Skip to main content

ISTORIE. Când DD TV a preluat OTV, Diaconescu a fost amendat cu 100.000 de lei de CNA

 
ISTORIE. Când DD TV a preluat OTV, Diaconescu a fost amendat cu 100.000 de lei de CNA

Sursa foto: Ecaterina Marinescu
Sursa foto: Ecaterina Marinescu

Publicitate

Dan Diaconescu a revenit pe TV folosind printr-o metodă asemănătoare cu momentul octombrie 2013. La vremea respectivă, OTV era deja închis de CNA, iar Dan Diaconescu şi-a înregistrat OTV în Italia şi l-a retransmis, printr-un alt canal pe care-l deţinea, DD TV.

Reacţia CNA de atunci a fost promptă. Postul DD TV a fost aspru amendat pentru retransmiterea OTV fără a informa forul despre modificarea structurii de programe.

Membrii au votat atunci o amendă de 100.000 de lei pentru că DD TV, post deţinut de Dan Diaconescu, a decis peste noapte să preia emisia OTV Italia. Motivul oficial al sancţiunii a fost nerespectarea „formatului de principiu al serviciului de programe şi structura programelor”.

Atunci, Consiliul nici n-a vrut să stea de vorbă cu Dan Diaconescu, care a venit în faţa membrilor pentru a da explicaţii şi pentru a cere modificarea grilei DD TV, întrucât nu avea împuternicire pentru a reprezenta postul în cauză (detalii AICI). 

„Când pe DD TV a intrat semnalul OTV, a fost făcută o ilegalitate. Ca atare, în cursul zilei de astăzi vom demara un control, vom ridica înregistrările martor de la DD TV şi, în şedinţa de marţi a Consiliului, vom hotărî ce sancţiune aplicăm”, a declarat Laura Georgescu, pentru Mediafax, în octombrie anul trecut când pe DD TV a început să fie retrnsmis OTV.

România TV a început să difuzeze aseară emisiunea Dan Diaconescu în Direct. În timpul emisiei, apăreau pe ecran logoul România TV, dar şi cel al OTV. Preşedintele CNA, Laura Georgescu, a declarat astăzi pentru HotNews că a demarat un control la radiodifuzor.

„Radiodifuzorul Romania TV neavand trecuta retransmisia de programe in structura sa de programe, este incalcata legea”, pentru sursa citată. 

Din informaţiile paginademedia.ro, România TV nu a informat CNA în legătura cu schimbarea structurii de programe.

Romania TV - Dan Diaconescu.bmp

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Robert Robert
    Sper să îl taxeze doar dacă face probleme.
  • Iulia Bunea Iulia Bunea
    Nu inca, dar le vom da.
  • Mihail Stefano Mihail Stefano
    Ati postat audientele? Ca nu le gasesc pe site?
  • Iulia Bunea Iulia Bunea
    Buna. Vom publica datele in curand.
  • silviu silviu
    de curiozitate ce audienta a fost aseara ??

Trimite un comentariu

sus