Skip to main content

ActiveWatch cere publicarea stenogramelor din timpul şedinţei în care a fost respinsă grila de toamnă a TVR 1

 
stelian tanase
stelian tanase

stelian tanase

Publicitate

Organizaţia ActiveWatch a lansat o scrisoare publică adresată preşedintelui TVR, Stelian Tănase, prin care solicită publicarea stenogramei şedinţei CA în care a fost respinsă grila de programe a TVR, cea care este deja pe post de la 1 septembrie.

Reamintim că în şedinţa Consiliului de Administraţie din 16 septembrie, membrii au respins grila de toamnă a TVR. În această situaţie, postul ar trebui să renunţe la emisiunile aflate deja pe post precum Vorbeşte liber!, Starea naţiei sau Biziday.

În plus, preşedintele instituţiei a declarat într-un interviu pentru paginademedia.ro că se doreşte scoaterea de pe post a emisiunilor prezentate de Sorin Avram (Vorbeşte liber) şi Cornel Nistorescu. 

„Consideram ca transparenta este cea mai eficienta cale pentru a indeparta suspiciunile fata de existenta unor presiuni politice asupra TVR, dar si pentru ca imaginea institutiei si a personalului TVR sa nu fie din nou afectate de evenimente ce ies din sfera controlului lor”, se arată în scrisoarea ActiveWatch.

Scrisoarea integrală, în continuare: 

Stimate dle Presedinte Director General,

ActiveWatch, in calitatea sa de organizatie de drepturile omului ce militeaza pentru libertatea presei, va transmite urmatoarea solicitare:

Avand in vedere recentele evenimente (respingerea de catre CA al TVR a grilelor de toamna) si declaratiile PDG al TVR, Stelian Tanase, care acuza existenta unor presiuni politice venite din zone inalte ale partidului de guvernamant, precum si suspiciunile indreptatite privind interesele reprezentate de unul din membrii Consiliului de Administratie, Corneliu Calota (cel care detine, in acelasi timp, functia de consilier si purtator de cuvant al primului ministru, Victor Ponta), va solicitam sa publicati stenograma sedintei CA in care au fost in care a fost respinsa structura de programe, precum si stenograma sedintei CA de luni, 22 septembrie, in care se va rediscuta situatia grilelor de toamna.

Consideram ca transparenta este cea mai eficienta cale pentru a indeparta suspiciunile fata de existenta unor presiuni politice asupra TVR, dar si pentru ca imaginea institutiei si a personalului TVR sa nu fie din nou afectate de evenimente ce ies din sfera controlului lor.

Solicitam lui Corneliu Calota sa aleaga intre functia de membru al CA si cea de purtator de cuvant al Guvernului. Consideram ca cele doua functii sunt incompatibile, iar activitatea sa in cadrul CA va fi permanent suspectata ca slujeste interesele superiorului sau din Guvern si candidat la alegerile prezidentiale, Victor Ponta.

In acelasi timp, constatam din nou ca mediile publice devin tinte ale puterii politice intr-o perioada politica infierbantata. Aceasta situatie este generata atat de calitatea politicienilor romani, dar, mai ales, de reglementarile in vigoare, care fac posibil acest gen de interventii.

Reluam inca o data apelul adresat clasei politice in urma cu 10 ani, de a adopta o noua lege de functionare a serviciilor publice de media, care sa ofere celor doua institutii mecanismele necesare indeplinirii misiunii publice si sa le protejeze de interese politice.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • marius marius
    Cum sa asiguri transparenta postului public, atat timp cat sefii TVR au fost numiti intotdeauna pe criterii politice? Bai, Active watch, va credeam mai inteligenti. Vorbiti de funie in casa spanzuratului! S-a numit cumva , vreodata in TVR, un tehnocrat? Asa mai putea supravietui si bruma de profesionisti care a mai ramas.

Trimite un comentariu

sus