Skip to main content

Organizaţia Reporteri fără Frontiere denunţă un proiect de lege "draconic" vizând presa din Ucraina

 
Jurnalisti
Jurnalisti

JurnalistiOrganizaţia Reporteri fără Frontiere (RSF) a denunţat marţi un proiect de lege "draconic" votat în prima lectură în Parlamentul ucrainean, care permite autorităţilor să interzică fără o decizie a justiţiei activitatea unor instituţii mass-media, din motive de "securitate naţională", scrie Mediafax.

Publicitate

"Reporteri fără Frontiere denunţă cu fermitate restricţiile vizând activitatea instituţiilor mass-media prevăzute" de text, a anunţat organizaţia într-un comunicat.

"Adoptarea definitivă a acestui proiect de lege ar reprezenta un recul major pentru libertatea de informare" în Ucraina, a declarat Johann Bihr, oficial din cadrul RSF.

"El conferă (autorităţilor) puterea exorbitantă de a ordona cenzura cea mai largă, pe criterii extrem de vagi", a adăugat el.

Acest proiect de lege ar permite Consiliului ucrainean de securitate naţională şi apărare, sub controlul preşedintelui Petro Poroşenko, să interzică difuzarea în cazul unor instituţii mass-media locale sau internaţionale.

Deputaţii ucraineni au adoptat proiectul marţi, în prima lectură şi urmează să examineze din nou textul joi.

Ucraina şi Rusia s-au angajat de la începutul crizei într-un război de propagandă intensă, intensificat după prăbuşirea zborului MH17 în iulie.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • mad79 mad79
    Si n-au sarit in ajutorul A3???
    Inseamna,ca nu-i nimic de capul lor :-)
  • cornel cornel
    Se impune un grad rezonabil de circumspectie fata de autoritatile ucrainiene. Foarte probabil ca timpul si tipul de reacti la evenimente va "decanta" fortele politice cu osatura democratica fata de cele produse de conjunctura si emotie.

Trimite un comentariu

sus