Skip to main content

Experienta unui patron de pensiune din Vama Veche cu echipa Poftiti pe la noi: mi-au spus sa rezerv camerele si n-au mai venit. Reactia Antena 1

 
Experienta unui patron de pensiune din Vama Veche cu echipa Poftiti pe la noi: mi-au spus sa rezerv camerele si n-au mai venit. Reactia Antena 1

Poftiti pe la noi

Publicitate

In luna iulie, Tudor Maxim, om de afaceri implicat in mai multe domenii, printre care si publicitate, a primit un telefon de la echipa Poftiti pe la noi. Pensiunea lui - Hostel Pura Vida din Vama Veche - urma sa gazduiasca filmarile pentru emisiunea de pe Antena 1.

Tudor Maxim sustine intr-un interviu pentru Paginademedia.ro ca, dupa ce i s-a cerut sa rezerve cinci camere pentru doua saptamani patru pentru vedete si una pentru Nea Marin, echipa emisiunii nu a mai aparut. De cealalta parte, oficialii Antena 1 spun ca "pensiunea Pura Vida a intrat in ultima etapa de selectie (...), insa, din diverse motive, nu a indeplinit criteriile de selectie".

"Nu am fost anuntat ca nu vor mai veni si nici nu mi s-a spus, in discutiile preliminare, ca exista riscul sa nu fiu eu cel ales", povesteste Tudor Maxim pentru Paginademedia.ro.

Tudor Maxim:

"Am aflat abia dupa ce le-am spus ca voi incerca sa-mi recuperez prejudiciul in instanta. Abia atunci mi-au spus ca am dreptate si mi-au explicat ca acesta este formatul, ca nu pot spune niciunei pensiuni 100% ca acolo vor filma, ca aleg pensiunea in ultima clipa, pentru a le face o surpriza.

Din punctul meu de vedere, este o abordare gresita fata de pensiuni. Cum le poti ajuta, cum spune ca face acest format, atunci cand le blochezi camerele in plin sezon si nu mai anunti?"

"Dincolo de prejudiciul material, este vorba de un comportament incorect fata de pensiuni, de lipsa de profesionalism", spune Tudor Maxim. "Chiar poti face orice in numele show-bizului?"

Oficialii Antena 1 spun ca "proprietarii pensiunilor vizate sunt anuntati ca intra in procesul de selectie pentru filmare, fara a fi instiintati de la inceput de catre echipa de productie ca ei sunt cei alesi".

Tudor Maxim este si unul dintre jucatorii pietei de publicitate. El detine compania de publicitate indoor Elevate.

Interviul cu Tudor Maxim, dar si pozitia Antena 1, in continuare:

Tudor Maxim: Am blocat cinci camere duble in plin sezon. Doua saptamani au fost goale

Tudor Maxim 2Paginademedia.ro: Cum ai ajuns in legatura cu echipa de productie de la emisiunea Poftiti pe la noi?
Tudo Maxim: M-au contactat ei si mi-au spus ca vor sa filmeze emisiunea Poftiti pe la noi in barul si la hostelul pe care il detin in Vama Veche.

Cand se intampla?
Acum o luna si o saptamana.

Apoi?
Ne-am intalnit, au luat interviuri cu oamenii de la bar, din hostel, cu personalul de acolo, s-au intalnit cu noi. Dupa aceea, mi-au cerut contractul care arata ca functionam legal, dar si poze cu noi.

Mi-au spus sa nu mai fac nicio imbunatatire acolo, pentru ca asta fac ei in emisiune si sa le rezerv trei camere pentru doua saptamani, pentru vedetele care participa.

Cand discutam de perioada de filmare, le-am spus ca voi fi plecat in luna de miere. Mi-au zis ca merita, pentru asta, sa renunt la luna de miere, pentru ca numai atunci pot vedetele si ca numai in acea perioada se poate face filmarea.

Cu cinci zile inainte sa inceapa filmarile, au venit cu o noua cerere: pentru ca vedetele nu pot sta decat singure, sa le rezerv cinci camere duble, pentru doua saptamani, incepand cu 7 iulie (patru pentru vedete si una pentru Nea Marin).

Au venit pe 7 iulie?
Pe masura ce se apropia data, am insistat sa am si o instiintare oficiala, pentru ca deja anulasem biletul de vacanta si urma sa anulez si biletele de avion. 7 iulie pica luni. Vineri, i-am sunat sa ii intreb daca incep sigur filmarile. "Ce sa-ti dam noi oficial, ca duminica venim sa facem filmare", mi-au spus. Asa a fost: duminica au venit, au filmat ceva, dar de duminica seara au plecat si nu au mai fost de gasit.

