Skip to main content

VIDEO. Documentar HBO despre relaţiile intime ale locuitorilor dintr-un sat din Transilvania

 
Stream of love
Stream of love

Stream of loveDocumentarul „Izvorul tinereţii/ Stream of love“, a cărui regie este semnată de Ágnes Sós şi care prezintă viaţa aparent monotonă a unor locuitori vârstnici dintr-un sat transilvănean, va fi difuzat, în premieră, la HBO, pe 14 august, de la ora 20.00.

Publicitate

Filmat într-un sat din România, documentarul explorează relaţiile intime dintre un octogenar şi femeile din satul lui. Pe măsură ce vizitează fiecare femeie, ies la suprafaţă adânci secrete dramatice. Totul este, bineînţeles, însoţit de umor şi farmec.

Povestea documentarului "Izvorul tinereţii"

Iubirea şi dorinţa umplu minţile sătenilor dintr-un sat maghiar din Transilvania, România, chiar dacă aceştia se află la vârsta a treia. Timpul s-a oprit aici şi, chiar dacă cei mai mulţi săteni sunt în vârstă, au suflete tinere. De exemplu, Feri este un romantic incurabil. Deşi a trecut bine de 80 de ani, le face în continuare avansuri celor 25 de văduve din sat – deşi susţine că doar două sau trei dintre ele merită efortul.

Şi femeile vorbesc deschis atunci când îşi împărtăşesc cele mai intime gânduri şi vise în faţa camerei. Poveştile lor tragi-comice demonstrează că vechiul joc al iubirii încă se joacă în acest sat îndepărtat, înconjurat de aura trecutului. O femeie în vârstă face sarmale în timp ce-şi aminteşte de noaptea nunţii care s-a terminat brusc atunci când s-a rupt patul vechi înainte să se întâmple ceva. Spre finalul filmului, vedem femeile cum se dau de-a dura pe un deal simţindu-se din nou tinere.

http://www.youtube.com/watch?v=44DNxGmx3E0

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • alex alex
    @marian, probabil ca Andrei nu e de la Romania mare, ci e din sudul tarii. Doar cei care nu convietuiesc de zeci de ani cu ungurii sunt "speriati" de ei. Noi cei care am copilarit impreuna nu tinem cont de nationalitate. Acest film este reprezentativ pt Transilvania, nu si pt cei din Teleorman, Ialomita, Dolj, Mehedinti, etc .
  • marian marian
    care e rostul acestui comentariu ? ce vrei sa subliniezi ? conteaza daca filmul este despre romani sau maghiari ? esti redactor la romania mare ?
  • Andrei Andrei
    Adica Agnes Sos, care e unguroaica, a trecut prin Romania ca sa faca un documentar despre viata amoroasa a unor transilvaneni, care, din intamplare, sunt de nationalitate maghiara. Cat de convenabil...

Trimite un comentariu

sus