Skip to main content

VIDEO. Statul Islamic revendică decapitarea unui jurnalist american. Casa Albă se declară "îngrozită"

 
Jurnalist de razboi
Jurnalist de razboi

Jurnalist de razboiStatul Islamic (SI), o grupare jihadistă extremistă, afirmă că l-a decapitat pe jurnalistul american James Foley în semn de represalii faţă de atacurile aeriene americane în Irak. Casa Albă s-a declarat "îngrozită" de presupusa decapitare, scrie Mediafax.

Publicitate

Într-o înregistrare video postată ieri pe Internet, SI arată un bărbat mascat şi îmbrăcat în negru care taie, se pare, gâtul jurnalistului.

James Foley a fost răpit în Siria în noiembrie 2012 de către bărbaţi înarmaţi. După difuzarea înregistrării video, familia sa a postat un mesaj în care a cerut timp "pentru a găsi răspunsuri".

Foley, care la 40 de ani era un jurnalist experimentat, a acoperit conflictul din Libia, după care s-a dus în Siria, unde a transmis pentru Global Post, AFP şi alte instituţii de presă protestele faţă de regimul lui Bashar al-Assad.

Potrivit mai multor martori, James Foley a fost răpit în nordul Siriei la 22 noiembrie 2012. Familia sa, care a lansat o campanie de informare, nu mai are nicio veste de atunci.

https://www.youtube.com/verify_controversy?next_url=/watch%3Fv%3Dgrb_HHBGhoU

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Andrei Andrei
    Cam putin sange pentru o decapitare.

Trimite un comentariu

sus