Skip to main content

INTERVIU. Alin Alecu, director general Goldbach, despre retragerea companiei din România: „Ei îşi doresc ca acest proces să se încheie până la sfârşitul anului”

 
Alin-Alecu
Alin-Alecu

Alin-Alecu

Publicitate

Goldbach Group, prezent în România prin două entităţi, a anunţat retragerea din România pe fondul problemelor economice din prima jumătate a acestui an. Ce urmează după acest anunţ? „În momentul de faţă începe practic procesul de negociere în sensul de vânzare a acţiunilor”, a declarat Alin Alecu, director general al Goldbach România, într-un interviu pentru paginademedia.ro.

Grupul elveţian, care a intrat pe piaţa din România în 2008 prin achiziţia ARBOMedia, plănuieşte să iasă din acţionariatul Goldbach România până la sfârşitul acestui an.

Potrivit directorului general al Goldbach România, în prezent cele două companii pe care grupul le deţine la noi, Goldbach Media şi Goldbach Audience, sunt în plin proces de fuziune.

Iulia Bunea: Ce se întâmplă cu operaţiunile Goldbach în România?

Alin Alecu: Din discuţia pe care am avut-o cu reprezentanţii grupului, e în interesul tuturor să se continue operaţiunile. În momentul de faţă începe practic procesul de negociere în sensul de vânzare a acţiunilor care vom vedea cum se va finaliza şi cu cine se va finaliza şi când se va întâmpla. Ei îşi doresc ca acest proces să se încheie până la sfârşitul acestui an. Dar una dintre condiţii este ca business-ul să continue.

Există negocieri sau nu s-a început încă?

Ideea este următoarea, un astfel de comunicat, când eşti o companie cotată la bursă, primii care trebuie să afle despre intenţia respectivă sunt acţionarii. Aşadar comunicatul este extrem de proaspăt, el a fost da ca un comunicat ad-hoc de elveţieni care, au explicat mai pe larg şi ce se întâmplă în alte ţări. De-abia din acel moment începe procesul, nu se face nimic anterior acestui comunicat. De-abia acum începe procesul. Sigur că probabil că vor exista investitori care îşi vor arăta interesul. Probabil că şi grupul va căuta la rândul lui potenţiali cumpărători. Cert e că procesul de-abia acum începe.

Există o estimare a valorii companiei?

Nu cred că a fost făcut aşa ceva, probabil că se va discuta. În momentul de faţă, în România sunt două companii, care au început deja un proces de fuzionare. Va fi o singură companie care probabil aceea va fi vândută. Este vorba de Goldbach Media şi Goldbach Audience. este dificil în momentul de faţă o evaluare.

Ce se va întâmpla cu angajaţii Goldbach?

Înţelegerea noastră cu cei de la grup a fost că business-ul va continua şi va continua în structura actuală, însemnând că se vor menţine liniile de business actuale. Sigur că în momentul în care cumpără altceva, el va decide ce se va întâmpla, dar înţelegerea noastră a fost că se va căuta un partener care să continue business-ul.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Mihai Ovidiu Mihai Ovidiu
    Reteta romaneasca aplicata de elvetinei... Insolventa - se traduce in tzeapa pentru toti furnizorii si partenerii media inclusiv agentiile. Se doreste si o tzeapa rapida "pana la sfarsitul anului"
    Pe mfinate.ro are datorii de 10000000 si pierdere de 6500000
    Cine cumpara o gaura neagra de 16500000?.....
  • geo geo
    Niste terminatori...praful si pulberea inurma lor...inchid ce nu pot vinde...

Trimite un comentariu

sus