Skip to main content

REACŢII. Jurnaliştii Antenei 3, reacţii după condamnarea lui Voiculescu. Mihai Gâdea: „Poate va fi cineva care ne va găzdui în curtea lui, în casa lui şi vom transmite de-acolo”

 
mircea badea
mircea badea

mircea badea

Publicitate

Principalii realizatorii Antenei 3 reacţionează vehement după sentinţa de condamnare la 10 ani de închisoare a lui Dan Voiculescu, fondatorul grupului.

Paginademedia.ro prezintă în continuare declaraţiile lor.

Adrian Ursu, jurnalist Antena 3, în studio, după aflarea sentinţei: „Pentru 10 ani de mandat ticălos al lui Traian Băsescu, 10 ani de închisoare pentru profesorul Dan Voiculescu. (...) Este o sentinţă după dictare, după dictarea procurorilor, a celor care exercitau presiuni asupra experiţilor”„O sentinţă fără precedent (...) pentru o faptă închipuită”

Ursu: „Pereţi mai există, din fericire, ceea ce e foarte important. Sunt oamenii care compun Antena 3 şi fac zi de zi ceea ce dumneavoastră apreciaţi în număr tot mai mare”

„E o zi cutremurătoare, recunosc că nu mă aşteptam la o astfel de sentinţă, şi-mi permit să-i spun ticăloasă pentru că am văzut cum cu greu de imaginat şi anume ca la apelul cerut de cei condamnaţi la prima instanţă să vii cu majorări de pedeapsă şi mai ales schimbări de încadrare a faptelor respective, exact aşa cum au cerut procurorii. La dictarea procurorilor se pronunţă judecătorii.”

Mircea Badea: „Nu e deloc o zi bună. Sunt acum pe stradă, mă duc la IPJ Ilfov. Această decizie de astăzi al acestui pluton de execuţie este cel mai mare proces politic din ultimii 25 de ani. Acesta este punctul meu de vedere. Din punctul meu de vedere este cel mai mare, vizibil, strident proces politic din ultimii 25 de ani. S-a vorbit despre fapte, despre probe, s-au făcut dezvăluiri. Cei care exultă ca şi cum le-am fi făcut ceva sau Dan Voiculescu le-ar fi făcut ceva trebuie să afle că nu se termină astăzi, de-abia acum începem.

Pentru această decizie chiar criminală există căi de atac. Nu am niciun fel de îndoială că acest proces va fi câştigat. E adevărat că foarte mult timp nişte oameni vor suporta nişte rigori. În ceea ce mă priveşte pe mine, lucrurile nici pe departe nu se termină aici, lucrurile dintr un anumit punct de vedere abia încep”

Mircea Badea se află la IPJ Ilfov, unde s-a predat Dan Voiculescu.

Oana Stancu: Eu mă întreb unde ar trebui, noi, ca români, să urlăm această chestiune şi să îndreptăm această nedreptate altfel decât punând pur şi simplu cap la cap ce s-a întâmplat şi ce am făcut şi în 1989.

Mihai Gâdea, directorul Antena 3: „Aici nu e vorba doar despre 12 persoane, nu e vorba doar despre faptul că despre din spatele acestor persoane este Antena 3. Mi se pare foarte important pentru că ne uităm de ce este în stare acest de regim, cât de departe şi cât de abrupt poate să meargă şi în minutele care au decurs de la momentul în care am aflat sentinţa, am scris un comunicat cu câteva gânduri din partea noastră, a jurnaliştilor Antena 3.”

„Se confiscă terenurile, se confiscă acele clădiri, se confiscă toţi banii profesorului Voiculescu, toţi banii Cameliei Voiculescu, Corinei Voiculescu, dar şi sediul Antena 3. Dacă cineva avea vreun dubiu, cred că în momentul de faţă este într-atât de străveziu, într-atât de clar încât din punctul meu de vedere aici nu mai e vorba nici de Antena 3, nici despre noi cei de aici, cred că este vorba despre această ţară şi această naţiune.”

