Skip to main content

Coca-Cola îşi retrage publicitatea de la patru posturi de televiziune ruse apropiate Kremlinului

 
imparte o coca cola cu despot
imparte o coca cola cu despot

Imparte o Coca-Cola cu Adi Despot

Publicitate

Compania americană Coca-Cola şi-a retras spoturile publicitare de la patru posturi de televiziune ruse apropiate de Kremlin şi de la o bancă vizată de sancţiunile occidentale, scrie Mediafax

Trei dintre posturile vizate, REN-TV, Piatîi Kanal şi Domaşnîi, fac parte dintr-un holding controlat de banca rusă Rossia, vizată de primele sancţiuni occidentale impuse după anexarea Crimeei de către Rusia în martie. Cel de-al patrulea, Zvezda, difuzează emisiuni patriotice şi aparţine Ministerului rus al Apărării.

În schimb, compania Coca-Cola a afirmat că decizia nu are motive politice şi a precizat că a fost luată din considerente economice.

„Am decis să ne concentrăm asupra celor mai importante posturi de televiziune la nivel federal şi asupra celor mai vizionate de publicul nostru ţintă", a delarat Anna Kozlovskaia, purtătoarea de cuvânt a companiei americane în Rusia.

Potrivit cotidianului Vedomosti, Coca-Cola este una dintre cele mai importante companii de pe piaţa rusă de publicitate, cu un buget anual de peste 2,5 miliarde de ruble (51,7 milioane de euro).

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus