Skip to main content

Opt din 10 membri CNA se delimitează faţă de limbajul preşedintelui Laura Georgescu

 
CNA
CNA

CNA

Publicitate

Opt membri ai Consiliul Naţional al Audiovizualului se delimitează de limbajul folosit de Laura Georgescu, preşedintele instituţiei. Atitudinea vine la aproape două luni după ce în presă au apărut înregistrări cu preşedintele CNA folosind un limbaj vulgar.

„Consiliul Naţional al Audiovizualui se distanţează atât de atitudinea publică, cât şi de limbajul nedemn ale dnei Laura Georgescu pe care le considerăm inadecvate cu calitatea de membru al CNA”, se arată în comunicatul semnat de Viorel Vasile Buda, Radu Călin Cristea, Florin Gabrea, Monica Gubernat, Narcisa Iorga, Valentin Jucan, Răsvan Popescu şi Cristina Trepcea.

Doi dintre membri nu s-au alăturat demersului: Christian Mititelu şi Lorand Turoş.

 Comunicatul integral, în continuare: 

Consiliul Naţional al Audiovizualului se delimitează categoric faţă de limbajul şi comportamentul Preşedintelui CNA, dna Laura Georgescu, în situaţii prin care a adus o gravă atingere imaginii instituţiei noastre şi care au fost în atenţia publică în ultimele luni.

Consiliul Naţional al Audiovizualui se distanţează atât de atitudinea publică, cât şi de limbajul nedemn ale dnei Laura Georgescu pe care le considerăm inadecvate cu calitatea de membru al CNA, cu valorile şi principiile Consiliului şi, cu atât mai puţin, cu poziţia de şef al acestei instituţii.

C.N.A. îşi afirmă credinţa în colegialitate, respect pentru partenerii din interior şi din afara Consiliului, pentru decenţă şi eleganţă în funcţionare şi comunicare publică.
Apreciem că, în toate contextele evocate de mass-media, dna Laura Georgescu s-a manifestat de o manieră care a umbrit străduinţele noastre de a păstra CNA în sfera sa conferită de lege – aceea de garant al interesului public în domeniul comunicării audiovizuale.

Obstinaţia dnei Laura Georgescu de a nu propune o soluţie de ieşire din acest trecător impas instituţional pe care singură l-a creat impune luarea urgentă a unor măsuri de revenire la normalitate şi de recâştigare a încrederii publicului, partenerilor şi angajaţilor Consiliul Naţional al Audiovizualului. O probă elocventă în acest sens va fi noul Regulament de Organizare şi Funcţionare al CNA ce va deveni public până la sfârşitul săptămânii şi prin care deciziile interne din instituţia noastră urmează să se desfăşoare într-un regim de transparenţă sporită.

BUDA VASILE VIOREL

IORGA NARCISA

CRISTEA RADU CĂLIN

JUCAN VALENTIN

GABREA FLORIN

POPESCU RASVAN

GUBERNAT MONICA

TREPCEA CRISTINA

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus