Skip to main content

YouTube vrea să lanseze conţinut premium în parteneriat cu studiourile de la Hollywood

 
youtube
youtube

Sursa foto: StirileProTv.ro
Sursa foto: StirileProTv.ro

Publicitate

Site-ul YouTube a iniţiat runde de negocieri cu marile studiouri de la Hollywood, dar şi cu producători independenţi, în vederea încheierii unor parteneriate care să îi permită să difuzeze conţinut premium, scrie Broadbandtvnews.com.

Potrivit Reuters, care citează mai multe surse, dar fără să dezvăluie identitatea acestora, discuţiile au început în urmă cu două luni şi au obiectivul de a stabili tipurile de suport pe care YouTube va putea să le ofere creatorilor de conţinuturi media.

O sursă spune că YouTube ar putea oferi între 1 milion de dolari şi 3 milioane de dolari pentru a produce o serie de programe originale sau ar putea contribui la finanţarea bugetelor de marketing asociate acestora.

O altă sursă spune că managerii site-ului YouTube s-au arătat interesaţi de conţinuturi video cu durate mai mici de 30 de minute, specifice serialelor web, un nou produs online ce deţine acelaşi nivel de calitate ca serialele TV şi pe care alte companii online, inclusiv Amazon, au început recent să le finanţeze.

Ambele surse afirmă că negocierile se află într-un stadiu incipient şi ar putea totuşi să nu genereze rezultate concrete.

Site-ul YouTube are peste 1 miliard de vizitatori unici pe lună.

YouTube a alocat aproximativ 100 milioane de dolari la sfârşitul anului 2011 pentru a lansa circa 100 de canale.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus