Skip to main content

Mihai Gâdea, scrisoare către preşedintele Senatului: Socotim abuzivă măsura prin care se confiscă imobilul în care se află sediul Antena 3

 
mihai gadea
mihai gadea

mihai gadeaPrezentatorul TV Mihai Gâdea, director general al postului Antena 3, controlat de familia Voiculescu, i-a trimis o scrisoare preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, în care prezintă cazul „Voiculescu - ICA“ ca fiind un abuz al justiţiei împotriva şefului său şi îi cere acestuia să sesizeze Curtea de Conturi a României pentru a verifica dacă privatizarea Institutului pentru Cercetări Alimentare a fost realizată în mod legal, scrie Adevărul.

Publicitate

Demersul lui Mihai Gâdea, scris în numele „echipei de jurnalişti a Antena 3“, are în prim plan Direcţia Naţională Anticorupţie şi şefa acestei instituţii, Laura Codruţa Kovesi.

Declaraţiile lui Kovesi, care spune că va urmări confiscările din acest dosar, sunt redate în actul trimis lui Călin Popescu Tăriceanu. Documentul a fost publicat de site-ul stiripesurse.ro.

Mihai Gâdea abordează în scrisoarea către preşedintele Senatului şi problema sediului Antena 3, clădire confiscată prin sentinţa Curţii de Apel Bucureşti în dosarul „Voiculescu - ICA“.

„Socotim deplin abuzivă măsura luată de instanţă prin care se confiscă imobilul în care se află sediul redacţiei Antena 3, studiourile şi facilităţile tehnice de emise, cu toate că postul de televiziune nu a avut nicio legătură cu faptele sau presupusele faptele“, scrie Gâdea.

Spre finalul scrisorii, Mihai Gâdea ajunge şi la chestiunea condamnării lui Dan Voiculescu, cel care controlează televiziunea Antena 3.

„Ne adresăm dumneavoastră cu solicitarea de a sesiza Curţii de Conturi în scopul exercitării atribuţiilor de control al legalităţii asupra măsurilor şi procedurilor de privatizare ICA. Avem dreptul, noi jurnaliştii Antena 3 şi opinia publică, la o informare corectă cu privire la acest aspect nelămurit încă care afectează direct funcţionarea unei instituţii de presă ocrotită prin prevederi constituţionale“, îi mai scrie Gâdea lui Tăriceanu.

Scrisoarea lui Gâdea a fost înregistrată la Senat pe 18 august 2014, la zece zile după ce a fost condamnat Dan Voiculescu la 10 ani de închisoare. Tăriceanu a parcurs conţinutul scrisorii şi a trimis-o, printr-o rezoluţie, la Biroul Permanent al Senatului, punându-şi semnătura pe hârtia lui Gâdea.

“Nu am fost astăzi prezent la întâlnirea colegilor mei, de aceea nu ştiu exact despre ce este vorba. Pot doar să vă spun că această scrisoare va fi trimisă către Curtea de Conturi pentru un punct de vedere”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Conform noului Cod de Procedură Penală, motivarea sentinţei de condamnare în dosarul ICA trebuia să fie redactată până pe 8 septembrie, adică în 30 de zile de la pronunţare. La solicitarea „Adevărul”, Curtea de Apel Bucureşti ne-a informat că motivarea încă nu a fost redactată.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Nicu.B. Nicu.B.
    Sfat:daca ai tantari prin casa dai pe a3 cinci minute,sunt atat de toxici, emit cu atata otrava au atata ura in suflet incat si tantarul de pe tavan cade lat.
  • Antonia Antonia
    Ar fi foarte bine daca Antenele ar putea emite toate aberatiile lor NUMAI din Penitenciarul in care se afla stapanul lor escrocul-securist Voiculescu.
    Bdea si Gadea, ar putea sa-si improvizeze "studioul" de emisie fie intr-o celula fie in "curtea de plimbare" pentru a putea fi batjocoriti de toti detinutii care isi fac zilnic cateva minute "programul de plimbare".
  • Beatrice Beatrice
    Trustul INTACT un trust de presa in care lucreaza multi complici ai puscariasului-securist Voiculescu, condamnat la10 ani de inchisoare.
    Scrisoarea trimisa lui Calin Constantin Anton Ppescu Tariceanu (!?) este inca un semn de disperare si pierzanie in care ei se afla.
  • geo geo
    Si ce-ar vrea astia de la Antene...sa se mute intr-o anexa a cladirii Palatului Parlamentului ori a Palatului Justitiei, ca sa functioneze fara sa plateasca chirie...
  • Argus2014 Argus2014
    Tare complicat pentru pseudojurnalistii Antenelor sa respecte deciziile Justitiei si urmarile lor. Daca Felix tot are conditii preferentiale si in arest, iar CNA-ul doarme, ar fi mai bine ca Antenele sa emita din acelasi loc cu Dom' Profesor!...Abia nu mai plang unii dupa altii, iar publicul lor scapa de efortul de a schimba batiste de dorul celor dragi!...
  • bercu bercu
    Adica cum ? Curtea de conturi ar putea sa infirme o hotarare judecatoreasca ? Evident caq nu ; atunci de ce se gaseste in treaba Tariceanu si trimite scrisoarea la Curtea de conturi ? Toti acestia vor sa se afle in treaba si sa se vorbeasca despre ei ....
  • steven steven
    Dar pe tine cine te-a invatat sa scrii???Cumva scoala lui Gadea?!
  • cristi cristi
    "abuziv", dupa SASE ANI de procese... Da, e abuziv. LOL!
  • M M
    Si mie mi.e scirba de taraf, sau labeunu , ce kk de legatura are scirba ta cu aceasta stire , n.ai telecomanda? Daca ti.e scirba de ceva . cu ajutorul unei logici elementare , esti in contact cu acel lucru (a3) , de ce te uiti ?
  • alex alex
    Imi este scarba de acest post tv si de cei care apar pe acolo
  • ion ion
    :))))))))))))))))))))))))) "canalul" asta tv are tupeu sa reclame abuzuri? buna.. buna asta :) Un canal de penali....

Trimite un comentariu

sus