Skip to main content

Strategia UPC, atacată într-o ştire de Digi 24, postul deţinut de concurenţii de la RCS

 
digi24 UPC
digi24 UPC

digi24 UPC

Modul în care UPC a introdus pachetul de fotbal în grila abonaţilor (fără să-i anunţe) a fost speculat într-o ştire dată de postul Digi 24, deţinut de concurenţii de la RCS (cei care au avut meciurile până în acest an).

Textul ştirii de pe Digi24 (reluată în jurnalele staţiei) pe care vi-l redăm integral în continuare, este presărat cu aprecieri de genul „manevră comercială”, „contextul discutabil al încredinţării directe a drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga I”.

Articolul Digi 24 vorbeşte despre cum RCS a fost cel care "a finanţat, în cea mai mare măsură funcţionarea cluburilor de fotbal" şi despre cum acelaşi RCS "a plătit peste 150 de milioane de euro, dar a oferit gratuit abonaţilor canalele de sport cu transmisiunile de fotbal".

„ În ultimii 6 ani, funcţionarea cluburilor de fotbal şi desfăşurarea campionatului naţional au fost finanţate, în cea mai mare măsură, de RCS & RDS”, mai subliniază cei de la Digi24, post deţinut de RCS, în ştire.

„Compania de cablu a plătit peste 150 de milioane de euro, dar a oferit gratuit abonaţilor canalele de sport cu transmisiunile de fotbal. Acum, UPC transferă plata exclusiv în sarcina abonaţilor”, se mai arată în ştire.

Ştirea de pe Digi 24 nu a menţionat că postul de ştiri este parte a RCS, companie concurentă aflată în conflict în instanţă cu UPC.

CONTEXT. Toţi abonaţii UPC primesc automat pachetul de fotbal, pentru o lună gratuit. După o lună, abonaţii sunt cei care trebuie să anunţe dacă mai vor pachetul sau nu, pentru că acesta costă 10 lei. Dacă nu anunţă, vor plăti automat 10 lei în plus, pe lângă abonamentul lor. Detalii, aici.

Iată ştirea integrală de pe Digi24: 

Practic, de luna viitoare, clienţii UPC primesc facturi mărite pentru un serviciu pe care nu l-au solicitat. Li se acordă o lună gratis, după care sunt puşi la plată. Câte 10 lei pe lună. De spus ca luna gratis este liulie, luna în care nu exista competitii fotbalistice. Abonaţii UPC pot totuşi să renunţe la pachetul extra, în cazul în care nu şi-l doresc, apelând două numere de telefon.

Această manevră comercială apare în contextul discutabil al încredinţării directe a drepturilor de difuzare a Ligii 1, procedură care, până acum, se realiza transparent, în baza unor licitaţii.

