Skip to main content

Mihai Bendeac, dovezi care arată ce trebuia să EVITE pe post: Radu Banciu, CRBL, Mircea Badea, Dan Voiculescu şi Stelian Tănase

 
Bendeac 2
Bendeac 2

Bendeac 2

Publicitate

Fostul realizator Antena 1 Mihai Bendeac publică pe Facebook fragmente din corespondenţa pe care o avea cu managementul Antenei pentru emisiunea iComedy.

Personaje, ca Radu Banciu, Mircea Badea, Mihai Gâdea, Dan Voiculescu sau Stelian Tănase nu sunt “opportune”, potrivit unui mail publicat de Mihai Bendeac:

“În ceea ce priveşte personajele, cred că trebuie să evităm zona politică, personajele care nu mai sunt de actualitate, precum şi cele care, în acest context, nu sunt opportune sau care ar putea pune probleme în conţinutul scenariilor şi zona CNA (Radu Banciu, Mircea Badea, Valentin Stan, Mihai Gâdea, CRBL, Iosif ava, Regele Mihai, Dan Voiculescu, Stelian Tănase”.

Bendeac mai publică şi un fragment dintr-un process verbal al întâlnirii de mediere pe care a avut-o cu Antena 1.

Din procesul verbal:

Mihai Bendeac consideră că dreptul de decizie asupra operei aparţine autorului acesteia, conform prevederilor Legii 8/1996. Antena consideră că dreptul de decizie asupra conţinutului emisiunii aparţine producătorului acesteia, în speţă Antena TV Group.

Cu privire la personajele ce pot face subiectul emisiunii:

- Antena îşi exprimă punctual de vedere cu privire la faptul că nu îşi doreşte ca persoanele din viaţa politică să fie subiectul iComedy. În ceea ce priveşte vedetele trustului Intact, acestea pot face subiectul parodiilor, în condiţiile în care sunt respectate prevederile contractuale cu privire la defăimare.
- Autorul a propus să realizeze emisiunea fără menţionarea numelor persoanelor, cu precizarea că acestea sunt fictive şi orice asemănare cu realitatea este pur întâmplătoare, sub rezerva libertăţii de exprimare aşa cum este prevăzută de legislaţia în vigoare şi cu respectarea normelor CAN. Autorul este de acord ca răspunderea cu privire la conţinutul operei, atât faţă de terţi, cât şi faţă de autorităţi, să îi revină în totalitate.
- Antena TV Group solicită autorului Mihai Bendeac predarea scenariilor săptămânal, până miercuri, ora 18.00, în vederea realizării filmărilor în zilele de luni şi marţi, conform programului.
- Opinia lui Mihai Bendeac este ca atât timp cât I se îngrădeşte libera exprimare, consideră că se află în imposibilitatea de a executa contractul din motive imputabile Beneficiarului.
- Cu privirea la modul de prezentare a emisiunii Antena TV Group propune schimbarea dlui. Mihai Bendeac din calitatea de prezentator al emisiunii.
- Autorul a solicitat încetarea contractului cu acordul părţilor, solicitând Antena exprimarea pozitiei într-un termen de 48 de ore.

Emisiune Bendeac

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Mm Mm
    Cum sa iti parodiezi patronul sau colegii de trust?Ar merge daca parodia e cu bun simt dar altfel sa mai si plangi ca te-au zburat ....
  • dan dan
    pai cand semnezi un contract cu o televiziune, clauzele sunt f restrictive, mai ales daca vrei tu sa renunti la contract si nu televiziunea. Insa mi se pare ciudat sa nu-l lase sa parodieze persoanele din lista aia cand in urma cu vreo 3 ani Bendeac l-a mai parodiat pe Mircea Badea in cadrul emisiunii "In puii mei". Dar si emisiunea "Vacanta mare" de pe ProTV imi amintesc ca in ultima editie l-a parodiat pe Sarbu si chiar brandul ProTV si apoi a fost anulata. In fond trebuie sa respecti regulile producatorului...
  • Horatiu Horatiu
    Gsca de la Antene s-a facut de rasul lumii vineri si si-a pierdut cea mai mare parte din credibilitate prin "plimbarea" de lka Cotrocenio soldata cu violente asupra jurnalistilor de la alte televiziuni sub lozinca " cine nu e cu noi, e impotriva noastra" - adica a latrinei A3.

Trimite un comentariu

sus