Skip to main content

AUDIENŢE. MasterChef cu noul juriu, la prima ediţie pe prima poziţie. Câţi români s-au uitat la show-ul de pe Pro TV

 
MasterChef
MasterChef

MasterChef

Publicitate

MasterChef a început aseară la Pro TV, cu un nou juriu - Patrizia Paglieri, Foa şi Adi Hădean şi cu o nouă echipă de producţie - Media Factory (în locul trupei coordonate de Mona Segall). Ce rezultate a scos show-ul? Cum s-a descurcat emisiunea în noua formulă?

Datele de audienţă arată că Pro TV a fost pe prima poziţie în clasamentele de audienţă, pe toate cele trei targeturi: naţional, urban şi comercial.

Pe lângă juriu şi echipa de producţie, o altă noutate este data şi ziua startului de sezon.

DATE DIN ISTORIE.  Anul trecut, MasterChef a avut două ediţii, în perioade diferite.

Una a fost în primăvară, care a început pe 5 martie, într-o marţi. Audienţele: 1,7 milioane pe naţional şi peste un milion la oraşe. A fost depăşit atunci de Suleyman pe aceste targeturi, dar a câştigat comercialul. Audienţele de atunci, aici.

A doua ediţie a fost în toamnă, însă a fost un sezon special, cu celebrităţi. A debutat mai târziu decât acum, pe 22 octombrie, într-o zi cu Suleyman şi cu meciul Steaua - Basel. Rezultatul: 1,6 milioane de români pe minut, dintre care 950.000 de la oraşe. Şi în toamnă, fost sub Suleyman pe naţional şi urban, dar peste el la publicul comercial.

Paginademedia.ro vă prezintă audienţele acestor programe:

NAŢIONAL. La nivelul întregii ţări, aproape 1,5 milioane de români s-au uitat la MasterChef în fiecare minut. Pro TV a fost pe prima poziţie, urmat de Antena 1, cu 1,1 milioane şi Kanal D, cu un milion.

Vârf naţional: 2,05 milioane de telespectatori, la 21.43

URBAN. Debutul MasterChef a fost urmărit, la oraşe, de 870.000 de telespectatori pe minut. După Pro TV, în top au urmat tot Antena 1 (640.000) şi Kanal D (cu 580.000).

Vârf urban: minutul de aur a fost tot 21.43 - 1,15 milioane de telespectatori.

COMERCIAL. Cotă de piaţă mai mare pentru MasterChef pe segmentul între 18 şi 49 de ani: un sfert dintre cei din target care se uitau la televizor erau pe Pro TV. În cifre absolute: 540.000 de telespectatori pe minut.

Pe locul doi a fost Antena 1, cu 384.000.

Audienţa posturilor TV luni, 15 septembrie, pe intervalul emisiunii MasterChef, la nivel NAŢIONAL:

Nr. persoane Rtg% Share%
1 Pro TV 1.481.000 8 16,2
2 Antena 1 1.129.000 6,1 12,3
3 Kanal D 999.000 5,4 10,9
4 Antena 3 804.000 4,3 8,8
5 Romania TV 361.000 2 4

*Rating: numărul/procentul de telespectatori care s-au uitat la un post TV din totalul deţinătorilor de televizoare din România.
**Share/Cotă de piaţă: procentul de telespectatori care au ales un post TV din totalul celor care se uitau la televizor la momentul respectiv.

Audienţa posturilor TV luni, 15 septembrie, pe intervalul emisiunii MasterChef, în mediul URBAN:

Nr. persoane Rtg% Share%
1 Pro TV 868.000 8,6 17
2 Antena 1 637.000 6,3 12,5
3 Kanal D 582.000 5,8 11,4
4 Antena 3 534.000 5,3 10,5
5 Prima TV 180.000 1,8 3,5

*Rating: numărul/procentul de telespectatori care s-au uitat la un post TV din totalul deţinătorilor de televizoare de la oraş.
**Share/Cotă de piaţă: procentul de telespectatori care au ales un post TV din totalul celor care se uitau la televizor la momentul respectiv.