Anii trecuţi, Liga 1 a fost transmisă pe cele trei canale de sport ale RCS & RDS, fără niciun cost suplimentar pentru clienţii săi. În ultimii 6 ani, funcţionarea cluburilor de fotbal şi desfăşurarea campionatului naţional au fost finanţate, în cea mai mare măsură, de RCS & RDS. Compania de cablu a plătit peste 150 de milioane de euro, dar a oferit gratuit abonaţilor canalele de sport cu transmisiunile de fotbal. Acum, UPC transferă plata exclusiv în sarcina abonaţilor.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • claudiuu claudiuu
    Sunt abonat rcs-rds si nu renunt la ei peentru jegul ala de LIGA 1 ce sa vad la liga1 niste betivani curvarii si drogatii gen mutu macar la rds e primera division serie a ligue 1 moto gp turnele de master series 1000 atp si wta volei preliminariile cmpionatului european din franta preliminariile cm din rusia handbal box etc plus ca sunt in negocierii ca din 12015 sa preia si australian open asa ca ma p... pe liga 1 pe iorgulescu
  • Nicu Necolae Nicu Necolae
    E mana maltezilor.Paszkany a iesit din actionariatul Look TV/Look Plus.
  • m25 m25
    Upc, e cel mai mare jeg de firma! Pe langa aia 10 lei, mai scumpesc si abonamentele cu 3 lei de la 1 august -pe motiv ca și-au revizuit serviciile. Doar doar sa mai traga de la abonați sa iși recupereze din bani dați pe meciuri. Rușine! Mare plus pt digi24, stire corecta si exacta.
  • banatn de pusta banatn de pusta
    Daca o luam pe partea cu nationalismul ... multi lauda UPC ca face,drege..is americani. Ca RDS dadea liga1 in pachetul de baza se 29ron,erau naspa,hoti,unguri nesatui.baietii nu dau Discovery..pai da,da aia vroiau mai multi bani.RDS a pus programe proprii.bravo.la noi e o boala cind un roman (aici ungur...pentru mine tot ii roman) a indraznit sa faca ceva,toti iau sarit in cap si compatimeau companiile mari (discovery).acum discovery nu mai plinge ca nu are telespectatori mai putini din cauza RDS.le-a trecut.aia e.
  • BDorin BDorin
    Mi se pare un operator mizerabil UPC daca nu vreau sa vad fotbal nu ma obliga nimeni, reziliezi contract si treci pe DIGI :) aici ii mana lui Paszkany cu posturile Look TV si Look TV Plus sa scoate bani dupa oameni.
  • Florin Florin
    mesajul este clar. cand interesele RCS RDS sunt in joc, postul Digi 24 nu se va da la o parte de la a apara acele interese, facand ceea ce Antena3 sau B1tv fac fara oprire. din fericire, momentan aceste interese nu sunt legate de o tabara politica.
  • Adrian Adrian
    Haha, postacii... cum au sarit ei micutii. Vedeti ca n-aveti hartie igienica sa va stergeti la gura. Rds nu se va compra niciodata cu UPC. sunt prea romani baietii astia de la oradea. O sa va duceti pe copca prieteni. Mie mi-ar fi rusine sa lucrez intr-o companie care d spaga.
  • malone malone
    desi interesata, stirea e absolut corecta, in fond si in forma
  • 313 313
    Da pe astia de la RDS cine-i opreste sa nu introduca in grila acele canale care vor trasmite liga 1? Look Tv nu apartine de nicio companie de cablu, nu e acelasi fenomen ca cel creat de RDS , care si-au creat propriile canale de sport. Poate orice companie sa negocieze cu Look tv si sa retransmita aceste canale. Ce fac astia de la RDS suna a invidie, pai UPC sau Romtelecom au ,,murit,, atatia ani fara fotbal.
  • user user
    nu ma prind, e ceva gresit in articolul de pe digi24 ?
  • Genius Genius
    Digi24 a uitat sa precizeze ceva: ce face UPC se numeste "practica comerciala agresiva". Si se sanctioneaza. Probabil Protectia Consumatorilor s-a sesizat deja.
  • paul S paul S
    Prosti au mai ajuns ziaristii astia!
    Ilogici, necunoscatori ai limbii romane.
    Si nici cu cititorii nu stau lucrurile mai bine.
    In stire se scrie ca factura va avea o suprafata mai mare, probabil UPC va folosi facturi A3, in loc de cele A4.
    Suma facturata de ar putea fi mai mica, cine stie, ca despre asta nu se scrie nimic.
    Se spune doar ca factura va fi marita. Ceea ce inseamna ca se va consuma mai multa hartie.
  • banatan de pusta banatan de pusta
    draguti de UPC anunta cu mare tam tam liga1. omit un mic detaliu de 10 ron/luna in plus. nu au rusine. de ce ar avea ...cu ceva timp in urma aceeasi manevra aplica Dolce la DTH...cu punerea intr-un pachet suplimentar a programelor AXN, Sport Klub(la vremea acea) si VH1 cu doar 1 euro + tva fata de pachetul initial numit Variety de 3.9 euro+Tva devenit variat...plateai in plus le aveai...nu plateai , asta e! asteptai sa expire contractul si reziliai. interesant ca in contract scria ca Dolce isi rezerva dreptul sa inlocuiasca cu canale cu content asemantor. Dolce decide asta unilateral,adica ei impun si tu le iei...asta e. ma intreb oare mai ies atacatorii vehementi ai RDS ???
  • ovidiu ovidiu
    si rcs se mandreste ca a finantat mizeria aia?au dat 150 de milioane pe „fotbal”,dar au scos o groaza de canale din grila dth.
  • dan dan
    UPS o companie americana care e pusa pe jaf mai ceva URSS, majoritatea investitiiilor made in USA sunt himere, din pacate

Trimite un comentariu

sus