Skip to main content

Ponta: Calotă a fost retras din CA al TVR. Competenţa proverbială a lui Tănase sper să aibă succes

 
ponta
ponta

pontaPurtătorul de cuvânt al Guvernului, Corneliu Calotă, a fost retras din CA al televiziunii publice şi îşi va depune demisia urmare a acestei măsuri, a anunţat premierul Ponta, adăugând că speră ca, astfel, "verticalitatea şi competenţa proverbiale" ale directorului TVR, Stelian Tănase, să aibă succes.

Publicitate

El a arătat că nu crede în existenţa unor presiuni din partea Guvernului şi a oficialilor PSD la adresa conducerii TVR, deoarece "toată lumea ştie că Stelian Tănase este un om atât de vertical şi de puternic încât nu îl poate influenţa nimeni", motiv pentru care nu a cerut şi nici nu a lăsat pe nimeni să îl influenţeze.

"Am înţeles că îl deranjează Corneliu Calotă, care este şi purtătorul meu de cuvânt. Calotă îşi dă astăzi demisia şi sunt convins că Tănase va duce televiziunea acolo unde îşi doreşte. Deocamdată, problema de management este că pierderile televiziunii se accentuează, ratingul nu există şi că Tănase, care a promis Parlamentului, nu mie, pentru că se supune Parlamentului, că va face o reformă a TVR, deocamdată nu a făcut-o", a spus Ponta.

Premierul a precizat că purtătorul său de cuvânt, Corneliu Calotă, va demisiona din Consiliul de Administraţie (CA) al TVR.

Întrebat dacă ia în calcul închiderea TVR, Ponta a răspuns că în niciun caz nu poate Guvernul să ia în calcul acest lucru, deoarece televiziunea publică se află sub autoritatea Parlamentului, dar a arătat că el crede în faptul că TVR trebuie să îşi reducă pierderile, să fie mai competitivă pe piaţa media şi trebuie să îşi îndeplinească atribuţiile pentru care este finanţată din bani publici.

"Din păcate, managementul de până acum al domnului Tănase nu a atins aceste obiective. Dacă era din cauza domnului Calotă, am acţionat imediat: l-am retras din Consiliul de Administraţie şi verticalitatea, profesionalismul şi competenţa proverbiale ale domnului Tănase vor avea - sper, îmi doresc foarte tare - succes", a adăugat Ponta.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus