Skip to main content

Consiliul de Administraţie al TVR a aprobat participarea Televiziunii Române la Eurovision 2015

 
eurovision logo
eurovision logo

EurovisionConsiliul de Administraţie (CA) al TVR a aprobat participarea Televiziunii Române la concursul Eurovision 2015, care se va desfăşura la Viena, în Austria, şi trimiterea confirmării oficiale de participare către European Broadcasting Union (EBU).

Publicitate

Hotărârea a fost adoptată cu unanimitate de voturi de membrii CA, potrivit unui comunicat de presă al TVR.

Concursul Eurovision este cea mai importantă competiţie muzicală internaţională, organizată de EBU - cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa -, care se desfăşoară în fiecare an, începând din 1956. Difuzat fără întrerupere timp de 59 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume.

Eurovision 2015 va fi o ediţie jubiliară, la împlinirea a 60 de ani de organizare a competiţiei.

Eurovision este transmis în Europa, Australia, Asia şi Statele Unite. Anul trecut, audienţa concursului a fost de 195 de milioane de telespectatori (cu 10% mai mult ca în 2013) din sute de ţări unde Eurovision este transmis în direct.

De-a lungul timpului, telespectatorii din România au urmărit cu interes atât Selecţia Naţională cât şi semifinalele şi finala europeană, TVR 1 fiind lider de audienţă.
Finala Eurovision 2014 a fost urmărită, la TVR 1, în medie de 1.282.000 de telespectatori din mediul urban, clasând postul public în fruntea topului de audienţă.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • oder oder
    tre sa fii nebun sa cumperi mizeria obosita si pe bani muli. banuiesc ca TVR isi va scoate 10% din bani cum s-a intamplat si anul asta. managerii TVR trebuie judecati la finalul mandatului. daca am mai avea un canal de sapat acolo I-as trimite pe incompetentii aia cu pretentii din C.A....parazitilor!
  • hgdfg hgdfg
    Poate anul asta...nu anul trecut "Anul trecut, audienţa concursului a fost de 195 de milioane de telespectatori (cu 10% mai mult ca în 2013)" suntem deocamdata in 2014...

Trimite un comentariu

sus