Skip to main content

Facebook a cumpărat o companie fondată de doi români

 
facebook-apps
facebook-apps

facebook-appsFacebook a cumpărat LiveRail, companie care în prezent este unul din jucătorii de vârf la nivel global în ce priveşte tehnologia de video advertising pe Internet, fondată în 2007 de românii Sergiu Biriş şi Andrei Dunca şi de Mark Trefgarne, scrie Wall-Street.ro.

Publicitate

O sursă a declarat pentru TechcrunchFacebook a plătit pentru LiveRail o sumă cuprinsă între 400 şi 500 milioane de dolari. LiveRail a înregistrat anul trecut venituri de 100 milioane de dolari, a luat în calcul un IPO, însă acţionarii au decis în cele din urmă un "mariaj" cu gigantul Facebook.

LiveRail livrează reclame video pe cele mai mari site-uri din SUA, situându-se că număr de reclame livrate în iunie sub site-urile Google, cu 2,4 miliarde de ad-uri în format video, deasupra Hulu sau AOL. Compania atinge circa 150 de milioane de unici în SUA, devenind în doar câţiva ani una dintre cele mai puternice companii pe acest segment din lume.

Compania serveşte clienţi precum Sony Pictures, CBS, Cnet, Zynga sau Electronic Arts, are birouri la Cluj, Londra, New York şi San Francisco şi în luna iunie a anului trecut s-a situat pe locul doi în SUA în topul furnizorilor de reclame video pe site-urile din State. Andrei Dunca (foto sus) şi Sergiu Biriş sunt, de asemenea, cofondatori ai Trilulilu.ro şi, din 2007, sprijină dezvoltarea internaţională a proiectului LiveRail.

Structura acţionariatului LiveRail este confidenţială, însă este ştiut că fondul european Pond Ventures a investit, în mai multe runde pe parcursul a cinci ani 12 milioane de dolari. a€œPoti deduce deci că deţin o bucată bună din LiveRail. Restul acţiunilor sunt alocate fondatorilor şi pachetelor de stock options.

Politica LiveRail e că fiecare angajat full-time primeşte un pachet de stock options la angajare, deci practic fiecare deţine o părticică din companie, şi un exit sau IPO de succes va recompensa fiecare angajat al LiveRail. Fondatorii activi în companie sunt Mark Trefgarne (CEO) şi eu. LiveRail are subsidiare în România şi UK, ambele deţinute 100% de către LiveRail Inc”, spunea recent Andrei Dunca pentru Wall-Street.ro.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus