Skip to main content

Cazul fotografiilor nud publicate ilegal: Ce spune Apple despre spargerea a sute de conturi iCloud ale vedetelor

 
Tastatura solara Apple
Tastatura solara Apple

Tastatura solara AppleApple a declarat că "investighează în mod activ" afirmaţiile potrivit cărora o breşă de securitate a serviciului său iCloud ar fi putut ajuta la furtul fotografiilor nud cu Jennifer Lawrence şi "alte 100 de celebrităţi". Totuşi, la două zile de la scurgerea imaginilor personale, compania nu a dat nicio asigurare pentru milioanele de clienţi cu privire la securitatea lor, scrie Mediafax.

Publicitate

La 24 de ore de la publicarea imaginilor duminică seara, reprezentanţii Apple au emis un comunicat în care nu au precizat însă cum a fost posibilă presupusa breşă de securitate şi nu au oferit nicio asigurare sutelor de milioane de utilizatori din lumea întreagă privind siguranţa serviciului de păstrare a fotografiilor.

"Luăm foarte în serios intimitatea utilizatorilor şi investigăm în mod activ acest raport", a spus purtătoarea de cuvânt Nat Kerris pentru Daily Mail.

Deşi nu a recunoscut că defecţiunea a fost generată de sistemul său intern, Apple a furnizat astăzi discret o soluţie pentru presupusa eroare a funcţiei "Find My iPhone" considerată responsabilă.

Într-o declaraţie emisă luni după-amiază, FBI a confirmat că a început o investigaţie: "FBI ia notă de afirmaţiile privind ingerinţa în computere personale şi publicarea ilegală de materiale referitoare la persoane publice, şi ia măsuri în această privinţă. Orice alt comentariu ar fi nepotrivit în aceste momente".

Dintre vedetele ale căror conturi au fost sparte, Kirsten Dunst a fost prima care a criticat public Apple, actriţa postând pe Twitter mesajul "Mulţumesc, iCloud".

Lansat în octombrie 2011, serviciul iCloud al firmei este folosit în pretzent de mai mult de 320 de milioane de oameni din toată lumea. Când este activat, păstrează automat fotografiile, emailurile, documentele şi alte informaţii ale utilizatorului într-un "nor", permiţând sincronizarea acestora pe mai multe dispozitive: iPhone, iPad, MacBook.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • xzc xzc
    apple n-a oferit niciodata decat un simplu nume, de asta toti hipsterii si toti cocalarii au iphone, pentru numele pe care il ofera nu pentru calitatea serviciilor, sunt niste produse vandute la supra-pret, cu nimic superioare competitiei
  • xzc xzc
    Pozele ca pozele, dar cand tii in cloud videoclipuri, sex-tape-uri... e cam si vina ta... pe langa poze au fost facupe publice si niste filmulete...
  • alex alex
    iCloud uploadeaza din default pozele facute de utlizatori.Vasta lor majoriate nu stiu asta.E vina Apple.Acum s-a spulberat si mitul securitatii Apple.
  • emi emi
    @didi
    De ce iti faci poze? Problema lor cum, in ce fel isi fac poze, nu e treaba ta sa judeci...dar totusi o faci. De ce? Poate doar pentru ca iti place sa iti dai cu parerea...

    Poate tu nu ai auzit inca de notiunea de cloud dar sa presupunem ca fac o poza cu telefonul....o salvez in cloud si o am si pe tableta si pe PC...dar tu inca n-ai trecut de Nokia 3310...e ok!
  • didi didi
    in primul rand, de ce nu se ia nimeni de perversii aia care isi fac poze goi/ goale si le pun pe net, apoi se supara ca cineva le-a publicat fara acordul lor. alooo, de ce v-ati facut pozele alea? parerea mea e ca e inca o miscare de marketing gen nunta zavoranu-pepe sau divortul bianca-botezatu.
    in al doilea rand, nu inteleg de ce iti pui pozele alea pe care nu vrei sa le vada nimeni pe o platforma de stocare virtuala? de ce nu le salvezi pe un stick si sa le tii acasa incuiate in dulap?
    in al treilea rand nu pot sa nu observ ce mizerie e acest holiud cu toate actritele astea de 2 bani care se dau mari doamne, cand de fapt sunt niste simple tarfe... "vai, dar cum poti sa dai o poza cu mine cracita asa? pai daca asa te-ai pozat, tuto..."

Trimite un comentariu

sus