Skip to main content

Mai multe agenţii de media, pe punctul de a primi amenzi uriaşe de la Consiliul Concurenţei

 

Noaptea AgentiilorDupă doi ani de investigaţii, Consiliul Concurenţei va anunţa la începutul toamnei sancţiunile în cazul unui presupus cartel pe piaţa de publicitate, a anunţat jurnalistul Cătălin Tolontan, pe blogul său.

Publicitate

Investigaţia a început în urmă cu aproape doi ani, după o solicitare a The Group, condus de Mihaela Nicola şi Zoltan Szigeti. Potrivit sursei citate, Consiliul a trimis celor cercetaţi concluziile în care recomandă sancţionarea.

Tolontan mai precizează că agenţiile investigate încercau să se înţeleagă în privinţa unei politici comune împotriva a ceea ce ele considerau a fi un adversar care nu juca după regulile pieţei şi le lua clienţii folosind mijloace incorecte. În rezumat, ei îşi propuneau să nu mai participe la licitaţiile unde concurau şi agenţiile controlate de Szigheti.

Consiliul a aplicat pentru cazurile de cartel, indiferent de industrie, amenzi care pornesc de la cel puţin 4% din cifra de afaceri, a declarat o sursă de la Consiliul Concurenţei pentru Tolontan.

Agenţiile de media au cerut o amînare pentru audierea finală, care ar urma să aibă loc pe 28 august. Pentru companii de talia McCann, Zenith sau Starcom, lista e mai lungă!, dacă sancţiunea trece de 4% ea va însemna peste un milion de euro de fiecare agenţie!

Investigaţia a început încă din octombrie 2012, după cum paginademedia.ro a relatat AICI, şi au fost vizate 10 agenţii de media care alcătuiesc Clubul de Media. La momentul respectiv, oficialii Consiliului Concurenţei au ridicat, într-un control inopinat, documente şi au copiat informaţii din calculatoare de la mai multe firme de media.

Potrivit informaţiilor paginademedia.ro, controlul a venit după ce, la unele licitaţii din industria de media,  anumite agenţii, parte a Clubului de Media, au refuzat să participe dacă agenţia Media Investment, parte a The Group, era înscrisă în competiţie.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • GabiD GabiD
    Se vede treaba ca unii nu au mai vrut sa piarda timpul cu licitatii aranjate-cum a fost atunci cu licitatia pt RTelecom, iar domana s-a suparat ca cineva ar vrea sa le mai taie din nas baietilor destepti din media. Sau...mai destepti. Acum,sincer, sa mai faca si altceva in afara de exceluri si facturi. Sa faca si ei MEDIA, ca in secolul asta in care traim.
  • mirceA mirceA
    De o vreme buna sunt cu... urechile pe ei. S-a mai zis aici dar baietii s-au crezut invincibili. Ei, uite ca incepe sa se faca putina curatenie si aici.
    Au sosit vremurile in care banii nu mai inseamna mare lucru pentru procurori, ba chiar cu cat ai mai multi bani cu atat mai cu spor vin pe tine.
    Sunt multe de spus legate de Cosa Nostra din publicitate. Au avut atata tupeu ca au si oficializat aceasta structura mafiota.
  • Jorj Jorj
    De rebate cine se va ocupa?! DNA-ul sau Dicot-ul ? Se strange latul la smecherasii din publicitate. Se strange rau. Va fi o toamna fierbinte.

Trimite un comentariu

sus