Audienţa posturilor TV luni, 15 septembrie, pe intervalul emisiunii MasterChef, pe segmentul COMERCIAL:

Nr. persoane Rtg% Share%
1 Pro TV 542.000 10,8 25,1
2 Antena 1 384.000 7,7 17,8
3 Kanal D 160.000 3,2 7,4
4 Antena 3 115.000 2,3 5,3
5 Prima TV 92.000 1,8 4,3

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Alina Alina
    Oameni buni! Nu va lăsați prostiti de PRO TV si de ieftiniturile achizitionate de ei, si de jurati care plătesc ca sa apară la TV sa fie in juriu!(vezi Adi Hadean)! O fi formatul emisiunii MC mai bun decât HK, dar juriul, juriul oameni buni, net superior ! Profesioniști ! Bontea, Dumitrescu , Scarlatescu! Pe când PRO, cine? Pizzarul Hadean, italianca care nu știe lega 2 cuvinte ! Dacă ar fi da alegeți fsa va găsească unul din cele 2 jurii, pe cine ați alege? Ați alege o pizza făcută de Hadean , care o stie face oricine sau o specialitate adevarata făcută de Bontea? Sa fim seriosi!
  • Alex Alex
    Monica, nu stii nimica! :)))
    E prima si cred ca ultima data cand o sa postez un comentariu aici. Ma gandesc serios ca ar fi mai bine ca accesul la internet sa se faca pe baza unui test de cultura generala...Ai luat nota de trecere? Da , ai voie la internet! Nu ai luat, scoate capul din fund si CITESTE O CARTE!
  • George George
    Mie nu imi place noul juriu. printre altele trebuie sa ma stradui sa inteleg ce vrea sa spuna Patricia. Antena1 a luat vechiul juriu.. o sa ma uit la antena 1. vechiul juriu avea sare si piper...
  • Stefan Stefan
    Sunt un spectator obisnuit fara veleitati de cunoscator in ale bucatariei . Ma uit la aceasta emisiune ca la toate celelalte emisiuni concurs ca sa ma relaxez si sa mai invat cite ceva. Cred ca marea majoritate a telespectatorilor sunt ca mine si nu ar intelege deloc de ce apar comentarii atit de rautacioase si veninoase.De ce oare atita incrancenare pe o emisiune de divertisment?
  • Alex Alex
    Sofia, chiar cred ca noul juriu este mult mai ok decat cel anterior, sa-ti spun si de ce. Am lasat un comentariu pe pagina oficiala Masterchef Romania, iar la cateva ore vad pe facebook ca am un mesaj. Nu-mi venea sa cred ca era de la Chef Patrizia Paglieri, care imi multumesc pentru comentariu si imi ura o zi buna. Chiar am fost uimita, nu ca este cine stie ce vedete, dar simplul fapt ca a stat si a citit toate comentariile de pe pagina oficiala Masterchef Romania si ca ne-a multumit invidual.
  • Sofia Sofia
    apreciez schimbarea si mai ales comportamentul civilizat al juriului. Apreciez tendinta de "dez-mitocanizare" a Protv-ului. Din pacate, Antena a "luptat' sa obtina si culmea, cred ca a si platit personaje lipsite de valoare, lipsite de substanta!
  • Sofia Sofia
    Banuiesc ca cei care se uita trebuie sa se obisnuiasca cu tonul si comportamentul civilizat al celor din juriu. A se nu intelege ca sunt pro noul juriu, insa nu pot sa uit ca fostul juriu m-a facut sa nu ma uit la emisiune, asa ca apreciez calitatea emisiunii, in aceasta privinta. Cred ca trebuie sa se faca un pic de curatenie in limbajul folosit la tv, in emisiuni si am convingerea ca daca toate posturile ar proceda astfel, ar reusi sa-si educe audienta si vom fi castigati cu totii. Imi pare rau pentru Antena ca a facut asa o "achizitie", cel putin in privinta acestor 3 personaje, de altfel total nepotrivite micului ecran.
