Skip to main content

LPF: Sperăm că RCS&RDS va renunţa la şicanările împotriva LPF şi abonaţii vor putea să vadă Liga 1

 
LPF
LPF

LPFLiga Profesionistă de Fotbal (LPF) spune să RCS&RDS încearcă "să manipuleze opinia publică şi justiţia" în legătură cu "pretinse încălcări ale legislaţiei concurenţei" de către LPF, precizând că speră că RCS va renunţa la "demersurile şicanatorii", iar abonaţii companiei vor putea vedea Liga 1, scrie Mediafax.

Publicitate

LPF a publicat, luni, pe site-ul propriu, un comunicat de presă, ca reacţie "faţă de acţiunile companiei RCS&RDS din ultima perioadă prin care aceasta încearcă să manipuleze opinia publică şi justiţia din România în legătură cu pretinse încălcări ale legislaţiei concurenţei de către Liga Profesionistă de Fotbal".

"Compania RCS&RDS a cunoscut încă din data de 2 aprilie 2014 că partenerul media al Ligii Profesioniste de Fotbal, compania Intel Sky Broadcast Ltd, a iniţiat negocieri cu distribuitorii de servicii de programe audiovizuale, prin intermediul unei cereri publice de oferte, în vederea difuzării meciurilor din cadrul competiţiei Campionatul Naţional "Liga I". În acest sens, compania RCS&RDS a avut şi are în continuare posibilitatea de a se adresa reprezentantului Intel Sky Broadcast Ltd în România, respectiv Societatea de Avocaţi «Ţuca, Zbârcea şi Asociaţii», pentru a purta negocieri cu privire la difuzarea jocurilor din competiţia Campionatul Naţional «Liga I»", se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, RCS&RDS a transmis Ligii Profesioniste de Fotbal mai multe scrisori "cu singurul scop de a încerca, cu rea-credinţă, preconstituirea unor mijloace de probă pentru iniţierea unor demersuri neîntemeiate în justiţie, lăsând impresia lipsei unei intenţii serioase de a găsi soluţii pentru difuzarea jocurilor din cadrul competiţiei Campionatul Naţional «Liga I» şi în sezonul 2014/15".

"Referitor la procedurile şicanatorii pe care RCS&RDS le-a deschis împotriva Ligii Profesioniste de Fotbal (cum ar fi, spre exemplu, cererea de intervenţie formulată în cadrul procedurii privind înregistrarea în Registrul Federaţiilor a noilor organe de conducere ale Ligii), menţionăm că acestea nu au sorţi de izbândă într-o justiţie liberă şi normală precum este cea din România şi reprezintă o gravă desconsiderare a principiilor fundamentale de drept şi a persoanelor chemate să soluţioneze astfel de cereri", spune LPF.

În comunicat se mai spune că RDS&RCS nu este membru afiliat al LPF şi nu a participat la şedinţa Adunării Generale din 14 noiembrie 2013 prin care "Gino Iorgulescu a fost ales, în mod legal, preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal".

"(...) procedura de înregistrare a noilor organe de conducere nu influenţează valabilitatea acestora, procedura de înregistrare având un scop pur informativ", mai spune LPF.

Totodată, LPF spune că speră că reprezentanţii RCS&RDS "vor renunţa la demersurile şicanatorii şi vădit nelegale îndreptate împotriva Ligii Profesioniste de Fotbal". "(...) şi avem încredere că vor găsi soluţiile comerciale pentru ca abonaţii RCS&RDS să poată viziona şi pe mai departe meciurile din Campionatul Naţional «Liga I» şi din «Cupa Ligii-Adeplast»", mai spune LPF.

Pe de altă parte, compania de telecomunicaţii RCS&RDS a anunţat, în 29 mai, că a depus plângere la Consiliul Concurenţei împotriva Ligii Profesioniste de Fotbal, întrucât "vânzarea drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga 1 s-a făcut cu încălcarea legislaţiei concurenţei".

"Compania RCS&RDS nu a fost contactată de către Liga Profesionistă de Fotbal, de către reprezentanţii posturilor de televiziune Look TV şi Transilvania Live (care s-a transformat ulterior în Look Plus, n.r.) sau de către reprezentanţii firmei Intel Sky Broadcast. Menţionăm că RCS & RDS nu a virat nicio sumă de bani, nu a semnat niciun contract şi nu se află în negocieri sau discuţii cu Liga Profesionistă de Fotbal, cu niciuna dintre televiziunile sau cu firma menţionată mai sus (...)", spunea la momentul respectiv RCS&RDS.

