Skip to main content

13 August. Prăpastia dintre jurnalişti şi specialiştii în PR: Ziariştii, mai puţini şi mai prost plătiţi

 
jurnalisti
jurnalisti

Sursa foto: animalnewyork.com
Sursa foto: animalnewyork.com

Publicitate

DIFERENŢE. Prăpastia dintre jurnalişti şi specialiştii în relaţii publice (PR) se adânceşte în SUA, diferenţa de salarizare între aceştia fiind de aproape 20.000 de dolari pe an, în timp ce la fiecare ziarist există un număr de cinci "PR-işti", scrie Mediafax.
Potrivit unei analize realizate de Pew Research Centre, diferenţa este de aproape 20.000 de dolari pe an. Totodată, această analiză confirmă un alt trend - domeniul relaţiilor publice s-a extins şi mai mult, numărul specialiştilor în PR depăşindu-l pe cel al reporterilor de aproximativ cinci ori, potrivit theguardian.


Prăpastia dintre jurnalişti şi specialiştii în PR: Ziariştii, mai puţini şi mai prost plătiţi


STUDIU. Industria de media si divertisment (Media & Entertainment) a depasit incertitudinile economice generate de recesiunea globala si schimba tactica, renuntand la taierile de costuri si tintind cresterea – se arata in studiul efectuat de EY in randul directorilor financiari (CFO) din 50 de companii globale de media si divertisment, scrie DailyBusiness.ro.
Intitulat "It's Showtime! Digital drives the agenda, data delivers the insights" - raportul arata ca directorii financiari nu mai sunt ingrijorati din pricina recesiunii globale, ci se pozitioneaza cat mai bine ca sa genereze cresteri pentru companiile lor prin capitalizarea oportunitatilor din mediul digital si prin investitii in tehnologie, talente din digital si infrastructura, precum si prin achizitii si alte genuri de tranzactii.
O veste buna si una rea: Industria media a iesit din criza, dar intampina o problema si mai mare


DISPARIŢIE. Rusia a deschis o anchetă în legătură cu dispariţia în Ucraina a unui jurnalist de la agenţia de presă rusă RIA Novosti, de la care redacţia nu a mai primit nicun semn de o săptămână, a anunţat Comisia de anchetă de la Moscova, potrivit Mediafax.
"Jurnalistul a transmis imagini în data de 5 august, iar de atunci nu a mai luat legătura cu redacţia", a anunţat Comisia rusă de anchetă, într-un comunicat. "În consecinţă, au fost luate măsuri pentru a stabili unde se află şi identificarea autorilor unei posibili răpiri", a adăugat Comisia rusă.
Rusia anchetează dispariţia în Ucraina a unui jurnalist de la agenţia RIA Novosti


INVESTIŢIE. Site-ul american de ştiri şi divertisment BuzzFeed a atras o investiţie de 50 de milioane de dolari, fapt care va permite dezvoltarea acestei platforme, a cărei valoare este estimată la aproximativ 850 de milioane de dolari, scrie Mediafax.
Fondul de investiţii Andreessen Horowitz a anunţat că va investi 50 de milioane de dolari în platforma BuzzFeed. De asemenea, ca urmare a acestei investiţii, Chris Dixon, unul din partenerii fondului de investiţii, va face parte din consiliul de administraţie al BuzzFeed.
BuzzFeed a atras o investiţie de 50 de milioane de dolari

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus