Skip to main content

Valentin Jucan, membru CNA: Suntem într-o situaţie critică la nivelul libertăţii presei

 
valentin-jucan-razvan-chirita (1)
valentin-jucan-razvan-chirita (1)

Sursa foto: Mediafax Foto, Răzvan Chiriţă
Sursa foto: Mediafax Foto, Răzvan Chiriţă

Publicitate

Libertatea presei este într-o situaţie critică! Este semnalul de alarmă tras aseară de membrul CNA, Valentin Jucan, la emisiunea Jocuri de Putere, relatează Realitatea.net.

Valentin Jucan a avertizat că presiunile asupra libertăţii presei se fac în acest moment atât prin codul insolvenţei, care suprimă sursele de finanţare ale unor instituţii media, cât şi prin instituţia din care el face parte. Jucan mai spune că atât în CNA cât şi în Televiziunea Publică putem vorbi de fapte de "corupţie şi şantaj".

"Lipsirea totala a libertatii în cadrul presei nu se mai face prin retrageri de licente, ci prin suprimarea surselor de existenta. Aici vedeti Codul insolventei. Deci dupa ce avem politicienii care incearca sa controleze, prin relatii, presa, dupa ce avem instituţii de control ale statului, sau chiar guvernul, care, prin Codul insolventei, incearca sa puna control asupra presei independente, private, mai ales asupra TVR, acum intra in mecanism si ultima reduta, CNA", a spus Valentin Jucan.

Acuzaţiile lui Valentin Jucan nu se opresc aici. El vorbeşte de fapte de corupţie şi şantaj atât în cadrul CNA cât şi în TVR.

"Cum pot sa mai spun ca CNA e independenta, în condiţiile in care preşedintele Consiliului se lauda cu...te lauzi cu fapte de coruptie si santaj. Într-o instituţie care ar trebui macar sa formeze o opinie in ceea ce priveste TVR, în care zace acelasi tip de coruptie si santaj, totuşi, suntem intr-o sit critica la nivelul libertăţii presei", a msi spus oficialul CNA.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus