Skip to main content

EVZ: Instanţa supremă a respins cererea lui Sorin Alexandrescu de sesizare a Curţii Constituţionale în dosarul RCS&RDS

 
sorin alexandrescu
sorin alexandrescu

sorin alexandrescu

Publicitate

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins definitiv cererea inculpaţilor de sesizare a Curţii Constituţionale în legătură cu o excepţie de neconstituţionalitate în dosarul privind şantajarea administratorului RCS&RDS, Ioan Bendei, anunţă EVZ.

Acesta este motivul pentru care a întârziat începerea procesului în care Sorin Alexandrescu, Camelia Voiculescu şi Dan Voiculescu sunt judecaţi pentru şantaj.

De asemenea, instanţa supremă a respins mai multe contestaţii depuse de Sorin Alexandrescu, Dan Voiculescu, Camelia Voiculescu, SC Antena Grup SA, SC Antena 3 SA şi SC Intact Publishing SRL, mai precizează sursa citată.

Acest dosar se află de aproape 11 luni la Curtea de Apel Bucureşti în faza de dezbateri din camera preliminară, deşi noul Cod de procedură penală stipulează că durata procedurii în camera preliminară este de cel mult 60 de zile de la data înregistrării cauzei la instanţă. Prin acestă hotărâre, procesul va fi reluat la Curtea de Apel.

ACUZAŢIILE. Directorul general Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, şi Dan Voiculescu au fost trimişi în judecată pe 1 octombrie 2013, fiind acuzaţi în legătură cu folosirea instituţiilor media (televiziuni, publicaţii online şi scrise) pentru şantaj cu scopul obţinerii de foloase materiale ilicite însemnate.

În acelaşi dosar au mai fost deferiţi justiţiei fostul preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală Şerban Pop, Camelia Voiculescu, asociat şi administrator al societăţilor Antena TV Group, Antena 3 şi Intact Production, care este şi singurul asociat al SC Intact Publishing, George Daniel Matiescu, împuternicit al Intact Publishing, precum şi firmele Antena TV Group, Antena 3 şi Intact Publishing.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus