Skip to main content

Tolontan, despre poziţia Antenelor: nu simt că acele comunicate mă reprezintă în vreun fel. Cine vrea să adere o face. Eu unul nu ader

 
catalin-tolontan4
catalin-tolontan4

tolontan

Publicitate

“Familia Voiculescu nu a încercat să mă alinieze trustului Intact, lucru pe care grupul de presă îl respectă şi azi, cînd nu a inclus Gazeta Sporturilor în mailurile şi în comunicatele din ultimele zile”, scrie Cătălin Tolontan.

“Nu simt că acele comunicate mă reprezintă în vreun fel. Cine vrea să adere o face. Eu unul nu ader”, continuă Tolontan. “Ştiu că e un moment dramatic pentru acţionari, omeneşte înţeleg că mă pot concedia şi mîine pe fondul emoţiei şi al durerii lor, dar nu ader şi respect că nu mi-au cerut s-o fac!”scrie jurnalistul de la Gazeta Sporturilor, ziar parte a trustului patronat de familia Voiculescu.

Tolontan vorbeşte în material despre relaţia cu Dan Voiculescu.

- Acum 11 ani, înţelegerea cu Dan Voiculescu a fost clară: fiecare om de la Gazeta Sporturilor e un jurnalist liber. (…) S-a ţinut de cuvînt. În ceasurile celor mai profunde neînţelegeri dintre noi, s-a ţinut de cuvînt. Cînd s-a simţit atacat pe nedrept pe prima pagină a ziarului, tot ce a făcut a fost să spună public că nu mai exist pentru el.

Ultima întâlnire cu Voiculescu, pe tema vânzării GSP către Ringier:

- Din 2009, cînd am încetat să exist pentru Dan Voiculescu, şi pînă azi am vorbit o singură dată cu fondatorul Intact. O jumătate de oră aprinsă, în decembrie 2013. Am avut opinii net opuse despre vînzarea Gazetei către Ringier. A rămas ca el, normal, pentru că îi reprezenta pe acţionari.

- Întîlnirea a fost neplăcută pentru amîndoi. Ne-am contrat, n-am avut răbdare unul pentru argumentele celuilalt. Mie mi s-a părut că vede peste tot duşmani şi agende ascunse. Mi-am zis atunci că Antena 3 şi Dan Voiculescu se alimentează reciproc şi că au ajuns să-şi contopească personalităţile.

- Ce i s-o fi părut lui la mine nu ştiu. Am fost nervos şi mi-e clar că n-am reuşit să-mi transmit convingător poziţia. Deşi amară pînă la rău organic, discuţia a rămas însă civilizată. Ostili şi civilizaţi. Interesant e că lucrurile au putut totuşi să funcţioneze atîţia ani, între un patron şi un şef de companie şi redactor-şef.

Despre ce se întâmplă la Antena 3 după condamnarea lui Voiculescu:

- Ce s-a întîmplat după a depăşit orice aşteptări. Antena 3 s-a mobilizat şi a călcat în picioare sentinţa, judecătorii, pe procurori şi forma în care se face justiţie în România.

- Cred că dezlănţuirea nihilistă nu face bine nici măcar Antenei 3. Nu doar că nu substituie justiţia, ci decredibilizează dezvăluirile importante ale postului, cum a fost cea referitoare la Mircea Băsescu.

Dar, peste toate, cei care pierd din această stare pe care Mihai Gâdea a numit-o “la război, ca la război”, sînt românii.

Întrebări puse de Tolontan:

Dacă nu se recuperează cele 60 de milioane de euro ce se va întîmpla? Pînă la ce rude şi la care proprietăţi ale acestora se poate merge? Există în sentinţa dosarului ICA o frază care spune că se vor identifica toate firmele lui Dan Voiculescu şi ale fetelor sale.

E posibil ca, dacă nu se recuperează cele 60 de milioane, să se treacă la vînzarea acestor companii, printre care şi cele de media, unde Voiculescu sau Grivco au fost proprietari, însă au dat acţiunile între timp? Sau nu e posibil?!

Articolul complet, pe blogul lui Cătălin Tolontan.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Costin Costin
    E dreptul lui sa nu participe. Nu l-a obligat nimeni sa vina, insa declaratiile lui in presa sunt clar ostile Antena 3 si Intact. Nu va fi bine primita aceasta veste.
  • noName noName
    Păi banii şi clădirile confiscate de la Voiculescu o să ajungă în administrarea guvernului Ponta (în "familie" cum se zice). Singurul act de dreptate este încarcerarea lui Voiculescu.
  • sorina sorina
    Si daca statul recupereaza cele 60 de milioane de la mogul ai senzatia ca vei primi ceva? Banii nostri, ai tuturor... n-au fost niciodata banii nostri!! Pe ce planeta traiesti??
  • paul S paul S
    Se vede ca este ziarist de fotbal.
    Gandeste ca la fotbal.
    Orice mizerie face arbitrul, fotbalistul trebuie sa taca si sa accepte.
    El aplica asta si la povestea cu "justitia".
    Sentinta justitiei si decizia arbitrului sunt sfinte pentru Tolontan.
    C-asa-i in fotbal!
    Stai, dar "Recursul Etapei" ce naiba era?

    Arbitrii si judecatorii pot gresi?
    Pot fi ei corupti?
    Arbitrii sub nea' Mitica sunt mai prejos decat magistratii sub nea' Base?
    Trebuie respectati cu sfintenie, ori ba?

    Tolontan asta e un om foarte destept.
    Tot timpul lanseaza teme de meditatie cand mai scrie el cate ceva.
  • didi didi
    pe mine nu ma intereseaz cum se va recupera prejudiciul, sa ii ia banii, sa ii vanda masinile, casele, bibelourile, taburetele din bucatarie, sa ii dea pe gadea si pe badea la fabrica de clei de oase, sa vinda televizoarele, calculatoarele, birourile, aparatele de aer conditionat, termopanele si chiuvetele de la antena 3, dar sa nu se opreasca pana nu sunt stranse cele 60 de milioane de euro. de voiculescu chiar nu imi pasa daca e la puscarie sau liber pe strazi, dar de banii statului imi pasa, sunt bnii nostri ai tuturor.

Trimite un comentariu

sus