Skip to main content

Trei membri CNA o ameninţă pe şefa Consiliului că îi vor informa pe omologii săi europeni cu privire la limbajul folosit de aceasta

 
CNA
CNA

CNAŞefii instituţiilor similare CNA din CERF (Forumul Central European al Autorităţilor de Reglementare) vor primi prin e-mail, traduse în engleză, expresiile folosite de Laura Georgescu în înregistrările audio difuzate în România, dacă ea va conduce reuniunea CERF de la Bucureşti, se arată într-un comunicat de presă semnat de trei membri CNA, Narcisa Iorga, Valentin Jucan şi Florin Gabrea.

Publicitate

Consiliul Naţional al Audiovizualului va fi gazda unei reuniuni a instituţiilor similare din Europa Centrală şi de Est ce se va desfăşura la Bucureşti, în perioada 4 – 5 septembrie.

"Membrii CNA nu cunosc niciun detaliu despre acest eveniment. Nimic despre agenda evenimentului, nimic despre invitaţii care au confirmat prezenţa. Nici măcar unde are loc evenimentul. Până atunci mai sunt 14 zile", spun cei trei membri.

În comunicatul de presă remis Paginademedia.ro se mai spune că prin acest eveniment Laura Georgescu încearcă şă-şi corecteze "imaginea extrem de şifonată" în urma înregistrărilor în care şefa Consiliului folosea un limbaj nepotrivit la adresa unor copii.

"Preşedintele CNA ţine sub caracter secret orice informaţie legată de eveniment şi pretinde senin că asigură ”mersul înainte al agendei publice a instituţiei”. Laura Georgescu a stat ascunsă o lună de zile, a creat premisele unui blocaj instituţional la nivelul CNA şi acum speră că totul s-a şters cu buretele. Consideră, probabil, că acest eveniment internaţional îi va asigura corectarea imaginii extrem de şifonate în urma difuzării înregistrărilor audio care arată cum vorbeşte, cum gândeşte şi, mai ales, cum acţionează preşedintele CNA", se mai spune în comunicat.

În comunicat se mai spune că pe 27 august toţi membri CNA sunt invitaţi la audieri în Comisia de cultură a Senatului, ca urmare a unei sesizări pe care Narcisa Iorga, Valentin Jucan şi Florin Gabrea au înaintat-o la data de 18 iunie.

"Reclamam abuzurile pe care preşedintele CNA le comitea la acea dată. Vom fi prezenţi la audieri dar, până atunci, adresăm senatorilor membri ai Comisiei şi tuturor responsabililor politici ai ţării un apel la stabilirea priorităţilor în domeniul audiovizual, începând chiar cu CNA", se arată în comunicat.

Cei trei semnatari ai comunicatului reiau ideea că Laura Georgescu nu mai poate conduce Consiliul Naţional al Audiovizualului.

"S-a descalificat iremediabil. Dacă Dumneavoastră consideraţi altfel, trebuie s-o spuneţi deschis şi clar. Ambiguitatea nu doar că nu ajută nimănui, ci, dimpotrivă, dăunează grav societăţii în ansamblu. Dacă Dumneavoastră consideraţi că mai aveţi nevoie de timp pentru înlăturarea Laurei Georgescu din structura CNA, noi apreciem că este o urgenţă. Acest preşedinte nu mai poate reprezenta Consiliul, cu atâtmai mult în relaţiile internaţionale întrucât nu se reprezintă doar pe sine, ci reprezintă România. După deplina delegitimare, Laura Georgescu nu poate fi prezentă, ca preşedinte al CNA şi gazdă a reuniunii CERF din Bucureşti, umăr lângă umăr cu şefii instituţiilor europene similare. În cazul în care Dumneavoastră nu veţi găsi rapid o soluţie salvatoare, vă atenţionăm că vom aduce la cunoştinţa reprezentanţilor acestor instituţii europene, până la data sosirii lor în România, conţinutul înregistrărilor audio, cu expresii vulgare, incompatibile cu poziţia morală şi profesională a unui membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului, ale căror protagonistă este Laura Georgescu. Ea nu are ruşine, Dumneavoastră nu reacţionaţi, dar noi considerăm că este obligatoriu să informăm partenerii CNA cu cine se asociază.
CNA poate fi condus şi reprezentat de către vicepreşedintele Consiliului. Nu stă CNA într-un om, cu atât mai mult cu cât acesta e compromis", se mai spune în comunicat.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • gabriela gabriela
    si nu pot sa dau like la stire, nicaieri?
  • Dest Dest
    Frumoasa telenovela asta CNA, la ce episod a ajuns?
  • oscar oscar
    De ce nu transmite oaspetilor magariile facute de ea si basisti ei in perioada 2009-2012

Trimite un comentariu

sus