Skip to main content

Percheziţii în Bucureşti şi Ilfov la suspecţi de evaziune fiscală, prejudiciul fiind estimat la 1,5 milioane euro. Percheziţiile ar avea loc la cladirile MediaPro

 
politia perchezitii
politia perchezitii

politia perchezitiiPolitistii Capitalei efectueaza marti 26 de perchezitii in Bucuresti si judetul Ilfov pentru destructurarea unui grup specializat in comiterea infractiunilor de evaziune fiscala si spalare de bani, prejudiciul estimat adus statului fiind de 1,5 milioane de euro, scrie HotNews.ro, care citează un comunicat al Directiei Generale a Politiei Municipiului Bucuresti. Potrivit televiziunilor de stiri, perchezitiile vizeaza cladiri MediaPro din Bucuresti si Ilfov.

Publicitate

"In fapt, politistii bucuresteni au documentat activitatea infractionala a grupului identificat, stabilind ca 66 de societati comerciale ar fi cumparat servicii fictive de la societati fantoma in scopul deducerii artificiale si ilicite a TVA-ului si impozitului pe profit", se arata in comunicatul Politiei.

Valoarea serviciilor si a produselor achizitionate fictiv este de 10 milioane de euro, prejudiciul estimat adus statului fiind de 1,5 milioane de euro.

Actiunea vine la o zi dupa ce premierul Victor Ponta a sustinut ca Adrian Sirbu, care detine agentia de presa Mediafax si cotidianul online Gandul, a venit la el in birou pentru a-l intreba daca poate opri niste controale ale Fiscului asupra firmelor sale. Acesta ar fi motivul, potrivit lui Ponta, pentru care se insista asupra subiectului legat de un presupus trafic de influenta in biroul sau, in dosarul baronului PSD Adrian Duicu.

"Minte!", a declarat Adrian Sarbu ca raspuns la afirmatia facuta luni seara, la B1 TV, de premierul Victor Ponta.

"Singurul care a fost (la mine in birou) a fost dl (Adrian) Sirbu, care mi-a zis ca are niste controale de la ANAF si daca pot sa le opresc. I-am spus ca nu pot", a spus Ponta, invitat la postul de televiziune B1 TV, unde a fost intrebat cum comenteaza pasajul din referatul procurorilor DNA legat de un presupus trafic de influenta in biroul sau: "Aici, de la cabinetul prim-ministrului, l-a sunat pe Ponea, transmitandu-i ca la premier se afla ministrul afacerilor interne. Apoi, Duicu i-a transmis lui Ponea un SMS, transmitandu-i ca prim-ministrul l-a chemat pe Toba Petre (seful Politiei Romane - n.red)la Guvern. La solicitarea primului ministru, Toba s-a prezentat la Guvern, prilej cu care aici s-a intalnit cu Duicu care i-a solicitat mentinerea temporara a lui Ponea in functia detinuta si promovarea sa ulterioara in functia de director adjunct al Directiei Ordine Publica, solicitare cu care numitul Toba Petre s-a aratat de acord".

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus