Skip to main content

Monica Gubernat, către TVR: „Ştiţi că având o emisiune Biziday faceţi publicitate mascată? Discutarea grilei postului public, amânată de CNA”

 
tvr
tvr

tvr

Publicitate

Emisiunea realizată de Moise Gurna la TVR, Biziday, a intrat în atenţia Monicăi Gubernat, membru CNA. „Am văzut că aveţi o emisiune, Biziday. Ştiţi că există un site, Biziday, pe care se vinde, evident, publicitate? Ştiţi că având o emisiune Biziday faceţi publicitate mascată? Luaţi şi dumneavoastră procent din publicitate? Cum apăraţi interesele, TVR-ul?”, a întrebat-o Monica Gubernat pe reprezentanta TVR, la discuţia despre grila de programe a postului public.

Pe de altă parte Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis să amâne discutarea grilei de toamnă a TVR până la clarificarea situaţiei grilei TVR.

Postul public a trimis deja către instituţie o informare prin care anunţă noua structură de programe, care s-a modificat de la 1 septembrie, cu precizarea că această grilă este provizorie, urmând ca cea definitivă să fie lansată în luna octombrie. Potrivit acesteia, creşte ponderea emisiunilor de informare şi scad filmele şi programele educative.

Astfel, potrivit documentaţiei TVR, structura de programe a TVR 1 se schimbă astfel:

  • Programe de informare - 31% faţă de 20% cât a fost peste vară.
  • Programe educative - 21% faţă de 22%
  • Filme - 16% faţă de 32%.
  • Programe de divertisment - 19% faţă de 14%
  • Publicitatea estimată la 11%.

Ionela Liţă, reprezentant TVR: Grila aceasta de tranziţie din luna septembrie este parţial o revenire, o apropiere faţă de grila noastră din sezonul de primăvară. La fel ca în grila de primăvară, creşte procentul emisiunilor de informare, scade procentul emisiunilor de divertisment şi al filmelor. Acesta este din punctul de vedere al procentelor modificarea cea mai importantă. Revine o parte din emisiuni.

Monica Gubernat - De ce este vorba despre o grilă intermediară. Nu am mai auzit de grila intermediară, sincer.

Ionela Liţă: Sunt două raţiuni: unul este de natură financiară. Situaţia financiară a instituţiei nu ne-a permis să investim în programe care să facă audienţă pe grila de vară şi am constatat din păcate o scădere a acestei audienţe. În condiţiile în care se întâmplă destul de multe lucruri pe scena politică naţională şi internaţională, sperăm să redresăm această situaţie a audienţei mărind ponderea emisiunilor de informare. Pe de altă parte este vorba şi de o pregătire a terenului pentru campania electorală care se apropie. Există acest talk-show de luni până joi de la ora 21.00. Până acum acolo era un spaţiu pe care aveam filme, folclor, divertisment.

Monica Gubernat: Am văzut că aveţi o emisiune, Biziday. Ştiţi că există un site, Biziday, pe care se vinde evident publicitate? Ştiţi că având o emisiune Biziday faceţi publicitate mascată? Luaţi şi dumneavoastră procent din publicitate, cum apăraţi interesele, TVR-ul?

Ionela Liţă: Nu ştiu să vă răspund la întrebarea aceasta.

Monica Gubernat: Poate ar fi fost mai potrivit să vină doamna Irina Radu(director de programe - n.r.)

Lorand Turoş: Eu înţeleg că doriţi să veniţi cu o grilă de toamnă, cu o structură de programe aprobate de CA şi înţeleg că această grilă provizorie nu e aprobată de CA.

Ionela Liţă: Această grilă provizorie nu aduce foarte mari modificări faţă de grila de primăvară şi de grila de vară care au fost aprobare.

Lorand Turoş: Noi nu aprobăm modificarea de grilă, noi aprobăm schimbarea structurii. Iar aici văd că se modifică structura. La informare avem o creştere semificativă, la culturale avem o scădere, la filme e o scădere foarte semnificativă, de la 32%, la 16,4%. Ca atare eu cred că fără hotărârea Consiliului de Administraţie noi nu avem ce să discutăm.

Narcisa Iorga, membru CNA - Dacă mă uit pe documentul trimis de directorul de programe, nu este nicio solicitare. Scrie clar informare. Noi nu avem ce să aprobăm, nu este nicio solicitare. Pe de altă parte, nu e prima dată când TVR anunţă public o grilă de programe după care trimite la CNA o informare. Aici, aşa cum sublinia şi domnul Turoş este ceva mai mult decât o adaptare a grile de programe, este o modificare a structurii de programe. Eu cred că trebuie respinsă sau în cel mai bun caz amânarea discutării acestui subiect.

Monica Gubernat, membru CNA: Pentru îndulcirea mesajului public solicit amânarea, dar este pentru ultima dată. Amânare până la rezolvarea adreselor oficiale de corespondenţă între CNA şi TVR.

Christian Mititelu: Eu nu cred că trebuie să invocăm absenţa unei decizii a Consiliului de Administraţie. În primul rând acest consiliu nu s-a întrunit. În al doilea rând, şi în Consiliul de Administraţie de acolo aţi observat poate că sunt anumite manevre care duc la blocaje. Dacă ai blocaje nu poţi face nimic. Ce să faci, dacă vin alegerile, nu faci nimic? Dacă vine iarna nu faci nimic?

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Livia Pila Livia Pila
    Aparatorii sarmanului TANASE STELIAN sunt dupa chipul, mintea si asemanarea sa. DEBILI. Rusine!
  • Gogu Gogu
    Atacurile repetate la adresa lui Stelian Tanase si asupra celor care incearca macar sa repare ce au distrus guvernaricii ani de zile prin simpla
    lor prezenta pe ecran sunt de domeniul penibilului. Privim cu mila milogeala liviei pila pentru a avea o sinecura la tvr. Noapte buna constanta.
  • Mishu shishu Mishu shishu
    @Marius
    Livia Mila doar plange dupa niste bani care nu-i mai intra intra in cont. Stim cine este si nu mai are loc in grila de toamna a TVR-ului. Nu are prieteni, nu are scrupule, nu este decat un jalnic efect al imposturii media postdecembriste. Vantu si Tariceanu o cunosc mult prea bine. Miloaga nu are vertebre. Nici macar in delta nu mai se poate
    desfasura. Lipovenii nostrii sunt mai inteligenti decat spagile lor.
  • marius marius
    Livia Pila este un pseudonim al celui, celei care scrie. Nu aveti de unde sa stiti CV-ul sau. In orice caz, toate informatiile pe care le prezinta sunt conforme cu adevarul. Cunoaste persoanele despre care scrie destul de bine, iar limbajul nu este unul de mahala, ci unul direct, fara menajamente si corect din punct de vedere literar si gramatical. Asa ca, draga Livia Pila nu te lasa intimidata de cei carora nu le convine adevarul spus pe sleau!
  • mariana zbierea mariana zbierea
    Atacurile la adresa Liviei Pila sunt vizibil ordonate de Stelian Tanase si echipa lui de sugaci de bani. Nici la asa ceva nu se pricepe batrinul bolnav Tanase.
  • nutzi din constantza nutzi din constantza
    Nu un guvernarici. Guvernariciul . Habar nu are de tv dar are pareri cucoana. Iar cu gramatica daca o urmaritzi mai atent veti avea mari surprize. Cred ca are veri prin sectorul 5. Almanahe de delta ?
  • ștefan ștefan
    Guvernarici neguvernarici să ne lase cu frustrărilePersonale.
  • radutza din delta radutza din delta
    @stefan
    Un guvernarici. Nu te-ai prins inca ?!!!
  • dan dan
    Inca nu ne-a raspuns tanti Livia cine este si cu ce se ocupa acum. Dupa cum injura si arunca cu namol pe mai toate site-urile pe acelasi subiect Stelian Tanase si TVR e clar: in spatele Liviei Pila e cineva frustrat ca nu mai are acces la banii publici ai TVR-ului. Si noi te dispretuim Livia Pila pentru limbajul folosit si atitudinea de mahala pe care o ai. Petrisor e de domeniul dreptului penal ceea ce face aceasta duduie.
  • ștefan ștefan
    Livia Pilă Eu nu am spus că ai ceva Cu Moise Guran Și nici servitorul lui Stelică nu sunt Nu lucrez în TVR Poate faci comfuzie Lorin este altă persoană fă și tu diferență eu am întrebat cine este Livia Pilă asta am spus.
  • Livia Pila Livia Pila
    @Lorin si Stefan -probabil unul si acelasi adica Stelian Tanase sau un servitor al acestuia. Nici macar sa cititi nu stiti. De Moise nu am spus nimic. Il apreciez. In schimb il dispretuiescu pe vindutul, coruptul si traseistul politic TANASE STELIAN: Un om fara rusine si fara demnitate. Dupa doua zile de SORIN AVRAM si de DRAGOS PATRARU cu audiente la genunchiul broastei o minima decenta l-ar fi obligat sa isi dea demisia.
  • ștefan ștefan
    Mălămurește și penime cineva cine este această Tovarășă Livia Pilă Arealizat ceva emisiuni pela TVR de tot își dă cu părerea pe mai toate siteurile.
  • lorin lorin
    Mai Liviutza, scuteste-ne cu frustrarile tale de guvernarici. Ai pareri despre orice. Le stii pe toate mai ceva ca Ceauseasca. TVR-ul are nevoie de oameni profesionisti si nu de pitici scandalagii si de pupincuristi politici. Cand mai vorbesti de Moise Guran si de Stelian Tanase urca-te pe un scaunel ca sa pari mai inalta. In schema emisiunilor TVR nu exista loc pentru cameleoni frustrati ca nu mai papa bani publici pentru emisiuni la comanda. TVR-ul nu este Alba ca Zapada ca sa hraneasca pitici agramati. M-ai inteles dragutza ? Salvati piticii !!!
  • Tudor Tudor
    Mai ne ramane ca Stelian Tanase sa reintroduca emisiuni de genul Benone Sinulescu sau Liviu Mihaiu. Atunci chiar ca ne facem de ras.
  • Livia Pila Livia Pila
    Da, cetateana IONELA LITA are ceva vechime in TVR. Nu stie sa faca emisiuni asa ca a fost promovata. Acum se gudura pe linga Tanase.

Trimite un comentariu

sus