Skip to main content

Strategia UPC, atacată într-o ştire de Digi 24, postul deţinut de concurenţii de la RCS

 
digi24 UPC
digi24 UPC

digi24 UPC

Modul în care UPC a introdus pachetul de fotbal în grila abonaţilor (fără să-i anunţe) a fost speculat într-o ştire dată de postul Digi 24, deţinut de concurenţii de la RCS (cei care au avut meciurile până în acest an).

Textul ştirii de pe Digi24 (reluată în jurnalele staţiei) pe care vi-l redăm integral în continuare, este presărat cu aprecieri de genul „manevră comercială”, „contextul discutabil al încredinţării directe a drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga I”.

Articolul Digi 24 vorbeşte despre cum RCS a fost cel care "a finanţat, în cea mai mare măsură funcţionarea cluburilor de fotbal" şi despre cum acelaşi RCS "a plătit peste 150 de milioane de euro, dar a oferit gratuit abonaţilor canalele de sport cu transmisiunile de fotbal".

„ În ultimii 6 ani, funcţionarea cluburilor de fotbal şi desfăşurarea campionatului naţional au fost finanţate, în cea mai mare măsură, de RCS & RDS”, mai subliniază cei de la Digi24, post deţinut de RCS, în ştire.

„Compania de cablu a plătit peste 150 de milioane de euro, dar a oferit gratuit abonaţilor canalele de sport cu transmisiunile de fotbal. Acum, UPC transferă plata exclusiv în sarcina abonaţilor”, se mai arată în ştire.

Ştirea de pe Digi 24 nu a menţionat că postul de ştiri este parte a RCS, companie concurentă aflată în conflict în instanţă cu UPC.

CONTEXT. Toţi abonaţii UPC primesc automat pachetul de fotbal, pentru o lună gratuit. După o lună, abonaţii sunt cei care trebuie să anunţe dacă mai vor pachetul sau nu, pentru că acesta costă 10 lei. Dacă nu anunţă, vor plăti automat 10 lei în plus, pe lângă abonamentul lor. Detalii, aici.

Iată ştirea integrală de pe Digi24: 

Practic, de luna viitoare, clienţii UPC primesc facturi mărite pentru un serviciu pe care nu l-au solicitat. Li se acordă o lună gratis, după care sunt puşi la plată. Câte 10 lei pe lună. De spus ca luna gratis este liulie, luna în care nu exista competitii fotbalistice. Abonaţii UPC pot totuşi să renunţe la pachetul extra, în cazul în care nu şi-l doresc, apelând două numere de telefon.

Această manevră comercială apare în contextul discutabil al încredinţării directe a drepturilor de difuzare a Ligii 1, procedură care, până acum, se realiza transparent, în baza unor licitaţii.

