Skip to main content

TVR 1 şi TVR 2 ar putea fi redenumite. Printre numele vehiculate se numără TVR şi TVR Plus

 
Stelian-Tanase-Mediafax_Foto-Diana_Iurkiewicz
Stelian-Tanase-Mediafax_Foto-Diana_Iurkiewicz

Stelian-Tanase-Mediafax_Foto-Diana_Iurkiewicz

Publicitate

TVR a comandat un sondaj pentru a vedea dacă este sau nu necesară rebranduirea principalelor sale două televiziuni - TVR 1 şi TVR 2 -, existând posibilitatea ca acestea să fie redenumite TVR şi TVR Plus, anunţă Mediafax.

Stelian Tănase, şeful instituţiei, a spus că se are în vedere nu doar diferenţierea editorială a principalelor două televiziuni ale SRTv, TVR 1 şi TVR 2, ci şi redenumirea lor.

„Cineva a făcut o observaţie foarte bună. S-ar putea înţelege (din actuala denumire, n.r.) că al doilea canal este secundar, mai puţin important. Şi atunci vrem să le dăm nişte nume uşor identificabile, dar nu suntem în faza de nume precise", a spus Stelian Tănase.

Totodată, Stelian Tănase a precizat că, din perspectiva sa, principala televiziune a SRTv, care este în prezent TVR 1, ar trebui să se numească TVR.

"Eu optez în cazul TVR 1 pentru TVR, dar este părerea mea. În cazul TVR 2 au fost făcute mai multe propuneri: Super TVR, Extra TVR, Plus TVR. Dar nu am luat nicio decizie", a explicat Stelian Tănase.

Cristian Zgabercea, coordonator cu atribuţii de producător general, a declarat pentru Mediafax că suma plătită de TVR pe acest sondaj este "până în 24.000 de euro cu tot cu TVA". Întrebat care este numele firmei care se ocupă de sondaj, acesta a afirmat că nu-şi aminteşte.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Mitru Mitru
    TVRi in colaps total!De doi ani cel putin nu mai ai ce sa vezi, eu cred cu tarie ca pentru cei care suntem in strainatate acest post ar trebui sa fie oglinda Romaniei. Nu este nici pe departe asa, intrucit constat ca si pina telejurnalul de seara are emisia in reluare si durata de zece minute. Ce se intimpla cu postul public de televiziune nu stiu, nu mai are conducere capabila sa gestioneze activitatea in ansamblul ei, nu mai sunt redactori de calitate care sa creeze emisiuni bine,nu are budget s-au cere este situatia. Nu mai vezi o dezbatere pe nici un fel de subiect decit citeva pasaje fara noima, cred cu tarie ca este politizata pina in maduva oaselor, politicul le-a bagat pumnul in gura e trist ceea ce se intimpla cred ca democratia e in derapaj.
  • Cristian Cristian
    Gândești simplist, sunt sigur că va fi un sondaj complex care va conține întrebări despre conținutul celor două programe principale ale TVR și eventual întrebări despre siturile instituției.
  • Andrei Andrei
    Adevarul e ca ar cam trebui sa te uiti la niste cultura, de porumb, de grau, de ce vrei tu.
  • Andrei Andrei
    "Eu propun sa denumiti TVR Basescu si TVR Ponta sau TVR Opozitie si TVR Putere"...imi place rau propunerea asta. Ai sustinerea mea.

    @Cristina...te iei prea in serios. N-ai inteles ca oamenii au niste polite de platit si nu stiu ce sa mai inventeze ca sa sifoneze niste bani?! Iar Burebista se leaga de numere si tu ii dai cu i-ul.
  • teo teo
    24000 de euro doar ca sa intrebe pe strada cum sa se numeasca TVR? cinev trebuie sa faca puscarie pt idea asta. nici nu ma intereseaza daca e Tanase sau Zgabercea....
  • nick nick
    mai Nelu,sigur esti fan antena3 si taraf.anticultura si promovare a prostiei.
  • Cristian Cristian
    TVR este de câțiva ani pe un buget de criza, de aceea sunt difuzate atât de multe producții mai vechi și colaje ale unor materiale de arhivă, dar știți ceva, unii oameni apreciază tocmai aceste producții mai vechi, tocmai aceste producții fac audiență.
    Nu este o idee bună externalizarea tuturor producțiilor, soluția este o mai bună folosire a resursei umane existente, și concentrarea atenției pe cele două canale principale și diferențierea editorială a celor două canale.
  • Cristian Cristian
    Burebista, sper că o să putem vorbi în particular.
    TF1 este un post privat din Franța, nu (mai) are treabă cu televiziunea națională, în locul lui a fost înființat France 1, post național și internațional, exact ca „TVR i”-ul sugerat de mine.
  • Cristian Cristian
    Avem niște precedente, cel mai notabil este Digi 24 HD, care are aceeași denumire și pentru varianta HD și pentru cea SD.
    Apoi HD nu este doar o abreviere pentru High Definition ci și pentru alte lucruri cum ar fi „Hobby & Divertisment”.
    Sugestia mea era tocmai aceea ca TVR 2 să emită atât SD cât și HD și să ia numele televiziunii premium a TVR care nu este deocamdată recepționată de foarte multă lume: TVR HD, mai ales că acest nume este deja promovat în aproape toate promourile actuale, cele mai multe emisiuni noi sunt transmise acum pe TVR 1 sau TVR 2 și întotdeauna de TVR HD.
  • rada-baba rada-baba
    N LO0C SA-I SCIMBATI NUMELE MAI BINE ATI FACE EMISIUNI CULTURALE, DE BUNA CALITATE SI ATI TRANSMITE INTERVIURILE C U PRESEDINTELE TARII, CEACE NU FACETI. TANASE,BUCATARUL ,ASA-ZISUL SCRIITOR{?] REVOLUTIONARUL.ETC, AU BLAMAT MULT PREA MULT ACTUALA PRESEDINTIE A ROMINIEI, ASA CA MAI BINE AR LASA TVR-UL LIBER CA SUNT OAMENUI DE CULTURA SUFICIENTI IN TARA NU DOAR SECURISTI.
  • pungasul media pungasul media
    E gata!! TVR nu mai are ce sa faca...e un mostru ce se zbate sa iasa din bucla reluarilor, a productiei din anii 70..
    TVR a fost pe sticla doar la CM de fotbal. imi pare rau,dar asa sunt lucrurile.restructurarea din radacini e solutia viabila. Externalizarea serviciilor, a productiei curente, sunt prezente de mult timp la TV urile publice de afara. Certurile, scandalurile din TVR, spagile politice au distrus ce mai era bun....angajari aiurea, minciuni ,etc...ADIO TVR...!!
  • Livia Pila Livia Pila
    Si cine e chemat sa faca rebrenduirea si sa salveze TVR? Fosta sluga dovedita a lui Sorin Ovidiu Vintu, actuala sluga a lui Ponta. Isi aminteste oare Stelian Tanase care a fost pretul pe care i l-a platit SOV ca sa repete impreuna intrebarile pe care urma sa i le puna in acea editie a emisiunii MASINA DE TOCAT de la TVR? Isi aminteste TANASE INFARCT ca atunci cind nu a respectat punctajul SOV i-a spus Domnule Tanase, reveniti-va? Iar sluga Tanase si-a revenit. Am gasit copia emisiunii. O vom da curind publicitatii. TANASE VA DEVENI COLOEG DE CELULA CU VOICULESCU si cu DR. MENCI. De toti trei mi-e greata. TANASE, miine, 11 august, ai sansa demisiei! DOAR MIINE!!!!!!!!
  • mihai mihai
    Hai dom' Stelica, hai dom' Zgabercea, hai domnilor "manageri" de top din CA-CD, cit va trebuie sa va scremeti sa puneti pe butuci odata TVR-ul? Aveam pretentie dom'le... mai cu spor ca ne apuca iarna!
  • Doina Doina
    Absolut penibil! Probabil asa crede el ca-si justifica salariu.
    Pai de de ajuns la asemenea concluzii savante, de schimbat numele, putea sa o faca si portarul intr-un timp mai scurt si pe un salariu modest.
  • julia julia
    Propun ca TVR1 sa devina TVR2 si TVR2 - TVR1,

Trimite un comentariu

sus