„Nu suntem nici zmei, nici Dumnezei, nici nu putem să facem minuni şi nici nu putem să facem lucruri pe care oamenii nu le pot face. Dacă vor dori să confişte, şi iată că au decis asta, sediul nostru, probabil că o să avem nevoie de dumneavoastră. Poate va fi cineva care ne va găzdui în curtea lui, în casa lui şi vom transmite de-acolo. Vor confisca o clădire, dar nu vor putea să confişte milioanele de oameni care zi de zi, ceas de ceas stau şi se simt reprezentaţi de acest post de televiziune. Singuri este foarte posibil să fim învinşi. Singuri este foarte posibil ca în acest abuz extrem să vedem lucruri pe care nici măcar nu le ştim pentru că abuzurile uneori sunt în cascadă,. Astăzi a venit această decizie, în câteva ore poate deveni altă decizie. Probabil că a venit momentul să vedem cât de mulţi suntem şi am convingerea că a venit momentul să vedem cât de solidari suntem. Este incredibil, nu ştiu dacă există cuvinte pentru a descrie uimirea pe care o am”

Citeşte şi:

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • cetatean cetatean
    da eu in closet
  • Ionut Ionut
    Nu am datele in fata sa stiu cine ce merita.Nu sunt basist sau eu mai stiu ce.Se intampla lucruri mai importante in lume,ne paste o noua criza economica,alimentara si voi va ganditi la dinozauri.Bleahh.Uitati-va in continuare la tv,acolo e realitatea,nu in viata de zi cu zi.
  • Alin T Alin T
    Ce le ura Mircica Badea diversilor jurnalisti cu opinii diferite... "sa te vad cum te zvarcolesti in chinuri". Offf ce se mai intoarce roata
  • PETRE PETRE
    CINE CREDETI CA ESTE ALATURI DE VOI? O MANA DE NAIVI SI CATIVA RATATI CARORA LE-ATI MAI DAT SA LINGA CATE UN BLID UNSUROS. UNDE SUNT CEI CARE VA SUSTIN ? IN CE TARA? IN CE LOC? IN ROMANIA NU VAD NICI MACAR O GASCA DE OAMENI MATOI ADUNATI. SUNTETI RIDICOLI SI MINCINOSI. NU VEDETI APUSUL. TRIMITE-TI O CAMERA SA VORBEASCA CU SUSTINATORII CARE SUNT PE STRAZI!!? HA,HA,HA!
  • caius caius
    Raspunsul e complex - e comportament uman normal intr-o societate influentabila de un sistem complex, ei vor circ, conflict, bataie. Ca la un meci de fotbal, in care un individ se ataseaza de una din parti din dorinta de a fi component al unei colectivitati si a nu fi izolat de grup daca ramane neutru. Sistemul, media intretin aceasta stare de confuzie pentru ca e singura modalitate de supravietuire. Un om inteligent stie ca o sentinta pentru o persoana oarecare nu-i influenteaza viata in mod direct, daca nu intra personal intr-o situatie identica, ceilalti trebuie sa aleaga o parte, si astfel sa 'urasca' intre ei
  • noName noName
    A fi de acord cu condamnarea lui Voiculescu nu înseamnă ură şi nici că sunt de partea lui Băsescu sau alţii ca ei ci înseamnă a fi de partea dreptăţii şi corectitudinii. Toţi care au furat şi împovărat poporul român (şi cei ce-i susţin) trebuie să plătească, unul câte unul. Nu am ieşit în stradă în '89 ca să schimb preaslăvirea lui Ceauşescu de pe TVR cu preaslăvirea lui Voiculescu pe Antena 3.
  • FILIP FILIP
    Multa ura. Ce-o fi cu noi ?
  • andrei andrei
    e drept ca nu e sinhurul hot din tara asta, dar e vorba aia: "azi unul, maine altul".macar mai baga frica in ei si uite mai scapam de hotii mari ai tarii. antenele au intrecut otvul, ce telenovele au facut astazi.
  • myhai myhai
    ne zice un basist anonim
  • Vasile Vasile
    Vezi domnule cum ai devenit și dumneata plin de ura din cauza media. Voiculescu poate ca merita 10 ani, dar este doar unul dintre zecile de mii care ar merita. Ți s-a picurat și dumitale în ureche faptul ca Voiculescu este vinovat de toate mizeriile care se întâmplă în tara asta. Maine dimineață când te vei trezi Voiculescu vă fi la pârnaie, și nu vei avea pe cine sa dai vina. Au fost mii de privatizări precum ICA. Alți 999 au scăpat. Fiți fericiți deci.
  • Wicked Wicked
    Îmi place că vă doare.
  • noName noName
    "Acest regim"? Care regim măi ticăloşilor? Criminalul de Iliescu, turnătorul securist Voiculescu, coruptul Năstase, Plagiatorul Ponta, asta e cangrena poporului român. Iar voi, nişte lingăi fără caracter sunteţi gunoiul care a refulat la suprafaţă şi vă numiţi jurnalişti la Antena 3. Părinţii voştri scriau poezii lu' Ceauşescu iar voi, odraslele lor, îl preaslăviţi pe Voiculescu. Neam de pupincurişti care sunteţi!

Trimite un comentariu

sus