Skip to main content

Avocat: Sediul Antena 3 a fost indisponibilizat. Am făcut contestaţie la executarea deciziei

 
antena3
antena3

antena 3Unul dintre avocaţii lui Dan Voiculescu, Maria Vasii, a declarat miercuri că procurorii DNA "au indisponibilizat" sediul Antena 3, iar împotriva deciziei de executare a dispoziţiilor din condamnarea din dosarul ICA a fost făcută contestaţie la executare, la Tribunalul Bucureşti, scrie Mediafax.

Publicitate

Maria Vasii şi alţi doi avocaţi ai lui Dan Voiculescu au fost miercuri la Direcţia Naţională Anticorupţie pentru a li se aduce la cunoştinţă că a fost pus sub sechestru imobilului de pe Şoseaua Bucureşti-Ploieşti nr. 25-27, unde este sediul postului de televiziune Antena 3.

Avocata Maria Vasii a declarat, la ieşirea de la DNA, că nu s-a procedat la indisponibilizarea bunurilor şi că s-a luat o singură măsură de sechestru, cu privire la un bun.

Întrebată în legătură cu clădirea în care funcţionează Antena 3, Vasii a spus: "Este doar indisponibilizat, am promovat deja contestaţie la executare, ea se află pe rolul Tribunalului Bucureşti. Până la judecarea contestaţiei la executare, apreciem că un alt demers nu mai poate fi efectuat".

Maria Vasii a arătat că, în opinia apărării, "această măsură nu are un fundament legal" şi a precizat că indisponibilizarea prin notarea sechestrului este o simplă notare în cartea funciară, care interzice trimiterea drepturilor reale asupra acestei proprietăţi.

"Una din poziţiile noastre faţă de măsura sechestrului este aceea că bunurile trebuiau evaluate şi individualizate în teren, respectiv trebuiau luate taxele care grevează acest imobil şi trebuia ca aceste persoane să fie introduse în procedură, iar această procedură n-a fost urmată. Din punctul nostru de vedere, măsura sechestrului despre care discutăm astăzi este doar o notare în cartea funciară a existenţei acestui ordin de indisponibilizare, respectiv a sechestrului, şi nu antrenează alte consecinţe juridice", a declarat Vasii.

Avocata a mai arătat că, până la acest moment, DNA nu a anunţat apărarea în legătură cu niciun alt demers în legătură cu executarea laturii civile a sentinţei Curţii de Apel Bucureşti din dosarul ICA, acesta fiind primul de acest gen.

Întrebată ce obligaţii şi sarcini i-ar reveni statului după o eventuală finalizare a procedurilor de sechestru, Maria Vasii a spus: "Nu vedem realizabilă această ipoteză. Statul nu poate merge mai departe pe procedura confiscării, pentru că această procedură deocamdată nu are niciun fundament legal. Asistăm la un prim act de indisponibilizare sub forma sechestrului. Până la confiscare mai este un drum lung de parcurs şi nu ştim dacă acesta va putea fi parcurs sau nu".

Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat definitiv, în 8 august, în dosarul ICA, pe Dan Voiculescu la 10 ani de închisoare, pe Gheorghe Mencinicopschi, fost director ICA, la opt ani, şi pe Sorin Pantiş, fost ministru, la şapte ani de închisoare.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Danutu Danutu
    Domnu Dan era singura mea speranta ca il v-a baga la puscarie pe Basascu. Acu, nu mai am nici-o speranta s-al vad pe Basascu dupa grati. Mi sa rupe inama cand i-l vad pe Domnu Dan ca sta la Puscarie in locu lu Basascu.
  • george george
    Proces politic de inlaturare a unui rival foarte puternic. Dan Voiculescu este si va ramane cel mai bun si versat om de afaceri de care aceasta tara are nevoie. Sper sa se faca dreptate si iasa cat mai repede.
  • fred fred
    Dau si eu 100 000 de euro pe sediu (cladire si terenuri dar ce terenuri) mi l da cineva ?
  • ion ion
    LA MAI MULTI ANI!!!!!!!!!!!
  • PEDAGOGUL PEDAGOGUL
    Decizia instantei de judecata reprezinta un abuz.
  • MIRCEA MIRCEA
    JUSTITIA ISI VA URMA CURSUL IAR RECUPERAREA SEDIILOR DETINUTE ILEGAL SE VA FACE,IN FINAL.

Trimite un comentariu

sus