Skip to main content

UPC face un pas în spate, după consultările cu Protecţia Consumatorilor: clienţii care nu-şi dau acordul explicit nu vor fi facturaţi pentru meciuri

 
UPC face un pas în spate, după consultările cu Protecţia Consumatorilor: clienţii care nu-şi dau acordul explicit nu vor fi facturaţi pentru meciuri

Look TV Aici este fotbalul

Publicitate

UPC vine cu o nouă poziţie legată de meciurile de fotbal, “în urma consultărilor cu Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (A.N.P.C.), pe marginea sesizărilor primite”.

Operatorul menţionează că pachetul Extra Fotbal, pus gratuit o lună în grilă, nu va fi taxat suplimentar ulterior, “decât în cazurile clienţilor care şi-au manifestat dorinţa de a avea această opţiune în abonament”.

Cei care “nu îşi manifestă interesul explicit” vor avea “aceeaşi valoare a facturilor”

În formula iniţială, pachetul Extra Fotbal era introdus în grilă timp de o lună, gratuit. După o lună, clientul trebuia să anunţe că nu doreşte pachetul, pentru a nu fi facturat suplimentar cu 10 lei.

Ce spune UPC în poziţia de astăzi:

“În urma consultărilor cu Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (A.N.P.C.), pe marginea sesizărilor primite, şi din dorinţa de a veni în întâmpinarea intereselor consumatorilor, venim cu următoarea clarificare.

Pachetul opţional Extra Fotbal va fi tarifat de UPC doar cu acordul prealabil, clar şi explicit al clienţilor noştri.

După expirarea perioadei gratuite, UPC nu va aplica tariful de 10 lei pe lună, TVA inclus, decât în cazurile clienţilor care şi-au manifestat dorinţa de a avea această opţiune în abonament.

În ceea ce priveşte clienţii care nu îşi manifestă interesul explicit pentru opţiunea Extra Fotbal sau ne comunică faptul că nu doresc acest pachet, aceştia vor avea aceeaşi valoare a facturilor.”

COMUNICATUL integral al UPC:

UPC nu va factura pachetul Extra Fotbal fără acordul prealabil şi explicit al clienţilor

UPC România doreşte să facă o serie de precizări legate de pachetul opţional Extra Fotbal, pentru o informare cât mai corectă şi o comunicare transparentă.

În luna iunie, UPC a anunţat achiziţionarea drepturilor de retransmisie, pentru următorii 5 ani, a celor două canale care vor difuza, în proporţie echilibrată, meciurile din Liga 1 şi Cupa Ligii – Look TV şi Look Plus. Din dorinţa de a oferi clienţilor noştri acces la cele mai importante competiţii fotbalistice din România, UPC a achiziţionat drepturile de retransmisie, cunoscând interesul crescut al clienţilor pentru fotbal.

Compania noastră îşi construieşte strategia având întotdeauna ca obiectiv satisfacţia clienţilor, dorinţele şi aşteptările lor, iar interesul acestora este şi va reprezenta pentru UPC o prioritate. Întrucât ştim cât de important este conţinutul sportiv, cu precădere cel fotbalistic, pentru clienţii noştri, am investit în acest tip de conţinut, care este acum disponibil pentru următorii 5 ani. Astfel, postul Look Plus, care va difuza aproximativ jumătate din meciurile din Liga 1, a fost adăugat în grilele de televiziune analogică şi digitală, acest lucru însemnând că toţi clienţii noştri se pot bucura de o parte din meciuri.

Pentru clienţii pasionaţi de fotbal, care doresc acces la toate meciurile şi la variantele HD ale celor două posturi, UPC a creat un pachet opţional – Extra Fotbal. Acest pachet opţional este oferit gratuit în luna iulie tuturor clienţilor de televiziune digitală, pentru ca ei să se poată familiariza cu noul conţinut oferit de Look TV şi Look Plus. Menţionăm că cele două canale şi-au modificat începând cu luna iulie conţinutul difuzat, acesta fiind în prezent preponderent sportiv, şi că cele două competiţii sportive principale difuzate, Cupa Ligii şi Liga 1, încep în această lună – Cupa Ligii a debutat deja pe 16 iulie, iar Liga 1 va începe pe 25 iulie.

În urma consultărilor cu Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (A.N.P.C.), pe marginea sesizărilor primite, şi din dorinţa de a veni în întâmpinarea intereselor consumatorilor, venim cu următoarea clarificare.

Pachetul opţional Extra Fotbal va fi tarifat de UPC doar cu acordul prealabil, clar şi explicit al clienţilor noştri. După expirarea perioadei gratuite, UPC nu va aplica tariful de 10 lei pe lună, TVA inclus, decât în cazurile clienţilor care şi-au manifestat dorinţa de a avea această opţiune în abonament. În ceea ce priveşte clienţii care nu îşi manifestă interesul explicit pentru opţiunea Extra Fotbal sau ne comunică faptul că nu doresc acest pachet, aceştia vor avea aceeaşi valoare a facturilor.

Suntem în permanenţă atenţi la ceea ce este important şi relevant pentru clienţii noştri, investiţia în fotbalul românesc vine ca urmare a dorinţei acestora de a viziona meciurile din campionatul naţional. Comunicăm constant cu clienţii noştri şi cunoaştem dorinţele lor. În cazul opţiunii Extra Fotbal, am comunicat individual, în scris, din timp, cu toţi clienţii noştri şi am dat dovadă, ca de fiecare dată, de flexibilitate maximă, pentru că obiectivul nostru este acela de a le oferi o experienţă cât mai bună cu serviciile UPC şi cu echipa noastră.

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Andrei Andrei
    Stai linistit, nu le-a iesit ca a sarit lumea cu gura si cu reclamatii la OPC. Nu ca se uita UPCul la doleantele clientilor.
  • Andrei Andrei
    Asa o sa planga Look la usa RDSului sa le bage GRATUIT programele in grila. Altfel sponsorii nu vor avea vizibilitate si vor fi dat banii aiurea. Proasta strategie si-au facut.
  • alex alex
    ..dar cu marirea de trei lei a abonamentului, motivata tembel ca fiind investitii structurale, dar cauzata de pastrarea canalului Look (SD), scos de pe lista ‘must carry’, cum faci? ca se numeste tot MARIRE a abonamentului, si includerea fortata a unui canal nesolicitat..
  • alex alex
    ..dar cu marirea de trei lei a abonamentului, motivata tembel ca fiind investitii structurale, dar cauzata de pastrarea canalului Look (SD), scos de pe lista 'must carry', cum faci? ca se numeste tot MARIRE a abonamentului, si includerea fortata a unui canal nesolicitat..
  • razvan razvan
    asa e. Eu am primit de la ei o instintare care zice ca cu pachetul meu actual pot vedea o mare parte din meciuri pe Look Plus, insa ei mai ofera o optiune suplimentara, inca 3 canale (Look tv, look tv hd si look plus hd) astfel incat sa ma pot bucura de toate meciurile din liga 1.
  • razvan razvan
    am primit o notificare in care mi s-a spus ca optiunea extra fotbal mi s-a adaugat abonamentului si ca daca nu doresc e foarte simplu sa o dezactivez sunand la numarul gratuit .......... Eu am cablu, telefon si internet de la upc. Sunt multumit, dar chiar nu mai aveam nevoie de fotbal.
  • razvan razvan
    Mi-am dezactivat azi optiunea Extra Fotbal de la UPC. Ani de zile n-am vazut liga 1 fiind abonat UPC, acum chiar n-am nevoie de ea. A fost foarte simplu, cu un telefon, apasat tasta 1 si adio liga 1.
  • Alex_de_la_scara_2 Alex_de_la_scara_2
    Asa cum a fost presiune pe UPC sa schimbe sistemul in care taxeaza asa este si pe RDS sa bage LIGA 1. Chiar cred ca este mult mai mare pe RDS insa astia au pielea mai groasa ignora clientii cu mai mare dezinvoltura. Sa-i vedem insa maine cand incepe campionatul.
  • Alex_de_la_scara_2 Alex_de_la_scara_2
    Liga 1 nu depinde de UPC. Mai transmit Look si Romtelecom, INES, Foccus SAT, Orange TV.
  • Ursulina Ursulina
    Personal nu voi plăti nimic in plus; upc oricum are un abonament exagerat de mare cu un internet extrem de prost. Si ca mine am auzit cel puțin 100 de voci
  • maestrul margareta maestrul margareta
    eu zic ca mai degraba frica ca la finalul unui proces toata receptia implicita sa devina ilegala cu obligatia restituirii taxei suplimentare - adica adevarat catastrofic.
    Au incercat, n-a mers... m-as mira sa depaseasca 25-30% cereri din toata baza de abonati, adica 2-300 000 de abonati moment in care Liga o ia incet, dar sigur, in mina :-)
  • geo geo
    nu uitati, de la 1 august pret abonament creste cu 1 leu la toti abonatii, asta pentru cel "gratis" oferit,,,
  • GIGI TV GIGI TV
    GIGI TV transmite numai in Belgravistan. Sa vezi ce o sa incepe sa emigrezi lumea din Belgravistan cad or sa vada ca LIGA 1 nu e.
  • Mares Mares
    DIGI e in silenzio stampa. Cea mai proasta atitudine pe care o poti avea in momentul e fata cand mai sunt 2 zile pana incepe liga 1.
  • MISCARE DE MAESTRU MISCARE DE MAESTRU
    A fost o tactica de PR geniala. Au anuntat initial o chestie care a scandalizat toata presa. S-a scris despre subiect prin toate ziarele si in felul asta toti romanii au aflat ca UPC da LIGA 1. Acum au venit cu declaartia asta care calmeaza spiritele. PAM PAM promovare gratuita in toate ziarele si in tot medul online.

Trimite un comentariu

sus