Anii trecuţi, Liga 1 a fost transmisă pe cele trei canale de sport ale RCS & RDS, fără niciun cost suplimentar pentru clienţii săi. În ultimii 6 ani, funcţionarea cluburilor de fotbal şi desfăşurarea campionatului naţional au fost finanţate, în cea mai mare măsură, de RCS & RDS. Compania de cablu a plătit peste 150 de milioane de euro, dar a oferit gratuit abonaţilor canalele de sport cu transmisiunile de fotbal. Acum, UPC transferă plata exclusiv în sarcina abonaţilor.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Cosmin Ab Cosmin Ab
    E corect sa distraga atentia de la faptul ca ei nu au adus Liga 1? Incearca sa-si ameteasca abonatii, sa dilueze nemultumirea? Eu sunt abonat rcs si nu dau doi bani pe pretexte sau motive. Si ca mine sunt multi abonati care s-au legat cu abonamente pe 2 ani, telefoane si internet si acum suntem pusi in fata faptului implinit
  • Altcineva Altcineva
    Faliment curat, ce foame prietene. Au profitat prea mult de pe urma abonatilor naivi, mintindu-i cu oferte de rahat.
  • Domino Domino
    Are intr-adevar legaturi cu americanii, dar se cheama UPC :).
    Si au adus niste chestii made in USA la noi si le-au implementat, de care alti operatori nici nu au auzit macar
  • Marianul Marianul
    Nu au introdus pentru ca au termen legal pentru executarea deciziei instantei. O vor face ... Astea sunt sicane corporatiste. Se mai distreaza si ei.
  • Marianul Marianul
    DIGI sa aduca LIGA 1 si apoi sa comenteze despre ce fac UPC-ul.
  • Laur Laur
    Poate ne luminezi si de ce. In cazul de fata Digi nu trebuia sa se amestece in ce face UPC-ul mai ales ca ei au ales sa nu preia LIGA 1.
  • Laur Laur
    Vezi ca faci o confuzie mare UPS e firma de curierat, ce e drept tot 'Americana'. UPC este operatorul telecom si din cate stiu eu are cea mai buna imagine la noi in tara si este perceputa ca o companie de cablu high-end. Eu sunt la RDS si este ok insa ce spui tu e departe de realitate.
  • Laur Laur
    Pai in primul rand DIGI a fost cel care a initiat atacul. Vezi si imaginea din articol. UPC a venit cu un raspuns.
  • banatan de pusta banatan de pusta
    pai daca e gratis la Focussat,atunci sunam la ei daca avem probleme daca spui ca este fara bani,ca sigur ne ajuta.sa ne dea ei semnal mai bun Digi.
  • alma alma
    Nu, e sub acoperire, el controleaza tot, in continuare, maltezii sunt paravan.Impreuna cu genialii oameni de media din Look si Transilvania, filomaghiari, securisti si turnatori.Simari oameni de tv, desigur...
  • FELIX FELIX
    Foarte bine ca nu mai este Liga 1 la RDS si DIGITV mai ales ca pe DTH se folossesc numai echipamente reparate de 2-3 ori si app RDS-ul nu are achipamentele lu UPC si Focussat. Pe partea de DTH sunt mai buni la semnal decat DIGI.La Focussat se rezolva mai repede interventile decat la DIGI si abonati nu sunt taxati la apeluriile de caalcenter .
  • CINEVA CINEVA
    Gata RDS foamea scrie pe voi mai ales pe cei de la Pitesti
  • vlad vlad
    O alta stire pt Paginademedia. Poate cercetati mai multe.
    De pe UPC analogic au zburat 2 canale: UTV si Top Shop. Interesant e ca UTV-ul este al RCS-ului deci razboi in toata regula. Preturi tot mai mari la UPC si programe in viziunea lor "premium". Pai Disney Jr e prezent la RCS si la Romtelecom de cand au fost lansate in Romania. Pensionarii vor plati cateva luni in plus, ca dureaza pana se vor duce la caserii. Ca sa sune sau sa umble pe net nu se pune problema.
  • parerea mea parerea mea
    Stirea Digi 24 este normala si corecta. Practica UPC este ilegala si sper ca va fi sanctionata ca atare.
    Ma asteptam ca si alte televiziuni sa o dea, inainte de RDS. Daca la cei particulari nu am pretentii, deoarece incaseaza bani de la UPC, TVR 1 trebuia sa demaste aceasta practica comerciala abuziva.
    Faptul ca RDS a platit din buzunarul propriu meciurile din liga 1, deoarece nu si-au scos banii-lucru pe care nu-l va face nici look Tv si nici UPC- este alta poveste, aici Digi trebuia sa puna semnul de publicitate.
  • claudiuu claudiuu
    Sunt abonat rcs-rds si nu renunt la ei peentru jegul ala de LIGA 1 ce sa vad la liga1 niste betivani curvarii si drogatii gen mutu macar la rds e primera division serie a ligue 1 moto gp turnele de master series 1000 atp si wta volei preliminariile campionatuluii european din franta preliminariile cm din rusia handbal box etc plus ca sunt in negocierii ca din 12015 sa preia si australian open asa ca ma p... pe liga 1 pe iorgulescu

Trimite un comentariu

sus