1 din lista de canale cu grila asta care duce cele mai audiate transmisii si programe pe TVR2 - care MARE ATENTIE - NU EMITE HD - si ptr ce anume, sa faca loc unui show social polic simbata seara!? ...iar jurnalul de stiri se muta cu o ora mai devreme...ca sa cada in audiente - si de la ora 20 la ora 21 cu ce isi umplu grila, cu alte talkshowuri...minoritatile 2 ore la prinz, canalele regionale dupa-amiaza...bataie de joc la adresa noastra, care platim bani ptr abonamente. este clar, ne mutam cu totii pe TVR 2 toamna asta!!!

Trimite un comentariu

sus