Skip to main content

PNL cere demisia "de urgenţă" a preşedintei CNA, Laura Georgescu

 
laura georgescu
laura georgescu

laura georgescuACTUALIZARE. Cătălin Ivan, şeful europarlamentarilor PSD, susţine că Laura Georgescu nu mai are ce căuta în fruntea CNA.

"Eu cred că oricine s-ar afla în poziţia respectivă, folosind limbajul respectiv şi tratamentul pe care îl asigură angajaţilor CNA, cred că ar fi trebuit să plece de mult", a declarat Cătălin Ivan, la Realitatea TV.

Partidul Naţional Liberal (PNL) cere "demisia de urgenţă a preşedintelui Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), Laura Georgescu, liberalii apreciind ca fiind "absolut revoltător modul în care aceasta înţelege să facă faţă responsabilităţilor care îi revin", scrie Agerpres.

"CNA este o instituţie care nu trebuie politizată şi nici compromisă de persoane care au un comportament ca acela etalat de şefa acestei instituţii şi, din aceste considerente, PNL cere demisia de urgenţă a Laurei Georgescu. Derapajele constante ale Laurei Georgescu, care teoretic ar trebui să monitorizeze derapajele în mass-media, sunt inacceptabile. Nu există niciun fel de dubiu cu privire la necesitatea demisiei acesteia, iar avalanşa de reacţii apărute în presă impun schimbarea rapidă din funcţie a preşedintei CNA", precizează astăzi PNL într-un comunicat remis Aagerpres.

Potrivit sursei citate, dacă Laura Georgescu refuză să îşi înainteze demisia, premierul Victor Ponta are la dispoziţie posibilitatea de a da o ordonanţă de urgenţă care să modifice legea audiovizualului şi astfel să o demită pe şefa CNA.

CONTEXT. Până în momentul de faţă, demisia şefei CNA a fost cerută de trei membri ai Consiliului, Narcisa Iorga, Valentin Jucan şi Florin Gabrea, dar şi de câţiva angajaţi ai instituţiei. De asemenea, demisia a fost cerută şi de câţiva politicieni, printre aceştia se numără Georgică Severin, preşedintele Comisiei de Cultură a Senatului, şi senatorul Sorin Roşca Stănescu. Acestor solicitări de demisie se adaugă şi una venită din partea mai multor organizaţii de media, printre care se numără şi Freedom House România.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus