Skip to main content

Preşedintele Comisiei pentru cultură a Senatului cere demisia lui Stelian Tănase, pe care îl acuză de politizarea SRTV

 
Stelian Tanase
Stelian Tanase

Stelian TanasePreşedintele Comisiei pentru cultură a Senatului, Georgică Severin (PSD), cere demisia preşedintelui SRTV, Stelian Tănase, reproşându-i acestuia că a politizat ”aproape direct” instituţia, a schimbat grila de programe fără acordul CA şi a decis înfiinţarea unei fundaţii, fără aviz, scrie Mediafax.

Publicitate

”Având în vedere faptul că preşedintele director general al SRTV nu reuşeşte o conlucrare cu consiliul de administraţie al cărui membru este, având în vedere că a înaintat mai multe grile la CNA fără aprobarea CA, încălcând legea, dovadă că CNA nu le-a pus în discuţie, având în vedere faptul că a jignit Parlamentul României şi a încălcat grav legea trimiţându-ne spre avizare o fundaţie deja înfiinţată printr-o hotărâre (a CA – n.r.) îi solicit oficial demisia”, a spus Severin, astăîi, într-o conferinţă de presă.

Severin a spus că Tănase trebuie să îşi dea demisia pentru că a încălcat Legea audiovizualului atunci când a trimis noile grile de programe CNA fără ca acestea să fie aprobate de Consiliul de administraţie al SRTV.

”În acest moment, televiziunea funcţionează ilegal, în sensul în care grilele nu sunt aprobate, nu în alt sens”, a comentat preşedintele Comisei pentru cultură a Senatului.

El a solicitat CA al SRTV să se găsească o formulă legală astfel încât amenzile plătite în urma unor decizii intempestive şi abuzive luate de conducere să fie imputate celor vinovaţi. Social-democratul a arătat că dacă într-o televiziune privată poţi să decizi să plăteşti o amendă pentru a câştiga audienţă, în televiziunea publică, decizii luate pe orgolii, pe nervi trebuie plătite din banii publici.

Severin a criticat scăderea substanţială a ponderii emisiunilor culturale şi a celor de divertisment în favoarea celor de ştiri în grila de programe a SRTV pentru luna octombrie, care a fost transmisă CNA.

”În momentul în care nu eşti interesat de politizarea televiziunii, nu măreşti ponderea emisiunilor politice. Eu cred că românii care plătesc taxe, la ora 21.00 preferă un film bun, preferă o emisiune de divertisment. Este evident că politizarea TVR, într-un fel aproape direct, a adus-o Stelian Tănase”, a susţinut senatorul PSD.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Livia Pila Livia Pila
    Tanase trebuie sa plece. Urgent. Individul e asemenea unui psoriazis pustulos pe obrazul TVR. La plecare e nevoie de un control drastic al Curtii de conturi. Tanase a dat iama in banii TVR.
  • ioan pelin ioan pelin
    Referitor la demisia Presedintelui TVR domnul STELIAN TANASE, ea este ceruta de catre cei din comisia de cultura a Parlamentului
    pentru ca marul discordiei este introducerea in grila a unor emisiuni ca "VORBESTE LIBER", "SATREA NATIEI", "FOC INCRUCISAT" si '"BZIDAY" care incomodeaza partidul-stat PSDS, nu accepta critici acestia, ci vor sa supuna TVR partidului PSD si inclusive lui VICTOR VIOREL PONTA, in vederea campaniei electorale din aceasta toamna.
  • sava claudia sava claudia
    Nu cred ca este nevoie de prea multe emisiuni politice pe TVR 1 , are alta destinatie TVR1, cultural si de divertisment, ca toate televiziunile mari nationale din UNIUNEA EUROPEANA, sa le mute pe TVR NEWS.Nu sunt de accord cu demisia lui Stelian Tanase si nici ca politizeaza TVR.Dimpotriva, cred ca TVR vrea sa nu se mai faca presiuni politice de catre PSD, sa i se subordoneze, asa cum este subordonat CNA, sa nu uitam acest fapt, prin Presedinta CNA LAURA GEORGESCU si alti membri CNA.
  • sava claudia sava claudia
    Da, sunt de accord cu SEVERIN ca nu mai sunt multe emisiuni culturale la TVR1, TVR2, TVR3, de aceea TVR NEWS ar trebui sa le preia, iar pe TVR1 si TVR 2 sa vedem mai multe emisiuni de cultura, divertisment si sport.Daca tot infiinteaza doua posture tv Televiziunea Romana, asa cum stirea pe PAGINA DE MEDIA, atunci sa infiiteze TVR CULTURAL din nou si inca o televiziune de sport TVR SPORT, nu avem nevoie de televiziune de meteo, caci noi platim ceea ce vrem sa faca televiziunea romana.

Trimite un comentariu

sus