Skip to main content

Tolontan: Starea lui Dan Voiculescu se oglindeşte pe Antena 3 seară de seară. Antena 3 nu mai e o televiziune, ci o proiecţie a tulburării, furiei şi durerii unui om care se consideră nevinovat.

 

tolontan

Publicitate

“Faptul că Voiculescu nu-şi înţelege condamnarea, nici nu e nimic de înţeles, că e un abuz, pretinde el, provoacă reverberaţii profunde”, scrie Cătălin Tolontan pe blogul său, într-un material în care vorbeşte despre “Cum îi face Antena 3 rău patronului ei şi cum ar vrea nişte oameni din stat să le facă rău Antenelor”.

Din articol:

- Aţi observat cum Mihai Gâdea rosteşte, în fiecare emisiune, cît poate de des, ”demnitate, onoare si curaj”, mantra cu care patronul a mers la încarcerare?
Un alt realizator al canalului, Felix Rache, vorbea despre faptul că ”Noi avem un camarad care este prizonier de război în momentul ăsta”.
(…)
- Dar nu cumva efectul acestui ritual mistic e invers? Poate că, de fapt, cu cît dimensiunea proiecţiei de pe ecran creşte, cu atît sporeşte răul pe care şi-l face Voiculescu.

- Faptul că Voiculescu nu îşi înţelege pedeapsa transformă emisiunile Antenei 3 din întrebări şi observaţii legitime la adresa justiţiei în refacerea unui proces paralel.

- Antena 3 face însă altceva decît să se întrebe şi să încerce să obţină răspunsuri calificate. Dacă ei consideră că au dovezi mai bune decît curtea, se substituie justiţiei şi neagă posibilitatea existenţei unei justiţii independente. De fapt, A3 consideră că cealaltă parte politică n-are capacitatea de a garanta democraţia. Asta înseamnă să politizezi orice discuţie!

Antenele, politicul şi publicitatea

Tolontan:

- A DOUA ŞTIRE am obţinut-o cu ceva dificultate, din mai multe surse, de pe mai multe paliere. Există, şi o spun cu toată răspunderea, o stare de aşteptare a unor organisme ale statului român în legătură cu rapide consecinţe negative asupra televiziunilor Intact. Altele decît confiscarea clădirilor,sentinţă definitive, adio!

- Aşa cum Voiculescu nu-şi înţelege condamnarea, anumite grupuri din stat nu înţeleg că pedeapsa se circumscrie strict legii şi nu poate fi mutată pe planul distrugerii unei afaceri! Doar aşa, pentru că nu-ţi place conţinutul ei sau pentru că îl consideri nerezonabil, ostil, nedrept sau nedemocratic.

- Se aşteaptă şi, dacă e cazul, se poate da o mînă de ajutor ca Antenele să-şi frîngă gîtul! Nu din piaţă, nu de la concurenţă, ci din partea unor organigrame care n-ar trebui să tînjească după răzbunare! Pentru că răzbunarea îl distruge întotdeauna pe cel care se răzbună.

Publicitatea “miza cardinală”

- Dintr-o piaţă de publicitate TV de aproximativ 190 de milioane de euro pe an, Antenele iau cam 70-80 de milioane. Nu există cifre oficiale, doar estimări rezonabile. Cine crede că banii ăştia, 75 de milioane de euro anual să zicem, se obţineau prin şantaj e dus cu pluta de-a dreptul, scuze pentru exprimare, dar ca s-o audă birourile unde acum se fac calcule cu lumina stinsă.

(…) Dacă Antenele au fost construite pe practici incorecte, se vor prăbuşi. Dacă nu, vor rezista. Dar nu statul decide asta.

Articolul complet, pe blogul lui Cătălin Tolontan

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Mm Mm
    Aia cu "statul de drept" e o expresie goala de continut.In rest sa scrii ca Antena 3 se lupta cu occidentul si SUA .... Nici ei nu sunt intregi la cap cu ce fac,dar nici voi care ii criticati nu aveti o logica in ce scrieti pe net.Mai ramane sa scrii ca sunt cu rusii,cu comunistii,bolsevicii,etc.Nu exista trend pro rus in Romania,nici la televiziuni,presa si nici in politica,nu mai scrieti propaganda de doi lei degeaba.
  • Brusc Willis Brusc Willis
    Dom' Profesor, presedinte Intact? :D
  • Ana BlandianaGrecu Ana BlandianaGrecu
    Ce sa`i ceri lui Tolontan, este platit de al nostru presedinte :)
  • pop pop
    Adevarul este ca antena 3 a devenit o baricada contra statului de drept,contra occidentului si contra sua.Stiu asta si cei se produc seara de seara in studiouri,rupandu-si hainele de grija patronului.Se zvoneste ca sunt ceva bani ( muuuulti) de dat catre ANAF de unu sau doi pretinsi semizei ai lui Voiculescu . Subiect ce merita dezvoltat.
  • geo geo
    Adevarul este ca Antena 3 este un post de televiziune privat interesat de necazurile patronului...nu de problemele mari si multe ale romanilor...recesiunea este frectie la picior de lemn pe linga drama familiei Voiculescu...acest derapaj mediatic a fost semnalat de Tolontan...
  • parerea mea parerea mea
    Primul angajat al Intact care a aflat, din mai multe surse (la aichiuu lor nu-i de mirare ca trebuia sa le spuna cineva ceea ce este evident), ceea ce stie orice analist mai destupat la minte: ca astazi dusmanul Intact nu este Basescu, ci Ponta& PSD.
    O sa va intrebati: care-i motivul? Nimeni nu vrea sa pateasca ce a patit Basescu sau Antonescu, care atunci cand nu au mai fost prieteni cu Varanul au intrat in masina de tocat a A3. Iar Ponta, care a fost si el la gura concasorului de cateva ori, este primul care vrea sa evite soarta celor 2. Ca atare, nu-i mai bine sa stea linistiti, cu B1 & Romania TV aproximativ egale pe piata, posturi previzibile si controlate de ambele parti ale politicii? ce nevoie au de un dominant pe piata televiziunilor de stiri, care mai este si implicat in politica si poate influenta major electoratul radical?
    Copylotu' ii asteapta cu ANAFu pregatit sa le dea lovitura de gratie. De ce credeti voi ca CNAul tace? Asteapta sa vada daca se iau de VVP (caz in care brusc se repara pana de curent si apar amenzile, suspendarea licentei samd- ca au experienta OTV), iar daca tac si sunt prietenosi, ii mai lasa in viata pana la prezidentiale, apoi omul va dori un mandat linistit, fara riscul de a fi atacat de A3 cand nu mai raspune la comenzi.
    Ca o estimare a timpului de viata, daca A3 pupa dulce dosul plagiatorului, acesta ii lasa in pace pana dupa alegeri; daca se prind si se rascoala, ii apuca anul Nou cu Sebi actionar:)))
    Cat era Voiculescu liber, acesta se ocupa de combinatii, il chema pe Ponta la ordine si daca nu se conforma, punea gazii pe el, refacea alianta cu PNL si-l reevalua pe Iohanis (ca doar in 2009 era bun de prim ministru, nu?). Acu' nu prea mai are cine sa tina sub control politicienii, asa ca Intactul este in bataia vantului, este doar o chestie de timp pana vor fi redusi la tacere.
    Nu au decat o singura scapare: sa vanda A3, pana la sfarsitul anului. Intrebarea este: cui?

Trimite un comentariu

sus