  • acidsulfuric acidsulfuric
    Flavours nu flowers! Ce treaba sa aiba florile cu mancarea, doinc?!
  • Mioara Mioara
    Felicitări PRO TV!
    Ia auziti oameni dragi ce a rasuflat de la Pro Tv! Ca cica masterchef Hadean Adrian a plătit ca sa apară in show ca si jurat! Asta explica toată evoluția slaba si nestiinta, prestatia stearsa! S-a găsit explicatia la toate întrebările si comment-urile! Interesant ! Oare unde o da ajungă tara asta cu toți disperatii astia după imagine care sunt in stare sa își vândă si mama ca sa apară la TV!?
  • Lucian P Lucian P
    Cam aveți dreptate! Despre Hadean asta am citit si eu multe ! Si despre viața personală, si despre activitatea lui de copie a altora ! O imitatie nereusita! Cică ii studiază pe toți , si copiaza de la unu altu! Nu vine cu nimic nou! Poate de asta nu e in stare decât de o pizzerie de cartier! Nici măcar cu doua trei mese sa poți trimite pizza înapoi dacă nu e buna ! E mai simplu așa! Si Cică nu prea ii plac criticile, de asta pe site-ul lui nu sunt decât comennturi pline de laude, Cică le modereaza si nu trec decât cele care ii plac si îl lauda ! Poate o face rana pana la urma de la atâtea pupaturi! E clar împins in fata de cineva ! Si e ieftin! Second hand! Asta e nivelul, ce sa faci! Era numit într-un articol "Jamie de România ". Mai mare jignire pt J Oliver nu se putea! Îl ia pe Hadean si sterge cu el prin bucătărie ! Apoi îl impacheteaza si îl arunca la gunoi! Nu vreau sa fiu rău , dar cam asta e adevaru !
  • Bill Bill
    Echipa de productie este slaba, asta trebuie schimbata nu are viziune de show. Un producator bun alege si juriu bun nu floare soarelui. Producatorii astia au facut fata de la tara pe Prima Tv. A-ti vazut Vocea Romaniei cu producatori straini ce show perfect a iesit la debut, mai tare ca sezoanele trecute cu Mona. Totusi cred ca Foa e Ok el stie ceva si se vede ca a mai cochetat cu televiziunea, ceilalti nu se califica.
  • Mioara Mioara
    Felicitari PRO TV!
  • Ana Maria Ana Maria
    Juriu de pizzerie de cartier! Cam atât ! De fapt afacerea juratului Hadean in domeniul gastronomiei este o pizzerie cu livrare la domiciliu! Gagica e cu moda mai mult ! Foa mai știe câte ceva si e mai cu renume! Sa fim seriosi fratilor! Un pizzer la masterchef? Unde suntem ? Africa? Prostim poporul cu televizorul ! Mai au si fumuri in cap ca cine sunt ei! Dezamagire !
  • Monica Monica
    Atâta știu "bucatarii", sarmale si fursecuri! De aia aleg asta! Prea mult spus bucatari! Amatori care s-au ajuns prin diferite conjuncturi, sau impinsi in fata de alții ! Ieftinituri! Unul din ei ia pt show cam jumătate din cât lua Bontea sau Dumitrescu! Asta spune tot! Si valoarea lor si valoarea emisiunii!
  • Cristi Cristi
    Sunt de acord cu cei de mai sus, ediţia a fost una slabă, juriul este mult prea calm, amabil cu concurenţii şi pe alocuri sec. Se simte lipsa agresivităţii celor 3 din sezoanele trecute care se potriveau mult mai bine în postura asta. Eşti la MasterChef, nu poţi să fii atât de îngăduitor încât să treci concurenţi care se prezintă cu sarmale şi fursecuri de patiserie.

Trimite un comentariu

sus