Skip to main content

Cristian Tudor Popescu, amendat cu 2.000 de lei pentru discriminarea romilor. CTP: „consider ca este un lucru nedrept”

 
cristian tudor popescu
cristian tudor popescu

Sursa foto: Adevarul.ro
Sursa foto: Adevarul.ro

Publicitate

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a fost amendat cu 2.000 de lei pentru "publicarea în ziarul Gandul a unui articol care aduce atingere demnităţii romilor", a decis Colegiul director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, anunţă HotNews.ro. CTP a declarat pentru sursa citată: "consider ca este un lucru nedrept, dar nu am energie, bani, timp, nervi pentru un proces in justitie".

Care a fost textul care a deranjat: 

„Asta toamna am participat la Paris la o intalnire internationala. Cea mai neplacuta situatie de care m-am lovit a fost confundarea, voita sau nu, a tiganilor autori de infractiuni pe banda rulanta in Franta cu romani. M-am straduit cat am putut sa explic ca acesti tigani hoti, cersetori, criminali, nu au legatura cu romanii. Ca au o cultura internationala a faradelegii, proprie etniei lor, careia trebuie sa-i faca fata intreaga Europa, nu Romania de una singura"

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Bitter Bitter
    Personal am fost furat numai de persoane de etnie ***. Nu mai vreau sa am contact niciodata cu ei. Poate printre ei sunt si persoane oneste si cu chef de munca, dar numai ca numarul lor e tare mic.
    Cat despre spusele lui CTP. Nu este unej persoane publice sa mentioneze toate neajunsurile si pacatele acestei etnii.
    Stim cine sunt ei. Dar in spatiul public n-ai voie sa vorbesti.
    iar noi, ceilalti, sa ne informam prin retele cu cine avem de-a face si sa ne ferim. Niciodata, niciodata nu intrati in contact cu ***. E mare riscul de a rezulta numai paguba.
  • tikka tikka
    @marius, pentru informatia ta nu am televizor in casa ( de aproape 3 ani) nu stiu cine sint juratii la voci si talente, nu stiu cine prezinta prezinta stirile de la ora de la ora 5, nu stiu ce mai zice nici Huidu nici Badea, am o viata interesanta si aciva... Suficient? Tinere domn sunt asistent social de 12 ani, adica doisprazece, crede-ma pe cuvant, stiu ce vorbesc. Am fost in casale lor, am fost amenintat, am fost alungat cu cainii lor. Si nu, parintii mei nu mi-au imprimat nimic rasist si hateful ! Ah, si prin penitenciare cativa ani ( Aiud,Bistrita, Gherla, ca asistent social, nu altceva)...asta intr-un episod viitor...
  • marius marius
    @tikka Sunt mult mai multi romani care fura in afara pentru ca nu bat la ochi si pot fura mai bine. Daca stai si te uiti la tv unde se face mare caz cand e vorba de un rrom te inteleg si eu ca "prin natura jobului tau" (uitatu la tv si cea de rasist care ti-a imprimato parintii din copilarie) 95% sunt - insert something negative here - CTP a inceput sa faca afirmatii biologice asupra unei intregi etnii exact cum faceau nazistii, merita o amenda mai mare. Ah si "nu uita nu uita ca vom fi majoritari in tara asta!" - poate o sa ne comportam si noi cu acelasi dispret, e bine?
  • tikka tikka
    Dragos Manole, la modul cel mai serios, simpatizez cu tine. Sunt roman si prin natura jobului pe care il am am avut mai multe contacte in ultimii 10-12 cu tigani din regiuni diferite si de diferite varste. Poate tu esti o persoana ok, de treaba, onesta, curata. Respect, serios. Dar frate, cu restul 95 la suta mai aveti cateva generatii bune de munca serioasa sa ii aduceti la civilizatie. Nu muncesc, nu se spala, sunt scandalagii, fura si nu ar face nimic-nimicut din proprie initiativa, pentru ei insisi.. Si CTPu' cam are dreptate. Iarta-ma, nu esti vinovat ca te-ai nascut tigan, dar asuma-ti etnia, nationalitatea si starea de fapt. Aveti in schimb cativa meseriasi tari cu care se mandreste tara asta... caldarari, actori, politicieni, lingurari...Serios ! :)
