Skip to main content

REACŢIE. Asociaţia Ziariştilor Independenţi protestează faţă de modul în care Antena 3 prezintă procesul lui Dan Voiculescu

 
televiziune_telecomanda_capital
televiziune_telecomanda_capital

televiziune_telecomanda_capital

Publicitate

Asociaţia Ziariştilor Independenţi din România (AZIR), membru al Association of European Journalists (AEJ), anunţă că „protestează faţă de modul extrem de părtinitor şi lipsit de imparţialitate şi obiectivitate jurnalistică în care Antena 3 şi alte instituţii media, reunite sub umbrela trustului Intact, au decis să prezinte publicului, în data de 04.08.2014, subiectul audierii, la Curtea de Apel Bucureşti, a lui Dan Voiculescu.”

Organizaţia a anunţat printr-un comunicat de presă că va sesiza Consiliul Naţional al Audiovizualului în legătură cu toate emisiunile postului Antena 3, din data 4 august, în care a fost prezentat subiectul dosarului de corupţie în care este implicat Dan Voiculescu.

Stelian Negrea, secretarul AZIR: „Am constatat cu regret faptul că, începând cu primele ore ale dimineţii şi până la talkshow-urile politice din cursul zilei şi din timpul serii, jurnaliştii şi realizatorii de emisiuni ai Antena 3 şi invitaţii acestora au reflectat, într-un mod extrem de părtinitor, partizan şi lipsit de o minimă imparţialitate şi obiectivitate jurnalistică, subiectul dosarului de corupţie în care este implicat Dan Voiculescu, patronul Antena 3 şi a trustului Intact Media Group.”

AZIR va înainta un protest oficial şi către Antena 3 şi alte instituţii media deţinute de Dan Voiculescu, împreună cu o copie a Codului deontologic al jurnalistului, aşa cum a fost el conceput şi redactat de Convenţia Organizaţiilor de Media, desfaşurată la Sinaia, în perioada 9-11 iulie 2004.

Câteva dintre cele mai importante prevederi ale acestui cod deontologic stipulează că:

  • · Jurnalistul trebuie să facă eforturi pentru a prezenta punctele de vedere ale tuturor părţilor implicate.
  • · Informaţia trebuie delimitată clar de opinii.
  • · Folosirea statului de jurnalist pentru a obţine beneficii personale sau în favoarea unor terţe părţi constituie o gravă încălcare a normelor etice şi este inacceptabilă.
  • · Jurnalistul va evita să se afle într-o situaţie de conflict de interese. Se recomandă separarea activităţilor editoriale ale jurnalistului de cele politice şi economice.
  • · Jurnalistul are dreptul de a se opune cenzurii de orice fel.
  • · Jurnalistul are dreptul de a refuza orice demers jurnalistic împotriva principiilor eticii jurnalistice sau a propriilor convingeri. Această libertate derivă din obligaţia jurnalistului de a informa publicul cu bună credintă.
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • iorgu iorgu
    bagati denunt la cna. la o nunta de homo au fost 2000 de sesizari. la ce se intampla la antena e mai mult decat perversiune cu animale:)
  • pusa pusa
    divide et impera...asta se intampla aici. Oricat ar fi de rele celelalte posturi, macar mai dau ceva si "din partea cealalta", dar la A3 cei care au stat in aceasi camera cu base, sau care doar l-au visat din greseala n-au ce cauta in studio sa-si dea cu parerea - sunt considerati "dusmani ai poporului", caci "A3 este poporul", nu-i asa. Pacat de sangele varsat in '89, pacat de cei batuti de mineri, pacat de "proclamatia de la Timisoara"...am inceput bine si vom termina prost...sa revina epoca de aur in care PSD va conduce Romania spre culmi de glorie si civilizatie intr-un socialism multilateral dezvoltat, cu A3 singura televiziune de stat din RO...bafta. Cine-i impotriva Varanului va fi declarat dusman al poporului si detinut, fara drept de vizita...Treziti-va romani
  • Ana BlandianaGrecu Ana BlandianaGrecu
    La fel relateaza si b1, evz si restul ziarelor basiste.
  • Monix Monix
    Pai, si nu e o evidenta faptul ca Varanu' a fost turnator? ce trebuie sa se mai demonstreze ca sa fiti si voi convinsi ca e un turnator securist ordinar, care ne da lectii de democratie/moralitate?
  • ion ion
    vaisteauata @ jigodismul nu-i un cuvant, este o inventie a talibanilor b1tv si super base. eu, nu cred ca trebuie sa fi redus mintal ca sa te uiti la b1tv, asa cum afirmi tu despre cei ce privesc a3. e o chestie de optiune. dar trebuie sa fii reddus mintal sa spui ca doar a3 este subiectiv si lipsit de profesionalism. realitatea si b1 sunt in acelasi fel, dar sunt si un pic sustinute financiar de cineva, pt ca NU AU AUDIENTA !! dar probabil, barna din ochiul tau nu o vezi...
  • vaisteauata vaisteauata
    Nu stiu cine sunt membrii fondatori, dar daca tu vrei sa ne spui ca A 3 este un post de stiri obiectiv si corect, atunci ai cam dat gres.Nu trebuie sa te decoreze basescu pentru a observa subiectivismul, lipsa de profesionalism si mai ales jigodismul jurnalistilor A3. Trebuie sa fii redus mintal ca sa crezi toate prostiile debitate pe acest post. Daca nu i-ar tine duduia georgescu in brate, demult trebuia suspendata licenta.Din motive sanitare, ca si in cazul OTV.
  • Mm Mm
    Fondatorii asociatiei sunt interesanti.Despoises Jela posta in 2012 clipuri cu Basescu si propaga neparticiparea la referendum.Teodora Stanciu e decorata de catre Basescu.Toma Roman incerca acum cateva zile sa il spele pe Mircea Basescu .... sa mai caut prin fondatori?Nu este nici unul care sa nu fie fan Basescu?Sa inteleg ca numai astia ai lui Basescu sunt "jurnalisti" si "independenti"?
  • Avatar Avatar
    Domnule Obae,

    n-am mai vazut de mult asa mobilizare de postaci. Mai dati-le, domnule, marfa, ca trebuie sa-si justifice si ei salariile.
  • ion ion
    ma uitam acum la b1tv si un jurnalist spune: ''cum poti crede ca unul care si-a turnat familia la securitate, este nevinovat ?" omul era moderatorul emisiunii. presupun ca acesta actiona obiectiv si impartial, in viziunea acestei asociatii de nebagati in seama...

Trimite un comentariu

sus