Skip to main content

VIDEO. Cristian Burci “intermediar” de vânzări de copii acum peste 20 de ani într-un film prezentat de Mircea Badea. Patronul Adevărul, catalogat ca “oligarh al propagandei băsiste”

 
Burci 1
Burci 1

Burci 1

Publicitate

RĂZBOI ÎNTRE TELEVIZIUNI. “Cum poţi să cumperi un copil în România. Cum găseşti un intermediar? E suficient să te plimbi prin holurile hotelurilor din Bucureşti şi te vor găsi ei. Am filmat această întâlnire cu un intermediar (baby broker), pe nume Cristian, cu o cameră ascunsă”, spune o ziaristă CBS într-un reportaj de acum 20 de ani, prezentat de Mircea Badea la emisiunea În gura presei.

Reportajul a fost făcut la începutul anilor 90 pentru emisiunea 60 minutes, de pe CBS. Ziarista americană a documentat cum se cumpărau copiii în România anilor 90. Sub acoperirea unui cuplu de americani, cei doi oameni din echipa CBS au ajuns să negocieze direct cumpărarea unui copil de la o familie din România.

Cristian Burci apare ca un "intemediar"(baby-broker), cu care jurnalista a discutat în holul unui hotel.

Imaginile video cu Cristian Burci:

Discuţia, aşa cum apare în reportajul CBS difuzat în emisiunea lui Mircea Badea:

Burci: Ce vreţi să fie, băiat sau fată?
Reporter CBS: Nu prea contează, dar am vrea să fie nou născut.

Reporter: Cât o să dureze tot acest proces?
Burci: Cel puţin patru săptămâni.

Reporter: Şi cât o să ne coste?
Burci: Undeva între 3.500 şi 7.000 de dolari.

Reporter: Ajută-ne un pic… Unde ajung banii aceştia? Cine îi ia?
Burci: Se dau mite peste tot… la mamele copiilor, la diferiţi judecători, la avocaţi, la cei care fac inspecţia la domiciliu, la toată lumea. Toată lumea vrea ceva!

Contactat de Paginademedia.ro, Cristian Burci a declarat scurt: “Nu comentez porcării!” fără să alte detalii.

Cristian Burci, catalogat ca “oligarh al propagandei băsiste”

Emisiunea de pe Antena 3, cu Mircea Badea, Adrian Ursu şi Mihai Gâdea, l-a avut ca subiect principal pe Cristian Burci.

Patronul Adevărul a fost numit “sponsor, servant al regimului Băsescu”, iar grupul de presă patronat de acesta a fost catalogat drept băsist.

“Adevărul este acum o tribună frecventabilă pentru domnul Traian Băsescu şi doamna Kovesi”, a spus Badea în legătură cu apariţiile acestora în studioul Adevărul Live.

Cei trei au trecut în revistă şi cazul consilierului prezidenţial Bogdan Oprea, cel care a încasat de la Adevărul 28.000 de euro anul trecut pentru drepturi de autor. Oprea a scris pentru Adevărul patru articole.

Fosta vedetă Antena 1 Mihai Bendeac a fost amintită şi ea în emisiune, în contextul în care “cu siguranţă Adevărul, ca şi Prima, nu-şi produc banii”.

Mircea Badea:

"Dau un exemplu. Mondenii, care are o audienţă mică. Nu vorbesc de calitatea emisiunii, ci strict despre audienţe. E imposibil să-şi acopere toate cheltuielile din audienţă. Şi domnul Burci vine şi varsă banul, din surse colaterale, ca să acopere acea diferenţă."

Burci 1

Burci 2

Burci 3

Burci 4

Burci 5

Burci 6

Burci 7

Burci 8

Burci 9

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Madu Lar Madu Lar
    Nu este nici un act de jurnalism adevarat. Este razboi intre mafioti. Era jurnalism daca nu era difuzat ca un contraatac la condamnarea Voiculescului.
  • Alex Manole Alex Manole
    Pe ideea asta nici Voiculescu nu e ata de rau!
  • Alex Manole Alex Manole
    Pe ideea asta nici Voiculescu nu e ata de rau!
  • Altul Altul
    Asta este primul act e jurnalism adevarat pe care l-am vazut la a3. Unul intr-o mie de gunoaie.
  • cim cim
    Si aici se spala vase ,dar mai mult se spala mintile celor cu mai mult de 4 clase sau cei ce nu deosebesc stanga de dreapta Inlocuiti aceasta reclama penibila Va multumesc !
  • nelu nelu
    daca traiam intr-o tara civilizata, bURCI era la parnaie
  • Criss Criss
    De ce razboi intre televiziuni??

    Cristian, esti josnic!
    O, da..capitalismul ajunsese in sfarsit in Romania!
    Interesant puctul d.v. al ambasadei Maretei Natiuni...cand au fost facute legile nu ne-am gandit la asta... este imoral, lipsit de etica, dar nu e treaba nostra! Mareata natiune de 2 bani care tine lectii de morala
  • reporter reporter
    :) 'fetița cu chibriturile' se joacă... atâta doar că nu mai are 'pompierul' pe lângă...
  • ovidiu ovidiu
    ce rost au ghilimelele din titlu ?
  • Cristi Cristi
    Naspa, nene. Daca Badea difuza un film cu el cum acesta devaliza o intreprindere era un corupt si atat, dar traficant de copii? Va fi greu pentru ziarele "Adevarul" si Click" sa mai publice articole cu titlul "Astazi a fost priuns un traficant de copii in zona....." . Bleah, mi se face greata de astfel de personaje.
  • ion din balon ion din balon
    asa,si? credea cineva ca e vreo domnisoara? :))
  • tbancu tbancu
    Petrisor, articolul incepand cu titlul lui e de denatureaza stirea. Aici nu e vorba de razboi intre televiziuni, e vorba despre un mogul de omenie ce a intermediat vanzarile de copii. Titlul corect era Cristi Burci baby broker..... dar normal, asa ai primit ordinul, deontologule
  • Gelu Gelu
    Wow! Asta face parte dintre aia cu justitia si cu statul de drept? Frumos!

Trimite un comentariu

sus