Skip to main content

Kovesi: Instanţa nu a confiscat Antena 3, ci sediul său. Nu are nicio legătură cu libertatea presei

 
Kovesi
Kovesi

Kovesi

Publicitate

“Nu există nicio dispoziţie care să spună că Antena 3 va fi executată. Categoric, această hotărâre nu are nicio legătură cu libertatea presei”, a spus Laura Codruţa Kovesi, şeful Direcţiei Naţionale Anticorupţie, într-un interviu la Adevărul Live.

Din interviu:

- Aş începe prin a nega faptul că Antena 3 a fost confiscată de Kovesi sau de DNA sau că va fi confiscată de o altă instituţie care are legătură cu lupta anticorupţie. Este o hotărâre judecătorească şi trebuie respectată, este definitivă şi nu mai poate fi modificată.

- Antena 3 nu are niciun fel de calitate în acest proces care s-a judecat. Nu există nicio dispoziţie care să spună că Antena 3 va fi executată. Categoric, această hotărâre nu are legătură cu libertatea presei. Libertatea presei este garantată de Constituţie şi de lege.

- Clădirile şi imobilele vor fi trecute în proprietatea statului, indiferent dacă aceste bunuri sunt gajate sau ipotecate.

S-a spus că „Sediul Antena 3 a fost confiscat”. Ce înseamnă mai exact?

Laura Codruţa Kövesi: Nu este adevărat. În minută se spune „desemnează ca organ însărcinat cu punere în executare a dispoziţiei de indisponibilizare”. Vom identificat băncile la care sunt conturile bancare, DNA se va deplasa la bancă pentru a pune sub sechestru acele conturi.

Aceste dispoziţii vor fi executate de instituţiile care au atribuţii în acest sens, în special Ministerul Finanţelor.

Ei sunt chiriaşi într-o firmă. Nici acum clădirea în care ei funcţionează nu le aparţine. Dacă era proprietatea Antena 3, cu siguranţă nu se putea pune sechestru pentru că nu era parte în dosar.

Statul, prin Ministerul Finanţelor, poate prelungi contractul de închiriere, dacă nu este expirat sau încălcat, dar poate să dispună şi evacuarea chiriaşilor. Cu ocazia tuturor acestor audieri din noile dosare, Dan Voiculescu a spus că nu are nicio legătură cu Antena 3.

Interviul complet, pe site-ul Adevărul.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • @emi @emi
    antena 3 nu trebuie inchisa ca vrei tu; daca nu iti place A3 ai libertatea sa schimbi postul, nu sa spui ca trebuie inchis
  • emi emi
    "Statul, prin Ministerul Finanţelor, poate prelungi contractul de închiriere, dacă nu este expirat sau încălcat, dar poate să dispună şi evacuarea chiriaşilor"
    Adica statul poate sa dispuna de indata evacuarea chiriasilor pentru ca ar vrea sa vanda cladirea sau orice altceva pentru ca e in proprietatea lui si poate sa dispuna cum vrea el de bunurile lui.
    Asadar A3 poate fi inchisa.

    Totodata inteleg ca prejudiciul trebuie recuperat intr-un fel sau altul :)

Trimite un comentariu

sus