Totodată, RCS&RDS a scos pe 30 iunie, din grilele sale de cablu analogic şi digital televiziunile Look TV şi Transilvania Live (care s-a transformat recent în Look Plus), la nivelul întregii ţări, inclusiv în Bucureşti, întrucât aceste televiziuni au decis să renunţe de la 1 iulie la regimul "must carry" şi să solicite tarife pentru retransmisie din partea cabliştilor, după cum au declarat la momentul respectiv, pentru Mediafax, surse din media.

Look TV şi Transilvania Live nu erau retransmise şi pe platforma de satelit Digi a RCS&RDS.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Hercule Hercule
    O sa zic asa: multumesc UPC pentru ca imi oferi privilegiul sa vizionez Liga 1. Si ca le-ai luat celor de la digi si dolce acest lucru. Zic bine mai Cata? :)
  • Poturak Poturak
    Bai fotbal adevarat va fi doar la UPC in urmatorii 5 ani. Si acu asta basta :)
  • Aspacardin Aspacardin
    Ma nu or fi astia de la LPF cei mai corecti, dar nici in cardasie cu RDS-ul nu pot sa o tina la infinit.S-au saturat de hotiile lor si si-au ales un furnizor serios cu care sa continue transmiterea Ligii 1
  • Alvin Alvin
    Rusine RDS, nu bravo. Ca si-au batut joc de abonati si i-au lasat fara liga 1. Care era cel mai urmarit fenomen de la ei. Cati se uitau la motogp si cati se uitau cand juca Steaua? Ce vorbiti prostii aici?
  • Nicu Necolae Nicu Necolae
    Pai daca nu mai e Mitica sa le dea gratis...
  • RIRI RIRI
    Ce perversi sunt astia de la RDS. Ei au facut o groaza de manarii cu LPF. Acum nu le mai place LPF-ul.
  • Padrian Padrian
    Nu mai suport nesimtirea asta creata de niste oameni, RCS-RDS care nu au platit pentru drepturile TV si acum incearca cu orice pret sa arunce cu noroi in concurenta in speranta ca poate reusesc ceva. Va spun eu ce o sa faceti...o sa va duceti si mai mult la vale
  • Venom Venom
    RDS-ul , jos cu RDS-ul...huoooo...
  • Mariuss Mariuss
    RDS ....o adunatura de hoti si parsivi...asta sunt. Care ne-au lasat fara Liga 1 exact cand crestea interesul cu noul sistem de playoff si playout. Sa le fie rusine...dar nu cred ca e cazul la ei.
  • geo geo
    Te inseli...nu am treaba cu nimeni...poate tu ai, ptr ca vad ca noaptea nu ai somn si corectezi pe unul si pe altul, de parca am da bacul, desteptule...
  • dănuţu dănuţu
    fraţilor nu vă convine? schimbaţi-vă cablistu! să vedem câţi vor trece de la vorbe, la fapte! eu sunt la sărăciile astea de la akta şi am sunat aseară la ei şi mi-a spus o cocoană: că le-au cerut mult pentru cele două posturi şi cică se mai discută! eu le-am spus: că cine vrea să-l vadă pe porcu să plătească!
  • bbm bbm
    Unde ai vazut tu fotbal adevarat cred ca te uiti pe alte posturi
  • Adu Adu
    Ce ti-a mai ,,placut,, limba romana!! Oare toti angajatii de la Digi care scriu pe aici sunt analfabeti ca tine?
  • Nicu Necolae Nicu Necolae
    Cupa Ligii Romaniei nu e o gluma, asa puteati vorbi si despre omoloagele ei din Franta si Anglia.
    N-aveti decat sa va uitati la Chiajna voastra, eu platesc pentru CFR, ASA, Astra, Petrolul, Rapid, Steaua, Universitatea Craiova,Otelul,nu pentru Chiajna-Viitorul.Aia o puteti vedea si pe gratis la Look Plus.
  • Nicu Necolae Nicu Necolae
    Sa va duceti naibii cu Chiajna voastra, voi habar n-aveti ca au revenit ASA, Rapid si Universitatea Craiova.

    Fotbal jegos pe naiba, Petrolul bate in amicale si pe Maribor si pe Dinamo Zagreb.

Trimite un comentariu

sus