  • Viorel Viorel
    Are perfecta dreptate jurnalistul si scriitorul Cristian Tudor Popescu. Din mosi-stramosi noi, romanii avem o vorba foarte inteleapta care glasuieste astfel"tiganul tot tigan ramane chiar si in ziua de Pasti". De sute de ani in randul acestei etnii nu s-a petrecut nimic in bine. In schimb, si-au pastrat cu sfintenie aceleasi obiceiuri: lenea, nemunca, hotia, inselatoria, cersetoria etc.
  • nadia nitov nadia nitov
    dragos manole- cu o floare nu se face primavara. :( din pacate! o sa ti se ia de etnia ta cand te-or fura ai tai cum ne fura pe noi. :( exceptiile nu fac decat sa confirme regula. daca vrei sa fii crezut, incepe educatia muncii cu rromii care sunt convinsi ca numai prostii muncesc si smecherii fura de la prosti. :( pana acum pe strada mea au fost zeci de furturi, cu hotii prinsi, si ce sa vezi, toti erau de etnie rroma. :( acum, noi sa ajungem sa ne mintim si sa spunem ca n-am fost furati? si ca hotii erau blonzi, cu ochii albastri si gingiile roz? si ai dreptate, si alti romani, nu de etnie rroma, fura, dar ce sa faci daca camerele occidentalilor prind doar rromi la furat? si romanii sunt facuti ucigasi de caini peste tot in lume, dar eu nu sar sa-i apar pentru ca am vazut prea multi caini torturati si ucisi ca sa cred ca nu-i asa. respect orice individ al oricarei natii care se respecta pe el si cele 10 porunci.
  • dragos manole dragos manole
    Hai sa incepem revolutia de la tine! Sper din tot sufletul ca munca si cinstea sa fie atributele tale.
  • noName noName
    Păi atunci de ce nu-i amendează şi pe cei care atribuie orezul chinezilor, pizza italienilor, votca ruşilor şi aşa mai departe. Fiecare naţie are înclinaţiile ei iar la ţigani în nici un caz nu este munca sau cinstea. Sunt şi excepţii, recunosc, dar majoritatea este cea care dă tonul.
  • dragos manole dragos manole
    Eu sunt rrom si poate ai vrea sa asculti si punctul meu de vedere, desi ma indoiesc ca nu ai fost si tu crescut cu amenintari de genul "daca nu esti cuminte, te fura tiganul". CTP a fost amendat pentru ca a atribuit infractiunile unei etnii: "au o cultura internationala a faradelegii, proprie etniei lor". Imi pare rau sa te trezesc din visul tau frumos, dar si foarte multi romani care nu sunt de etnie roma vad cetateanul european cinstit ca pe o prada sigura in tari ca spania, italia sau germania. Nu suntem mandri de niciunii dintre ei, dar as vrea sa privim problema asta obiectiv si cinstit, nu extremist-nationalist. Istoria a demonstrat ca aceasta gandire primitiva a distrus la un moment dat milioane de suflete.
  • cris cris
    Cum poti amenda un om cand spune adevarul? Cum are unul tupeul sa spuna adevarul, cum i se taie craca de presa si organele tarii desi ar trebui sustinut pentru ca, doar, asa vom putea sa linistim aceasta natie de tigani. Tiganii care in majoritate sunt hoti si nenorociti au prea multa libertate in lumea asta iar in puscarii prea multe drepturi desi cu ei ar trebui sa se construiasca canale, autostrazi etc.
  • nadia nitov nadia nitov
    toti romanii care muncesc, isi platesc impozitele si nu fura ar lua aceeasi amenda pentru ca simt si gandesc la fel ca CTP. :( roman nu-i acelasi lucru cu rrom chiar daca petre roman a legiferat confuzia asta.
    http://roncea.ro/2010/02/23/cum-au-devenit-romanii-romi-memorandumul-prin-care-petre-roman-a-oficializat-rom-anizarea-tiganilor/

Trimite un comentariu

sus