Toata ziua de luni am sunat pentru ca deja devenise suspicios. Cel cu care tineam legatura mi-a spus ca e in sedinta si de atunci nu ne-am mai vazut. Doream sa stiu daca se mai face emisiunea la noi, ca sa pot pleca in luna de miere.

Pana la urma, pentru ca nu imi anulasem si biletele de avion, marti am plecat. Abia marti, in drum spre aeroport, altcineva din echipa de productie m-a sunat si mi-a spus ca isi cere scuze ca nu am primit raspuns de la colegul lui si ca, din motive tehnice, emisiunea se amana cu o saptamana. Asta nu inseamna insa ca nu se mai face, mi-a zis el.

Mi se pare lipsa de profesionalism ce au facut. Am blocat cinci camere duble (toate camerele noastre duble) in plin sezon. Doua saptamani au fost goale.

Ai incercat sa mai iei legatura cu ei?
Sigur. Le-am cerut atat: sa-mi plateasca acele camere blocate. Ei au recunoscut ca am dreptate, ca am suferit un prejudiciu si ca vom compensa intr-un fel. Am fost insa dus cu vorba. M-au aminat zi de zi si nici macar nu s-au intalnit cu mine.

Ai semnat vreun contract cu ei?
Nu. Asa este scenariul emisiunii. Am aflat abia dupa ce le-am spus ca voi incerca sa-mi recuperez prejudiciul in instanta. Atunci mi-au explicat ca acesta este formatul, ca nu pot spune niciunei pensiuni 100% ca acolo vor filma, ca aleg pensiunea in ultima clipa, pentru a le face o surpriza.

Din punctul meu de vedere, este o abordare gresita fata de pensiuni. Cum le poti ajuta atunci cand le blochezi camerele in plin sezon?

Inainte au spus ca sunt sanse sa nu fii ales?
La un moment dat, au spus ca mai exista o varianta cu o pensiune in 2 Mai, dar ca eu am 99% sanse sa fiu locul in care se filmeaza, sa stau linistit.

Nu mi-au comunicat nicio secunda ca filmarile nu o sa se faca la noi.

Acum in ce stadiu sunt discutiile cu ei?
Cum spuneam, in afara de promisiuni, nu m-am ales cu nimic altceva. Dincolo de prejudiciul material, este vorba de un comportament incorect fata de pensiuni, de lipsa de profesionalism.

Antena 1: Informatiile prezentate contrazic din start formatul si regulile de productie ale emisiunii

Oficialii Antena 1 spun ca "pensiunea Pura Vida a intrat in ultima etapa de selectie (...), insa, din diverse motive, nu a indeplinit criteriile de selectie".

Diana Zamfirescu, PR Director Antena Group, despre cazul Pura Vida - Poftiti pe la noi:

"Informatiile prezentate contrazic din start formatul si regulile de productie ale emisiunii “Poftiti pe la noi!”. Proprietarii pensiunilor vizate sunt anuntati ca intra in procesul de selectie pentru filmare, fara a fi instiintati de la inceput de catre echipa de productie ca ei sunt cei alesi. Dezvaluirea ca Nea Marin ii va ajuta sa-si resusciteze afacerea se face abia dupa aparitia vedetelor incognito, procedura folosita pentru a testa conditiile reale pe care pensiunea respectiva le ofera turistilor.

"Pensiunea Pura Vida a intrat in ultima etapa de selectie, o echipa de filmare a fost prezenta pentru cateva ore acolo pentru o mai buna documentare asupra locului, insa, din diverse motive, nu a indeplinit criteriile de selectie, drept urmare nu a existat niciun fel de angajament contractual intre cele doua parti.

Proprietarul pensiunii a intrat in legatura cu unul dintre oamenii de productie si a fost anuntat ca filmarile nu vor avea loc la pensiunea lui. Durata de filmare pentru fiecare editie este de 5, maxim 6 zile, perioada pe care sunt contractate de obicei camerele, nicidecum 2 saptamani."

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • adi adi
    nesimtire tipica antenei 1. sau lui voiculescu!
  • S. S.
    OK, omul nu e un sarantoc, prin urmare isi poate permite sa-i dea in judecata. Ii tin pumnii, sa recupereze nu doar prejudiciul ci si daune morale, ca are Voiculescu bani destui...

Trimite un comentariu

sus